تحریمها به موقعیت ایران در سازمان ملل خدشهای وارد نکرد
امیر بیپروا کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ریاست جمهوری اسلامی ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل،گفت: به موجب نظام نامه، آئیننامه و دستور کار کلیه نهادهای حقوق بشری و نهادهای بینالمللی سازمان ملل، ریاست دورهای نهادهای سازمان ملل که شورای حقوق بشر، شورای امنیت، مجمع عمومی یا یکسری کمیتههای تخصصی است، با کشورها است.
وی با بیان اینکه این موضوع بر دو اساس تعیین میشود، اظهارکرد: این رویه نخست بر اساس مشارکت کشورها و در مرحله بعد بر اساس خود سازوکارهای سازمان ملل متحد است. علت وقوع ایناتفاق علی رغم برخی از تحریم های ضد ایرانی، این بود که ایران هنوز موقعیت خود را در سازمان ملل دارد و تحریمها نسبت به موقعیت بینالمللی ایران در سازمان ملل هیچ خدشهای وارد نکردند.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: اساسا حقوق بینالملل، نشان داد که در چارچوب سیستم ملل متحد، تحریمها غیر قانونی هستند و اعمال خلاف حقوق بینالملل برخی کشورها، نمیتواند موجب انزوای سایر کشورها یا خروج آنها از نظام ملل متحد شود.
بیپروا تاکید کرد: اساسا تحریمی که یکجانبه باشد، چه از جانب آمریکا علیه ایران و چه تحریمهای پسا برجامی با منشور ملل متحد و قواعد بینالملل مغایرت دارند و نمیتوانند توجیهی برای منزوی کردن کشورها در نهادهای فرعی سازمان ملل یا سایر سازمانهای بینالمللی و منطقهای باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تحریمهایی که خارج از فصل هفتم منشور ملل متحد باشد، غیرقانونی هستند و تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده است به هیچ وجه دارای مشروعیت بینالمللی نیستند و این موضوع نشان داد که تحریمهای خارج از سازمان ملل در سیستم ملل متحد، پذیرفته نشدهاند.
انتهای پیام/