دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1402 - 09:33
گفتگو/ سفر رئیسی به سوریه؛

تحقق دیپلماسی منطقه‌ای به دفع تهدیدهای فرامنطقه‌ای منجر می‌شود

تحقق دیپلماسی منطقه‌ای به دفع تهدیدهای فرامنطقه‌ای منجر می‌شود
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران به سوریه گفت: نگاه سیاست خارجی دولت سیزدهم از ابتدا روی بحث دیپلماسی منطقه‌ای متمرکز بود تا فرصتی برای دفع تهدیدهای فرامنطقه ای فراهم کند.
کد خبر : 844558

«حنیف غفاری» کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به سوریه، گفت: سفر سید ابراهیم رئیسی به سوریه در مجموعه و در چارچوب دیپلماسی منطقه‌ای دولت سیزدهم و اتکای خاص دولت بر روابط با بازیگران منطقه‌ای، هم‌پیمانان و همسایگان قابل ارزیابی و تحلیل است.

وی با بیان اینکه دو نگاه کلان نسبت به مناسبات منطقه‌ای وجود دارد، اظهار کرد: در یک نگاه، مناسبات منطقه‌ای به مثابه متغیری وابسته به مناسبات فرامنطقه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: یعنی در این‌ نگاه مناسبات فرامنطقه‌ای نسبت به مناسبات منطقه ارجح است. اما در نگاه واقع بینانه به قدرت منطقه‌ای، اتصال راهبردی بین بازیگران منطقه‌ای و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای منجر به کسب فرصت‌ها و دفع تهدید‌ها در خارج از منطقه برای ما خواهد شد.

غفاری بیان کرد: نگاه سیاست خارجی دولت سیزدهم از ابتدا روی بحث دیپلماسی منطقه‌ای متمرکز بود و از سویی بسیاری از ظرفیت‌های منطقه‌ای وجود دارد که احیا نشده‌اند یا در حوزه دیپلماتیک، اقتصادی و همکاری‌های دو جانبه و چند جانبه به حالت بالفعل نرسیده‌اند.

وی گفت: حرکات موثر و مثبتی که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد مبنی بر عادی سازی روابط با کشور‌های منطقه‌ مانند عربستان و امارات و همچنین تثبیت موقعیت و قدرت ایران در کشور‌هایی است که  مانند سوریه هم پیمان جمهوری اسلامی ایران هستند.

کارشناس مسائل بین الملل افزود: نباید فراموش کرد که سوریه کشوری است که در طول سال‌های مبارزه با تروریسم تکفیریِ ساخته و پرداخته دست آمریکا و رژیم صهیونیستی، یعنی داعش، همکاری‌های تنگاتنگی با جمهوری اسلامی ایران داشت و متقابلا ما نیز همکاری خوبی با سوریه داشتیم.

غفاری افزود: در نهایت، شاهد در هم شکستن خلافت خودخوانده داعش و از بین رفتن گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق هستیم که این امر منجر به تامین امنیت این همکاری‌ها و هم افزایی‌ها شد.

وی در پایان تاکید کرد: قطعاً ایران و سوریه به عنوان دو بازیگری که شریک راهبردی یکدیگر محسوب می‌شوند و به عنوان دو بازیگر اصلی محور مقاومت، همکاری‌های خود را در ابعاد گوناگون ادامه خواهند داد و روابط ما فراتر از همکاری و درواقع یک نوع هم افزایی در منطقه است. ثمرات این موضوع هم متوجه منطقه و دو کشور ایران و سوریه خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب