دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد؛

پیامدهای حضور خانوادگی در مراسم احیای شب‌های قدر

پیامدهای حضور  خانوادگی در مراسم احیای شب‌های قدر
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از پیامدهای مثبت حضور خانواده‌ها و زوج‌های جوان در مراسم احیای شب‌های قدر گفت.
کد خبر : 841622

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره اهمیت حضور خانواده‌ها و زوج‌های جوان در مراسم شب‌های قدر گفت: حضور در آیین های جمعی و تمرکز بر اشتراکات یکی از پدیده‌هایی است که به‌شدت به انسجام و هم‌بستگی اجتماعی کمک می‌کند. وقتی جمعی از افراد یک‌دل در زمان معینی در یک مکان معین و حول یک موضوع معنوی مشترک گرد هم می‌آیند گره دل‌ها نیز محکم‌تر خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمد دادسرشت اظهار کرد: از سوی دیگر امور عبادی در اسلام خصلت جمعی دارد. در آیات و روایات ما همواره تأکید شده که حتی نماز که ستون دین و مهم‌ترین فعالیت عبادی است بهتر استکه با جماعت خوانده شود. در ماه رمضان هم همگی در یک روز روزه گرفتن را شروع می‌کنند و در عید فطر هم نماز این روز را با همدیگر اقامه کرده و پایان یک ماه بندگی را جشن می‌گیرند.

وی گفت: وقتی خانواده‌ها و زوج‌های جوان درشب‌های قدر به محافل شب زنده‌داری می‌روند، پیوند قلب‌هایشان قوی‌تر می‌شود چون آن چیزی که قلب‌ها را کنار هم نگه می‌دارد معنویت است. پیوند قلوب یک هسته معنوی دارد. از سوی دیگر کودکان و نوجوان علاوه بر درک فیوضات معنوی این شب‌های عزیز، با نهادینه‌سازی و اجتماعی‌سازی مناسک  دینی مواجه می‌شوند.

 بیشتر بخوانید:

شور نیایش و عطر دعا در شب قدری که قدردانش هستیم +فیلم

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان افزود: در چنین شب‌هایی در ساعاتی که وقت خواب و آرامش است، خواب را کنار می‌گذاریم و به نوعی بر شهوت و هوای نفس خودمان غلبه می‌کنیم برای ‌اینکه در کنار هم و به‌هم فکر کنیم و نیازهایمان را فریاد بزنیم  بنابر این شب های قدر در کنار بهره‌های معنوی، آثار اجتماعی بسیار زیادی هم دارد.

دادسرشت عنوان کرد: همان‌گونه که در قرآن کریم به صراحت آمده، شب قدر از هزار ماه بهتر است. این هزار ماه از عمر معمولی یک انسان هم بیشتر است. زمان در آموزه‌های دینی ما می‌تواند به‌طور خاص تغییراتی داشته باشد یعنی خداوند متعال می‌تواند در زمان تصرف کرده و یک شب را با هزار ماه تبدیل کند. از سوی دیگر شبی است که قرار است مقدرات یک‌ سال برای شخصی نوشته شود. درست مثل دانش‌آموزی که در شب کنکور است و فردا سرنوشت او مشخص می‌شود.

وی اظهار کرد: ما در این شب‌ها نیازهایمان را در قالب نیایش و دعا زمزمه می‌کنیم تا خداوند متعال هم طبق همان سقف و کف برایمان مقدر کند که تا کجا باید پرواز کنیم و چه اتفاقاتی برای ما می‌افتد.

دادسرشت افزود: یکی از اعمال توصیه شده در این شب، قرآن به سر گرفتن  و واسطه قرار دادن قرآن کریم است. این کتاب الهی به تعبیر امام صادق (ع) «حی لایموت» است؛ همیشه زنده است و نمی‌میرد. کلام خدا و مظهر خدای متعال است. معجزات زیادی در این کتاب وجود دارد که آن را به یک رسانه همیشگی برای مسلمانان تبدیل کرده است. ما هم در این شب زیر این چتر فیض و رحمت می‌رویم و با واسطه قراردادن کتاب خدا و ائمه اطهار خواسته‌هایمان را مطرح می‌کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب