حجتالاسلام عالی مطرح کرد:
شب قدر از یک عمر بندگی بالاتر است
یک کارشناس دینی گفت: اگر عمر را در یک کفه ترازو بگذارند، این شب قدر را در یک کفه دیگر ترازو بگذارند، تعبیر قرآن این است که لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، این شب از یک عمر بندگی بالاتر است.
به گزارش خبرنگار دین و آئین خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی کارشناس دینی با تأکید بر اینکه شب قدر یکی از شبهای سرنوشتساز است، بیان داشت: همان طور که همه میدانیم مبارک رمضان، ماه ضیافت خدا است، این شب، شبهای قدر، ضیافتی در ضیافت است، ضیافت خاص الهی هست که انصافاً اگر ما بدانیم چه اتفاقی در آن رخ میدهد دیگر ساکت نمینشینیم.
** سلوک علما برای درک بهتر شب قدر
وی افزود: بعضی از بزرگان ما مانند مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب المراقبات تعبیری دارد که بودند اهل مراقبتی که یک سال مراقبت میکردند، شبها و روزها را آمادگی کسب میکردند برای اینکه بتوانند شب قدر را درک کنند، یعنی در واقع از سپری شدن شب قدر سال گذشته برای شب قدر سال بعد شروع میکردند، چون میدانستند چه شب حساس و سرنوشت سازی هست.
** شب قدر، مزد است
حجتالاسلام عالی ابراز داشت: به یک معنا شب قدر، مزد است، یعنی مزد آن کسی است که یک آمادگیهایی در خودش ایجاد کرده باشد، معنایش این نیست که حالا اگر کسی همان دم آخر هم رسیده باشد راهش نمیدهند، اما با این وجود فرق میکند با آن فردی که سعی کرده به هر حال از مدتی قبل، حداقل از اول ماه مبارک رمضان، حواسش را جمع کرده، مراقبتهایی برای خودش کسب کرده است که بتواند این شب را درک کند.
** امتیازها را مجانی نمیدهند
وی ادامه داد: اینکه شب قدر مزد است مانند این است که نماز با حضور قلب هم یک نوع مزدی است که اگر کسی روز خوبی و گذشته قبل از نماز خوبی داشته باشد، نماز خوبی دارد. توجه کنید یکسری از این امور و امتیازات را مجانی و ساده به کسی نمیدهند، به کسی میدهند که یک آمادگیهایی را در خودش کسب کرده باشد.
** تعبیر خدا از شب قدر
این استاد اخلاق اظهار داشت: به هر حال شب قدر، واقعاً شب با عظمتی است که قرآن وقتی میخواهد از آن تعبیر کند، میفرماید: «وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ»، ای پیغمبر تو چه میدانی شب قدر چیست، وقتی خدا این تعبیر را میکند کنایه از عظمت این شب هست، تعبیر قرآن این است «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ»؛ این شب بهتر از هزار ماه است.
** یک عمر یک طرف، شب قدر هم یک طرف
وی ادامه داد: هزار ماه یعنی حدود هشتاد و سه سال، یعنی یک عمر، یعنی یک عمر بندگی بدون معصیت، اگر عمر را در یک کفه ترازو بگذارند، این شب قدر را در یک کفه دیگر ترازو بگذارند، تعبیر قرآن این است که لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، این شب از یک عمر بندگی بالاتر است، البته به شرطی اینکه کسی بتواند آن را درک کند.
انتهای پیام/
حجت الاسلام عالی مطرح کرد:
دعای وداع امام سجاد (ع) با ماه مبارک رمضان
معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفتوگو با آنا:
حضور دانشجویان در مراسم شبهای قدر امسال درخشان بود
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در گفتوگو با آنا مطرح کرد؛