دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 فروردين 1402 - 15:41
آثار شاخص سال در مبارزه با تبعیض و نژادپرستی؛

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند
هشتادوهشتمین دوره جوایز کتاب آنسفیلد-وولف (بهترین کتاب‌هایی که با نژادپرستی و تبعیض مقابله می‌کنند)، معرفی شدند.
کد خبر : 840162

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، بنیاد کلیولند، ظهر امروز برندگان جوایز سالانه آنسفیلد- وولف ۲۰۲۳ را معرفی کرد و آثار ادبی مهم سال که در زمینه تبعیض و مبارزه با نژادپرستی بودند، مشخص شدند.

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند

در این دوره جرالدین بروکس با داستان «اسب» در بخش رمان به عنوان برنده انتخاب شد. این نویسنده ۶۷ ساله استرالیایی در نهمین کتاب خود، داستان یک اسب مسابقه و پرورش دهنده‌اش در چند بازه زمانی متفاوت روایت می‌کند. داستان این رمان در سال‌های ۱۸۵۰، ۱۹۵۰ و ۲۰۱۹ می‌گذرد. بروکس که فارغ‌التحصیل رشته خبرنگاری است، پیش از این نیز در سال ۲۰۰۶ با کتاب «مارس» برنده جایزه پولیتزر شده بود.

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند

در بخش داستان نیز جایزه اصلی به لان سامانتا چانگ، برای کتاب «آشوب خانواده» رسید. داستان این نویسنده ۵۸ ساله، یک بازآفرینی با تم کمدی از کتاب «برادران کارامازف» داستایوفسکی است و قصه یک خانواده ناکارآمد چینی – آمریکایی را روایت می‌کند. این خانواده در شهر کوچک ویسکانسن صاحب یک رستوران هستند و زمانی که پدرسالار خانواده به قتل می‌رسد، مابقی اعضای برای رسیدن به رویای امریکایی بیش از پیش عجله می‌کنند.

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند

متیو اف. دلمونت با کتاب «نیمه آمریکایی: داستان حماسی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار که با جنگ جهانی دوم در داخل و خارج از کشور» در بخش غیرداستانی به عنوان نویسنده برتر انتخاب شد. این مورخ ۴۵ ساله در این اثر به بررسی کمک‌های حیاتی مردان و زنان سیاه‌پوست در طول جنگ جهانی دوم پرداخته است. دلمونت مدرک لیسانس خود را از دانشگاه هاروارد و فوق لیسانس و دکترای خود را در مطالعات آمریکایی از دانشگاه براون دریافت کرده است.

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند

در بخش شعر مجموعه «زنده در انتهای جهان» به قلم سعید جونز، به عنوان اثر برنده انتخاب شد. جونز، شاعر و نویسنده ۳۷ ساله، در طول سال‌های اخیر جوایز متعددی را به دست آورده است. جایزه پوشکارت برای اولین مجموعه شعرش، «پیش درآمدی کبود» و فینالیست شدن در سال ۲۰۱۴ برای جایزه ملی منتقدان از موفقیت‌های این هنرمند است. کتاب خاطرات او در سال ۲۰۱۹ با عنوان «چگونه برای زندگی خود می‌جنگیم» نیز برنده جایزه کرکوس برای ادبیات غیرداستانی شد. کتاب «زنده در انتهای جهان» دومین مجموعه شعری وی، شامل ۴۶ شعر است که «یادآوری دردناکی از یک سیاه‌پوست است که نمی‌تواند بدون فکر کردن به زندگی، زندگی کند؛ از خشونت پلیس گرفته تا کوچک‌ترین واکنش‌های متعصبانه.» این تعبیری است که هیئت داوران، برای انتخاب این اثر عنوان کرده است.

برگزیدگان جوایز آنسفیلد – وولف معرفی شدند

شارلین هانتر- گالت نیز در این دوره از جشنواره جایزه یک عمر دستاورد را به دست آورد. او روزنامه‌نگاری حرفه‌ای و شناخته شده و اولین نویسنده سیاه‌پوستی بود که در برنامه «گفت‌وگوی شهر» شرکت کرد. وی روزنامه‌نگار نیویورکر، نیویورک تایمز و تاسیس کننده دفتر روزنامه نیویورک تایمز در محله هارلم بود. وی بعد‌ها خبرنگار ارشد ان‌پی‌آر در آفریقا و سی‌ان‌ان در ژوهانسبورگ شد.

اعضای هیئت داوران این دوره از جوایز آنیسفیلد-وولف به شرح زیر بودند:
لوئیس گیتس جونیور (رئیس هنری)، ریتا داو (شاعر)، جویس کارول اوتس (رمان‌نویس) و استیون پینکر (روان‌شناس).

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب