تبیین جایگاه معلم نیازمند قدرت واژگانی و جریانسازی بالاست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا بهمناسبت گرامیداشت روز معلم مراسمی با حضور فرماندار، امام جمعه، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه میاندوآب، رئیس اداره اطلاعات، فرماندهی نیروی انتظامی، رؤسای دانشگاهها، استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاههای میاندوآب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب برگزار شد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان میاندوآب در این مراسم با گرامیداشت هفته معلم و روز استاد و نیز سالروز شهادت اسوه علم و معرفت شهید آیتالله مطهری گفت: بیان تعالیم الهی، مردمیاری، مردممداری و ایجاد جامعهای براساس فطرت پاک انسانی از خصوصیات یک معلم با ایمان و خدامحور است و توجیه جایگاه معلمی نیاز به قدرت واژگانی و جریانسازی بالایی دارد که در توان بسیار از انسانها نیست که این جایگاه الهیمحور را تبیین کنند.
محمد پیری افزود: معلم اول خداست و آن خداست که میتواند استعدادهای نهفته انسانها را در یک نگاه و توجه خاصی شکوفا کند.
وی عنوان کرد: وقتی که پیامبر بزرگ اسلام با آن شرایط خاصی که علم کافی برای خواندن و نوشتن نداشت، خداوند متعال تمامی معارف دنیا را در وجود نازنینش قرار داد این نکته در اذهان طرح میشود که در جامعه ما نیز شاعرانی بزرگ و توانمندی هستند که هیچ سواد و علمی ندارند و با مشخصات کاملاً فنی شعر سرودهاند که بزرگترین استادان ادبیات از نظر عروضی نمیتوانند خللی در آن وارد کنند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان میاندوآب افزود: یا انسانهای بزرگی هستند که با کرامتهای بالایی آنچنان شخصیت پرنفوذی در جامعه دارند که شاید بزرگترین مراکز آموزشی و تربیتی نتوانند چنین خصوصیاتی را در جامعه به وجود آورند و اگر چنین انسانهایی در سرلوحه کار قرار بگیرند جامعه باب صلاح رستگاری، پیشرفت و تحقق بسیاری از آرمانها و خواستههای بهحق و خصوصیات جامعه اسلامی را به خود خواهد گرفت.
پیری متذکر شد: نقشی که استاد در جامعه دارد همان نقش الهی و انبیاست، نقشی که باید استادان ما در جامعه برای رسیدن به چشماندازهای بلند توسعه، پیشرفت و ایجاد جامعهای همگرا و دستیابی به اهداف عالی انسانی چراغ راه باشد.
** جامعه ما در کادرسازی، تربیت و کاهش آسیبهای اجتماعی مدیون معلمان است
وی افزود: استاد و معلم ویژگیهای خاصی دارند و میتوانند در جامعه پرورشدهنده و نگهدارنده باشند و تغییراتی در وجود موجودات به وجود آورند، اما انسانهای خاص با مهارتها، روحیات و علم خاص میتوانند روی اشرف مخلوقات تغییرات مثبتی ایجاد کند که فقط معلم و استاد میتواند چنین ویژگی را داشته باشد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان میاندوآب تأکید کرد: امروز جامعه ما در کادرسازی، تربیت و آموزش و کم کردن آسیبهای اجتماعی و بسیاری از تنظیمگریهای تربیتی و پرورشی مدیون انسانهای خاصی است که لفظ زیبای معلم و استاد بر آن اطلاق میشود و روز معلم روز ارزشمندی است که به همین خاطر به نام روز معلم و استاد نامگذاری شده است.
امام جمعه میاندوآب هم در این نشست از معلم و استاد بهعنوان مبلّغان شریعت، ادب و چراغ هدایت الهی در ظلمات شبهای تاریخ بشریت یاد کرد.
حجتالاسلام حمید حسنزاده با بیان دیدگاه حضرت علی علیهالسلام درباره علم معلمی گفت: امام علی علیهالسلام درباره جایگاه رفیع علم و تفاوت آن با ثروت میفرمایند که علم نگهدارنده انسان است، اما انسانها نگهدارنده ثروت، علم دوستانی ارزشمند برای شخصیتهای عالم و بزرگ است، اما ثروت دشمنی خطرناک برای انسان ثروتمند، اگر از مال دنیا انفاق کنی کم میشود، اما اگر از علم انفاق شود بیشتر و بیشتر میشود.
وی تشریح کرد: مردم شخص پولدار را بخیل، اما شخص عالم و دانشمند را با بزرگی و عظمت یاد میکنند، ثروت به مرور زمان کهنه و علم هرچه زمان بر آن بگذرد بافضیلتتر میشود و اینکه ثروت انسانها را سنگدل میکند؛ اما علم به انسانها نور الهی و بصیرت میبخشد و در همه حال ثروتمندان تکبر دارند و عالمان اهل تواضع و فروتنی هستند.
امام جمعه میاندوآب متذکر شد: مگر پیامبران در پیشگاه الهی چه رسالت و جایگاهی داشتند که امام خمینی(ره) از معلمی بهعنوان شغل انبیا یاد کردند و پیامبران در گذشته دارای چه مقام و عملکردی بودند که در عصر معاصر این وظیفه و مسئولیت سنگین را برعهده معلمان گذاشتهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب گفت: معلم و استاد تراز اول انقلاب اسلامی باید در ایفای نقش معلمی تبیین و تغیین داشته باشد و آسیبها و حقایقها را برای جامعه و نسل جوان انقلاب بشناساند و حقایق را در جامعه لاپوشی نکند و واقعیتهای جامعه را به نحو احسن بیان کند.
وی به تفاوتهای اساسی درباره آزادی زنان در رژیم گذشته و بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی در دنیا تنها انقلابی است که به زن ارزش و جایگاه ویژهای در جامعه بخشید و حضور زنان در محیطهای علمی و دانشگاهی، ورزشی، مدیریتی، بهداشت و درمان و سهیم قرار دادن بانوان در پستهای مهم و حساس کشور نشان از جایگاه والای زنان در جامعه است و دانشجویان بهعنوان معلمان و آیندهسازان این کشور در تمامی زمینهها هستند.
انتهای پیام/