ادعای دروغین صدام حسین که به سرعت آشکار شد
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، ۲۲ فروردین ۵۸ رخدادهای گوناگونی روی داد. از جمله این رویدادها آغاز به کار دادگاه انقلاب بود و این دادگاه پس از چند روز دوباره کار خود را آغاز کرد و حکم اعدام ۱۱ نفر از سران رژیم سابق از جمله آخرین رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور ساواک صادر کرد.
همچنن صدام حسین معاون رئیس جمهور عراق و دومین شخص این کشور به شوروی اخطار داد که اجازه سوء استفاده از منابع نفتی عربستان را به شوروی نخواهد داد. اما ادعای دروغین صدام حسین بعد از جنگ ایران و عراق مشخص شد که این کشور بیش از ۸۰ درصد از سلاحهای خود را از شوروی تامین میکرد.
** فروردین ۵۸؛ اعدام ۱۱ تن از سران رژیم سابق
دادگاههای انقلاب اسلامی دیروز تمام وقت خود را صرف رسیدگی به پرونده اتهامی ۱۱ تن از وزرای اسبق، امرای ارتش وابسته به رژیم سابق کرده و پس از ساعتها دادرسی و شور ساعت ۲ و نیم بامداد امروز رای خود را در محکومیت به اعدام محاکمه شوندگان صادر کرد و رای بیدرنگ پس از ابلاغ به مجرمان اجرا شد.
اعدامیها عبارتند از: سپهبد ناصر مقدم آخرین رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک)، مهندس عبدالله ریاضی رئیس پیشین مجلس (که در جریان انقلاب در ایران نبود و بعدا به منظور دریافت مستمری معوقه! به تهران بازگشته و بازداشت شده بود. وی تصور میکرد که، چون جرمی مرتکب نشده است، دستگیر نخواهد شد)، عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه اسبق، سرلشکر حسن پاکروان وزیر اطلاعات و جهانگردی اسبق، منصور روحانی وزیر کشاورزی و آب و برق اسبق، سپهبد حجت کاشانی رئیس تربیت بدنی اسبق، سپهبد محمد تقی مجیدی رئیس اسبق دادگاه نظامی، غلامرضا نیک پی شهردار اسبق تهران، سرلشکر علی نشاط، سرتیپ حسینعلی بیات و سناتور سابق محمد علی علامه وحیدی نیابت تولیت مدرسه سپهسالار.
در میان این ۱۱ نفر سرلشگر حسینعلی بیات نماینده مجلس شورای ملی سابق تا آخرین لحظات معتقد بود به علت خدمات صادقانهاش در کشتار مردم کردستان در سالهای ۴۶ و ۴۷ با همکاری ارتشبد فراری اویسی باید مجسمه او را بسازند.
این اعدامها دو روز بعد از آن انجام شد که چهار تن دیگر از چهرههای شاخص رژیم سابق به جرم «فساد در ارض» و «خیانت به ملت» مستحق مرگ شناخته شده و در محوطه زندان قصر به جوخه اعدام سپرده شدند.
** سخنگوی دولت: کار دادگاههای انقلاب عملا یک سال طول میکشد
معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت درباره محاکمات اخیر گفت: رسیدگی به جرائم جنایتکاران و مفسدین رژیم گذشته در صلاحیت دادگاه انقلاب است که رسیدگی میکند و زمان کار این دادگاهها البته محدود است و تا ابد نیست و قاعدتا باید یک سال طول بکشد.
وی ادامه داد: بعد از اتمام کار دادگاههای انقلاب کارها به مسیر عادی خود بر میگردد و البته وزارت دادگستری آینده در ایران صد درصد با وزارت دادگستری گذشته متفاوت خواهد بود.
سخنگوی دولت در باره اجرای حکم اعدام هویدا نیز گفت: ما در جلسه هیئت دولت بودیم و در ساعت نه و نیم و یا ده شب بود که تمام شد و خبر اعدام هویدا را شنیدیم، بنا بر این ما نه در مسیر بازپرسی هستیم و نه در مسیر اطلاع از رای هستیم و موقعی که اعدام کردند ما هم مثل دیگران باخبر میشویم.
سخنگوی دولت ادامه داد: دادگاهها در ایران بعد از انقلاب مستقل هستند و به صورت مستقل کارهای خود را انجام میدهند.
** آیت الله طالقانی دعوت ترکمنها را پذیرفت
آیت الله طالقانی دعوت ترکمنها را برای شرکت در مذاکرات ترکمنها با دولت را پذیرفت.
همچنین امروز اعلام شد که ملیحی نماینده اعزامی دولت به گنبد کاووس همراه طباطبایی استاندار مازندران برای تسلیم گزارش و خواستهای خلق ترکمن به دولت به تهران آمده اند.
** اخطار عراق به شوروی
صدام حسین به عنوان مرد دوم عراق بعد از رئیس جمهو حسن البکر به شوروی اخطار داد با دشمنان ملت عرب خواهد جنگید.
صدام گفت: ما اجازه نمیدهیم شوروی منابع نفت عربستان را غارت کند.
هر چند عراق متحد شوروی محسوب میشود، ولی صدام حسین اخیرا به علت اختلاف با حزب کمونیست این کشور تغییراتی جزئی در سیاستهای خود داده است.
** سقوط رژیم ایدی امین در اوگاندا
یک سخنگوی نیروهای آزادی بخش اوگاندا ساعت ۵ بعد از ظهر امروز رسما سقوط رژیم ایدی امین را از رادیو دولتی این کشور اعلام کرد و از کشورهای دوستدار صلح در سراسر جهان خواست که رژیم جدید این کشور را به رسمیت بشناسند.
انتهای پیام/