ساخت «هاور کرافت» توسط دانشآموزان پژوهشگر ایرانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پنجمین جشنواره پروژههای دانشآموزی فرهیختگان جوان از دقایقی پیش با حضور مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، حامد حسنپور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و جمشید صباغزاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات در کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات آغاز به کار کرد.
براین اساس، پارسا احمدپور و متین علیزاده با محصول «هاور کرافت» در این جشنواره حضور پیدا کردند.
خبرنگار آنا در حاشیه این مراسم با این نخبگان دانشآموزی گفتوگویی را انجام داده است.
احمدپور با معرفی محصول خود و کاربردهای این محصول اظهار کرد: محصول «هاور کرافت» که در زمینه عملیات آبی ـ خاکی و مسیرهای سنگلاخی که وسایل نقلیه در مسیر صعبالعبور دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: همچنین «هاور کرافت» دارای یک موتور داکتفن ۳۰ هزار دور است که هنگام روشن شدن شروع به پمپاژ کردن هوا میکند و بالشتک باد میشود.
دانشآموزان پژوهشگر دبیرستان انرژی اتمی مشهد عنوان کرد: از سویی موتور داکتفن ۳۰ هزار دور یک لایه هوا میان زمین و این جسم (هاور کرافت) ایجاد و موجب میشود وسیله خیلی راحت بین سطح، مسیرهای سنگلاخی و آب حرکت کند.
احمدپور بیان کرد: در این راستا تلاش کردیم این پروژه را ساخته و به نمایشگاه فرهیختگان جوان بیاوریم و اگر ایده و زمینهای در اختیار ما قرار داده شود آن را توسعه دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا محصول «هاور کرافت» نمونه خارجی هم دارد؟ گفت: این محصول در ابعاد اصلی و کلی و زمینههای نظامی در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که در نمایشگاه فرهیختگان جوان برای ارائه آماده شد.
علیزاده دیگر دانشآموز پژوهشگر دبیرستان انرژی اتمی مشهد تشریح کرد: محصول «هاور کرافت» دارای یک موتور 32 هزار است که فشار را از هوا به سمت پایین هدایت میکند و لایهای برای کم کردن اصطکاک در زیر محصول ایجاد میکند تا مسیری را به وجود بیاورد که قایقها به راحتی حرکت کنند و در مکانهایی که تردد به سختی صورت میگیرد «هاور کرافت» مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام/