روش تأمین مالی زنجیرهای بنگاههای اقتصادی امسال هم ادامه مییابد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از بانک مرکزی، حمید آذرمند مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی در خصوص اقدامات بانک مرکزی در زمینه تامین مالی زنجیره تولید و توسعه روش فاکتورینگ گفت: این بانک به منظور توسعه روشهای تامین مالی تولید با شیوههای غیرتورمی، از سال گذشته اقدامات متعددی را در دستور کار قرارداده و در سال جاری نیز با توجه به شعار سال و اهمیت حمایت از تولید و مهار تورم، این اقدامات با جدیت بیشتری تداوم خواهد یافت؛ لذا انتظار میرود در سال جاری روشهای تامین مالی زنجیرهای به عنوان یک روش کارآمد برای تامین مالی سرمایهدر گردش اقتصاد، بیشتر از قبل مورد استقبال بنگاههای اقتصادی و بانکها قرار بگیرد.
آذرمند اهم اقدامات و برنامههای بانک مرکزی در این زمینه را شامل توسعه اوراق گام به عنوان ابزار تامین مالی زنجیره تولید، توسعه روش تامین مالی به شیوه فاکتورینگ و توسعه سایر ابزارهای تامین مالی زنجیره تولید دانست و افزود: طی سالهای اخیر بانک مرکزی اوراق گام را به عنوان یک ابزار تامین مالی سرمایه در گردش معرفی کرده است. در این زمینه سال گذشته نزدیک به ۵۲ هزار میلیارد تومان اوراق گام برای حمایت از زنجیرههای تولید توسط ۱۵ بانک عامل صادر شد که از این طریق بخشی از نیاز سرمایه در گردش زنجیرههای دارو، لوازم خانگی، فلزات اساسی، صنایع غذایی، کشاورزی و صنایع خودروسازی و قطعات، تامین شد. در سال جاری نیز، با هدف افزایش کارایی ابزار و ارتقای مدیریت ریسک این ابزار، دستورالعمل اوراق گام بازنگری شده و به تصویب ارکان ذیربط در بانک مرکزی رسیده است و پس از تکمیل فرایندهای لازم متعاقباً جهت اجرا به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد.
وی در خصوص توسعه روش تامین مالی به شیوه فاکتورینگ گفت: روش فاکتورینگ یا عاملیت، به عنوان یکی از روشهای تامین مالی حسب ماده ۸ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و آیین نامه اجرایی مصوب هیئت وزیران و همچنین وفق دستورالعمل ارائه خدمات تامین مالی زنجیرهای مصوب بانک مرکزی، در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.
آذرمند خاطرنشان کرد: اجرایی شدن این ابزار، منوط به راه اندازی دو سامانه در سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که در این خصوص سامانه ثبت واگذاری مطالبات قراردادی وزارت دارایی در پایان سال گذشته رونمایی شد.
به گفته آذرمند در ارتباط با وظایف بانک مرکزی، در آیین نامه اجرایی وظایفی شامل اعلام فهرست بانکها و موسسات اعتباری مجاز برای عملیات فاکتورینگ و همچنین امکان انتقال تضامین بابت مطالبات واگذار شده، تعیین شده است.
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی ادامه داد: در ارتباط با وظایف مذکور، فهرست بانکها و موسسات اعتباری مجاز قبلا طی نامهای در تاریخ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ توسط حوزه نظارت بانک مرکزی اعلام شده است. حسب ابلاغ مذکور نهادهای مجاز به پذیرش مطالبات قراردادی شامل بانکهای مسکن، رفاه، ملت، توسعه صادرات، خاورمیانه، پاسارگاد، کارآفرین، سینا و ایران و ونزوئلا هستند. در این زمینه همچنین اقدامات لازم به منظور امکان انتقال ذینفع ضمانت نامه جهت انتقال تضامین مربوط به مطالبات قراردادی در کمیسیون مربوطه در بانک مرکزی تصویب شده و پس از تکمیل فرآیند تصویب، به بانکها ابلاغ خواهد شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر ابزارها و روشهای فوق، طی سال جاری توسعه سایر روشها و ابزارهای تأمین مالی قابل استفاده در زنجیره تولید از قبیل برات الکترونیکی، تامین مالی جمعی، کارت اعتباری متصل به زنجیره تأمین، اعتبار اسنادی داخلی قابل انتقال و سکَوهای تأمین مالی زنجیرهای نیز عملیاتی خواهد شد.
انتهای پیام/