تولید محتوای آموزشی خلاقانه صنعتی ازسوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در سال رشد تولید
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در طول یک دهه اخیر فرآیند آموزش در دانشگاه های تراز اول دنیا به خصوص در کشورهای توسعه یافته با تحولات بنیادی و باز تعریف تبدیل آموزش های کاربردی روبرو بوده است. در این راستا فضای آموزش عالی به سرعت در حال تبدیل دانشگاه ها به دانشگاه های نسل سوم و چهارم است.
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از اصلی ترین نهادهای آموزشی در کشور نیز با توجه به نیازهای موجود در جهت تحول آموزش های کاربردی به سرعت در حال تغییر و کاربردی سازی آموزش و بهبود فرآیندهای این حوزه است. در این راستا معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه در زمستان سال 1401 سامانه کاتب را با این هدف راه اندازی کرده است و تولید محتوای آموزشی کاربردی را بیش از پیش مورد توجه قرار داده است.
پس از برگزاری جلسات متعدد بین محمد علی اکبری معاونت دانشگاه و هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و با حمایت پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان مقرر شد، واحدهای دانشگاهی در استان اصفهان به عنوان اولین واحدهای دانشگاهی با توجه به پتانسیل بسیار مناسب در حوزه محصولات کاربردی و دانش بنیان به تولید محتوای آموزشی و کاربردی از کارخانجات و شرکت های دانش بنیان واحدها مبادرت ورزند.
پس از بررسی های انجام شده، به عنوان اولین محتوا کارخانه اسکای ( تولید کننده محصولات لبنی) و مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) انتخاب شد و اولین محتوای کاربردی در حوزه تولید محصولات لبنی و هم چنین پرورش دام و طیور توسط اداره ارتباط با صنعت دانشگاه تهیه و فروردین ماه سال 1402 در سامانه کاتب به نشانی https://sea.iau.ir/kateb در بخش آموزش های خلاق از صنعت قرار گرفت.
در ادامه بهفروز، مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد که محتوای موجود با هدف بیان آموزش های تخصصی و افزایش انگیزه دانشجویان در راستای بهبود چالش کاربردپذیری در آموزش تهیه شده است. امید است سایر واحدهای دانشگاهی نیز در این فرآیند مشارکت مولد داشته باشند.
کارخانه لبنیات اسکای در زمان ریاست فروغی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با هدف بهبود فرآیند کارآموزی دانشجویان رشته کشاورزی و هم چنین افزایش درآمدهای برون دانشگاهی خریداری شده و در طول دو سال اخیر با هدف بهبود فرآیند تولید لبنیات در حال تولید محصولات لبنی از جمله، شیر، دوغ و ماست می باشد. مواد اولیه این کارخانه از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه به صورت کامل قابل تهیه و تامین است. همچنین مزرعه تحقیقاتی دانشگاه در فاصله پنج کیلومتری از این واحد دانشگاهی علاوه بر بهبود عملکرد کارآموزی دانشجویان، مشغول پرورش چندین راس دام ازجمله گاو و گوسفند و تامین شیر به عنوان ماده اولیه تولید محصولات لبنی در کارخانه لبنیات دانشگاه است. در واقع می توان وجود این دو اهرم تولید در واحد دانشگاهی را مصداق بارز ورود دانشگاه به عرصه تولید با تکیه بر پرورش دام پربازده و سالم و همچنین تولید لبنیات با تکیه بر حداقل سازی نارسایی های میکروبی برپایه فعالیت دانش بنیان توسط اعضای هیات علمی این واحد دانشگاهی دانست.
با توجه به پتانسیل های موجود، محتوای تولیدی با عناوین، معرفی کلی کارخانه لبنیات اسکای، آموزش فرآیند تولید شیر، دوغ و ماست، معرفی کلی مزرعه تحقیقاتی، آموزش کلی فرآیند پرورش گاو،گوساله و گوسفند در سامانه کاتب قابل مشاهده است.
حسن خاکبازان
انتهای پیام/