افزایش بهرهوری و تولید با گسترش دانشبنیانها و اتکا به دانش بومی
سیدمسعود داودی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی را برگ زرینی در کارنامه دانشگاه دانست که رویکردی آیندهپژوه دارد و ساختارسازی مجدد در راستای توسعه کشور و فضای آموزش عالی است.
وی افزود: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر اسناد بالادستی به نگارش درآمده که در سندی با عنوان مبنای عزیمت از آن یادشده و بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، این سند در سیاستهای کلی نظام در بخش علم و فناوری، نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنجساله توسعه کشور تهیه شده که چراغ راه مسیر حرکت روبهجلو همه مدیران دانشگاه است.
داودی گفت: در این سند راهبردهای کلان دانشگاه آزاد اسلامی در پنج سال پیش رو بیانشده و سه محور راهبردی حرکت دانشگاه شامل دانشگاه پرورشگر، دانشگاه سرآمد و پاسخگو و دانشگاه کارآمد و پایدار ذکر شده است. در این سند ۱۰ بسته کاری برای پنج سال آینده شامل ارتقای کیفیت و کارآمدی دورههای تحصیلی، ارتقای تربیت اخلاقی، معنوی و هویتی، ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله، ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله، ارتقای جایگاه بینالمللی و الهام بخشی، پیشرفت علمی مرجعیت ساز و تمدنآفرین، فعالیت منسجم و همافزای شبکهای، تحول در فرهنگسازمانی، دستیابی به سازمان یادگیرنده، بهرهوری و پایداری اقتصادی بیانشده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان عنوان کرد که در این راستا اقدامات لازم برای اجرایی شدن سند توسعه و تعالی در این واحد دانشگاهی بر اساس امکانات و تواناییها و با توجه به ظرفیت موجود در منطقه انجامگرفته و بهطور مستمر، پایش شده تا میزان پیشبرد و اجرایی شدن اهداف آن مورد بررسی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با آنا اظهار کرد: توجه به قرارگیری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در یک منطقه کشاورزی، صنعتی، گردشگری و نیازهای موردنیاز بخشهای مختلف هستهها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور این واحد دانشگاهی موفق به حل معضلات و مشکلات در حوزههای مورداشاره شدهاند.
داودی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد همه ظرفیت خود را برای تحقق شعار سال در اختیار جامعه تولیدی و تصمیمساز قرار دهد، اظهار کرد: در همین راستا دانشگاهها با توجه به ظرفیتهای منطقه و اتکا بر دانش بومی و توان علمی و پژوهشی پژوهشگران با گسترش شرکتهای دانشبنیان باعث افزایش بازار رقابت در سطوح مختلف صنعتی و غیر صنعتی و افزایش بهرهوری و تولید خواهد شد.
این مسئول یادآور شد: از سوی دیگر با توجه به تربیت نسلی پویا، توانمند و خلاق و ضرورت بهرهمندی تمام فرزندان مستعد از فضای آموزشی باکیفیت و مناسب، این دانشگاه در توسعه مدارس سما به سمت تحولی گسترده پیش خواهد رفت. همچنین این دانشگاه با اجرای طرح آمایش آموزش عالی و مهندسی مجدد رشتهها، توسعه هدفمند رشتههای تحصیلی بهویژه رشتههای متناسب با موقعیت شهرستان لنجان را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با توجه به برگزاری رویداد عصر امید در سال گذشته بیان کرد: برگزاری چنین رویدادی موجب نمایان شدن توان مخفی میان خانواده دانشگاه شد. هدف از این رویداد ورود گروهها، گروهها و هستههای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی به جاده فناوری و دانشبنیان است. رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی از این حیث دارای اهمیت بوده که امروزه دانشگاههای نسل دوم در حال حرکت بهسوی دانشگاههای کارآفرین هستند و یکی از مؤلفههای این جریان بحث اشتغال دانشبنیانها و کارآفرینی آنهاست که این اقدامات تا پیشازاین در دانشگاه در حال انجام بود و نیازمند حمایت همهجانبه از این اقدامات فناورانه و نوآورانه در وسعت ملی هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان ادامه داد: این دانشگاه با ۳۱ هسته و واحد فناور و زیرساخت در حوزههای هوشمندسازی برق و بهینهسازی انرژی، استفاده از هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی، نرمافزار در حوزه gis و مخاطرات، رباتیک، باغچه هوشمند سیار، پیادهسازی نظام مدیریت دانش، ساخت تجهیزات کمکآموزشی، تولید بتنهای شفاف و با مقاومت بالا، طراحی و دوخت، آموزش تخصصی نرمافزار، خدمات حقوقی و قانونی و صنایع خلاق فرهنگی، هنری و گردشگری در رویداد عصر امید شرکت کرد.
داودی در پاسخ به این پرسش که سال گذشته چه اندازه در واحد لنجان خود در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان موفق بودید و امسال چه برنامهای دارید؟ گفت: سال گذشته موفق به جذب ۱۰ هسته و چهار واحد فناور و ۲۰ هسته فناور در حوزه صنایع خلاق و گردشگری شدیم و در برنامهریزهای انجامشده دو هسته فناور در حال تبدیل به واحد فناور بوده و دو واحد فناور در حال گذراندن فرآیند دانشبنیانی هستند.
وی افزود: مرکز رشد واحد دانشگاهی لنجان موفق کسب رتبه دو در سال گذشته در سطحبندی مراکز رشد شده و برگزاری رویدادهای ایده شو، چالش فناوری، استارتآپها برای کسب ایدههای جدید و حمایت از هستههای فناور در این حوزه از فعالیتهای انجامگرفته در حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانشبنیان این دانشگاه در سال گذشته بوده است.
انتهای پیام/