دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1402 - 11:20
بعد از انتشار نامه سرگشاده فعالان حوزه فناوری؛

نگرانی درباره هوش مصنوعی به کاخ سفید رسید

نگرانی درباره هوش مصنوعی به کاخ سفید رسید
رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که شرکت‌های فناوری در برابر مخاطراتی که ابزار‌های هوش مصنوعی برای جامعه، امنیت ملی و اقتصادی ایجاد می کنند، مسئول هستند و کنگره هم باید قوانین مشخصی در این رابطه تدوین کند.
کد خبر : 840275

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که تائید خطرناک بودن استفاده از هوش مصنوعی مشمول گذر زمان است حال آنکه شرکت‌های فناوری هم بابت حصول اطمینان از اینکه محصولاتشان بی خطر هستند، مسئول شناخته می‌شوند.

بایدن خطاب به مشاوران حوزه علم و فناوری گفت: هوش مصنوعی می‌تواند به درمان بیماری‌ها و مقابله با تغییرات ناخواسته اقلیمی کمک کند، اما عدم غفلت از خطر‌های احتمالی که برای جامعه، امنیت ملی و اقتصاد دارد نیز مهم است.

به گفته رئیس جمهور آمریکا، پیشتر شبکه‌های اجتماعی ضرری را که فناوری‌های قدرتمند، بدون قرار گرفتن در چارچوب پادمانی درست، می‌توانند ایجاد کنند، به تصویر کشیده اند.

وی در این باره افزود: در غیاب پادمان‌های حفاظتی، شاهد تاثیر (مخرب شبکه‌های اجتماعی) بر سلامت روان، تصویر ذهنی و احساسات کاربران و حتی ناامیدی به ویژه در نسل جوان هستیم.

بایدن خطاب به کنگره آمریکا، خواهان تدوین مصوبه‌ای فراحزبی در راستای اعمال محدودیت بر داده‌های شخصی شد که شرکت‌های فناوری جمع آوری می‌کنند. وی همچنین از لزوم ممانعت از پخش آگهی‌های تبلیغاتی سخن گفت که کودکان را هدف قرار می‌دهند حال آنکه بر اهمیت اولویت بخشیدن به مقوله سلامت و امنیت کاربران در ارتقای محصولات فناوری نیز تاکید کرد.

گفته می‌شود که ارزش شرکت‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی پیش از دیدار بایدن با کارشناسان و مشاوران حوزه علم و فناوری به شدت سقوط کرد.

این روزها، هوش مصنوعی به مبحثی داغ در دنیای سیاست تبدیل شده است و حتی اخیراً جمعی از فعالان دنیای فناوری با نام «مرکز هوش مصنوعی و سیاست دیجیتال» (CAIDP) از کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) خواسته اند که تحقیقاتی را درباره نقض قوانین حمایت از مصرف‌کننده از سوی شرکت OpenAI انجام دهد. به ادعای گروه مذکور، مدل پردازش زبانی این شرکت موسم به چت «جی پی تی» فعالیت جهت دار و فریبکارانه‌ای دارد و نگرانی بزرگی برای امنیت عمومی به‌حساب می‌آید.

از سوی دیگر، بیش از هزار نفر از فعالان دنیای فناوری، متخصصان هوش مصنوعی و علاقه‌مندان به این حوزه ازجمله «ایلان ماسک» مالک توئیتر و «استیو وزنیاک» از بنیان‌گذاران شرکت اپل، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مدیران آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی، از آن‌ها خواسته اند که حداقل تا ۶ ماه آینده توسعه مدل‌های قدرتمندتر از GPT-۴ را متوقف کنند.

در بخشی از این نامه می خوانیم: «سیستم‌های هوش مصنوعی با هوشمندی قابل‌رقابت با انسان‌ها می‌توانند ریسک‌های بزرگی را متوجه جامعه و بشریت کنند».

نگارندگان این نامه باور دارند که این ابزار‌های پیشرفته می‌توانند تغییر بزرگی را در تاریخ حیات زمین ایجاد کنند و ازاین‌رو، باید دقیق و با صرف منابع کافی آن‌ها را برنامه‌ریزی و مدیریت کرد.

به دنبال این فراخوان، یونسکو از همه دولت‌ها خواست که چارچوب اخلاقی جهانی هوش مصنوعی را بدون تاخیر اجرا کنند.

«آدری آزولای» مدیرکل یونسکو در این باره گفت: «جهان به قوانین اخلاقی قوی‌تری برای استفاده ازهوش مصنوعی نیاز دارد و این چالش زمانه ما است. یونسکو در باب اخلاق هوش مصنوعی چارچوب هنجاری مناسبی را تببین کرده است و همه کشور‌های عضو، در نوامبر ۲۰۲۱ این چارچوب را تائید کردند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که استراتژی‌ها و مقررات در سطح ملی اجرا شوند».

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب