دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

کارآفرینی و ارائه خدمات رفاهی، محور فعالیت آستان حضرت شیخ صدوق (ره)

کارآفرینی و ارائه خدمات رفاهی، محور فعالیت آستان حضرت شیخ صدوق (ره)
تولیت آستان مقدس حضرت شیخ صدوق (ره) از برنامه‌ها و فعالیت‌های این نهاد فرهنگی مذهبی می‌گوید.
کد خبر : 846573

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین افتتاحیه کنگره بین‌المللی شیخ صدوق (ره) هفته گذشته در شبستان آستان ابن بابویه در شهرری برگزار شد. در این مراسم که با سخنرانی آیت‌الله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری و دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه همراه بود، تعدادی از علما و پژوهشگران داخلی و خارجی به تبیین ابعاد گوناگون علمی و فقهی این عالم برجسته پرداختند.

در همین ارتباط، علی زینبی تولیت آستان مقدس حضرت شیخ صدوق (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این رویداد فرهنگی گفت: خدا را شکر کنگره شیخ صدوق (ره) طبق برنامه و به شکلی منظم آغاز شد و ان‌شاالله تا زمان پایان آن هم برنامه‌های طراحی شده به خوبی اجرا خواهد شد. آیین اختتامیه کنگره ششم اسفند ماه سال جاری مقارن با عید نیمه شعبان برگزار خواهد شد و در طول این ۱۰ ماه، با لطف حضرت صاحب‌الزمان (عج) ۳۱۳ برنامه فرهنگی، اجتماعی، قرآنی و عمرانی در گستره کشوری اجرا می‌شود؛ برنامه‌هایی که به منظور رفع محرومیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی انجام خواهد شد.

وی اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه آثار و مستندات مرتبط با شیخ المحدثین حضرت شیخ صدوق (ره) و برپایی موکب‌های گوناگون یکی دیگر از برنامه‌های کنگره شیخ صدوق است. این کنگره در سال‌های گذشته به صورت ملی برگزار شد و امسال برای اولین بار و با حضور مهمانان خارجی جنبه «بین‌المللی» پیدا کرد.

** کارآفرینی و ارائه خدمات رفاهی، محور فعالیت آستان حضرت شیخ صدوق (ره)

زینبی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرموده‌اند امامزادگان و بقاع متبرکه باید قطب‌های فرهنگی هر منطقه باشند، مجموعه آستان مقدس حضرت شیخ صدوق (ره) نیز محوریت فعالیت‌های خود را بر مبنای ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی به مردم منطقه و اشتغال و کارآفرینی قرار داده است. در این بین، با حمایت‌های مشفقانه آیت‌الله خاموشی ریاست محترم سازمان اوقاف و امور خیریه، از سال گذشته تأسیس کارگاه‌هایی در برخی مناطق محروم استان تهران را در دستور کار قرار داده‌ایم که ان‌شاالله به شکلی گسترده‌تر در قالب برنامه‌های کنگره شیخ صدوق ادامه پیدا خواهد کرد.

 

کارآفرینی و ارائه خدمات رفاهی، محور فعالیت آستان حضرت شیخ صدوق (ره)

 

وی گفت: مجموعه آستان شیخ صدوق که شامل آرامستان قدیمی ابن‌بابویه نیز می‌شود با ۱۷ هکتار مساحت، ظرفیت قابل‌توجهی برای میزبانی از فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی مردم و به ویژه جوانان و نوجوانان دارد. شبستان این آستان مقدس ظرفیت حضور حدود ۱۰ هزار نفر را دارد. ضمن این که ما مرکز قرآنی برای آموزش قران کریم به کودکان و نوجوان داریم که در ماه مبارک رمضان نیز بسیار فعال بود. برپایی موکب‌های مختلف در ایام محرم و صفر، پیاده‌روی جاماندگان اربیعن و حتی موکب‌هایی در شهر قم (به مناسبت نیمه شعبان) و کرمان (به یاد سردار شهید سلیمانی) از دیگر برنامه‌های این آستان مقدس است.

تولیت آستان حضرت شیخ صدوق (ره) عنوان کرد: در حوزه خدمات‌رسانی دارالشفاء و آشپزخانه اختصاصی برای مناسبت‌های مختلف و اطعام نیازمندان را داشتیم. ضمن این که گروه‌های مختلف جهادی نیز با محوریت این بقاع متبرک به ارائه خدمات عام‌المنفعه برای اقشار آسیب‌پذیر منطقه داشته‌اند.

وی اظهار کرد: مردم با مراجعه به آستان شیخ صدوق علاوه بر زیارت مرقد این عالم بزرگ، می‌توانند سری هم به آرامستان ابن‌بابویه بزنند. در این آرامستان حدود ۳۳۰ نفر از مفاخر و مشاهیر دفن هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به جهان پهلوان غلامرضا تختی، شیخ رجبعلی خیاط، میرزا ابوالحسن جلوه، رحیم موذن‌زاده اردبیلی علامه دهخدا، مرشد چلویی، عباس یمینی شریف، دکتر فاطمی و شهدای واقعه سی تیر اشاره کرد.

** شیخ صدوق؛ پاسدار گرانقدر فقه شیعه

لازم به یادآوری است، ابوجعفر محمدبن علی بن بابویه قمی ملقب به (شیخ صدوق) یکی از بزرگترین مرزبانان حماسه جاوید و خدمتگزاران مکتب اهل بیت (ع) و از شاخص‌ترین دانشمندان جهان اسلام است که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حدیث شیعه و پاسداری از فرهنگ مهدویت صرف کرد.

شیخ صدوق در سال‌های ۳۰۶ یا ۳۰۷ هجری قمری در خاندان علم و تقوی در شهر مذهبی قم دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار شیخ صدوق، علی بن حسین بن موسی بن بابویه از علما و فقه‌های بزرگ زمان خود بود. گرچه در آن روزگار، عالمان و محدثان بسیاری در قم می‌زیسته اند، ولی پرچم هدایت و مرجعیت بر دوش این عالم عابد و محدث زاهد یعنی علی بن بابویه (پدر شیخ صدوق) بوده است.

این فقیه دانشمند با جمع‌آورى، صحت‌سنجی و تدوین احادیث و نگارش کتب‌های دینی ارزشمند به یکی از موثرترین چهره‌های علمی مکتب تشیع بدل شد. «الاعتقادات»، «الخصال»، «علل الشرایع»، «عُیون اخبارُ الرضا»، «معانیُ الاخبار» و «من لا یحضُره الفقیه» از آثار گرانقدر جناب شیخ صدوق است.

کارآفرینی و ارائه خدمات رفاهی، محور فعالیت آستان حضرت شیخ صدوق (ره)

در این بین، کتاب «من لایحضره الفقیه» یکی از چهار کتاب معتبر روایی شیعه محسوب می‌شود که در آن مجموع روایات اهل بیت (ع) درباره مسائل فقهی جمع‌آوری شده و هر مجتهدی در اجتهاد و استنباط احکام شرعی از این کتاب بهره بگیرد.

شیخ صدوق در هفتاد و پنج سالگی و به سال ۳۸۱ ه. قمری در شهر ری دیده از جهان فرو بست و پیکر پاکش در نزدیکی مرقد حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) دفن شد. بعد‌ها دراطراف مقبره او قبرستانی برای دفن مومنان و بزرگان شکل گرفت که با لقب او یعنی «ابن بابویه» شکل گرفت.

امروزه آرامگاه «شیخ صدوق» در شهرری به زیارت‌گاهی سرشار از معنویت تبدیل شده است. چند سالی است که فضای این آرامگاه گسترش پیدا کرده و خدمات بیشتری به زائران این بقعه و البته آرامستان ابن بابویه ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب