مسابقات ربوکاپ آزمایشگاهی برای حل مسائل تخصصی کشور هستند
حامد حسن پور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در حاشیه بازدید از هفدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد اسلامی که برگزاری آن از روز ۶ اردیبهشت آغاز شده و تا امروز ۸ اردیبهشت در واحد علوم تحقیقات ادامه دارد، گفت: امیدواریم این دوره از مسابقات علاوه بر ایجاد فضای شور و نشاط علمی بتواند نفوذ تاثیرگذار خود را بر مسائل جامعهو صنعت کشور نمایان کند.
وی افزود: ربوکاپ هفدهم با استقبال خوبی مواجه شد و استقبال شرکت کنندگان بیش از ۴ برابر، تیمهای شرکت کننده نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته و بالغ بر ۱۵۰۰ نفر شرکت کننده در این مسابقات به رقابت با یکدیگر پرداختند و روزانه ۱۰۰۰ نفر هم شاهد بازدید عموم افراد از مسابقات بوده ایم.
حسن پور تصریح کرد: در گذشته ربات به معنای انسان آهنی بود و اساسا رباتیک با این مفهوم که قرار است کارهای انسان را در مدت زمان کوتاه بدون خستگی انجام دهند در ذهنها شکل گرفته بود، اما به مرور زمان با ورود به فضاهای پیچیده و خطرناک بودن انجام کارها برای انسان کارایی خود را نشان داد و در حال حاضر برخی رباتها مانند رباتهای مریخ نورد وارد مکانهایی میشوند که انجام آن کارها از سوی انسان بسیار مشکل است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ربات از مسائل فنی مهندسی وارد مسائل علوم شناختی شده است و همانند انسان عمل میکند و در حال حاضر رباتهایی در مسابقه حضور دارند که میتوانند خودشان فکر کنند و تصمیم بگیرند و عملیاتی از خود به نمایش بگذارند.
حسن پور اضافه کرد: ربوکاپها آزمایشگاهی برای حل مسائل تخصصی کشور هستند، درصدد هستیم رباتها را به صورت لیگهای مقدماتی در سطوح استانی با جنبه مهارت آموزی توسعه دهیم.
وی ادامه داد: باید مسائل واقعی در جامعه بازی سازی شوند تا بتوانیم آنها را در عرصه چالش و رقابت بکشانیم و شاید بازدیدکنندگان در ابتدا شور و نشاط را شاهد باشند، اما اولویت از برگزاری این مسابقات برنده شدن نیست بلکه وثوق دانشی و مشق فناوری است که در حال اتفاق افتادن است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانش آموزان، دانشجویان، علاقهمندان و فارغ التحصیلان و فعالان حوزه رباتیک امروزه میتوانند مسائل تئوری خود را در عمل بکار بگیرند تا پس از عملیاتی شدن محصول خود را در عرصه رقابت به چالش بکشانند.
حسن پور بیان کرد: نفوذ مسابقات ربوکاپ در پژوهشهای رسمی و حرفهای کشور از جمله برنامههای دانشگاه آزاد برای برگزاری مسابقات ربوکاپ سال آینده است که باید در این یک سال در جهت عملی سازی آن گام برداریم و بهره وردار واقعی در کنار این موضوعات بیش از گذشته خواهیم داشت.
انتهای پیام/