دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به شرط صرف دیرتر وعده صبحانه؛

شام دیروقت به سلامتی آسیب نمی‌رساند

شام دیروقت به سلامتی آسیب نمی‌رساند
نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، صرف دیروقت وعده شام ممکن است به سلامتی ما آسیب نرساند اگر روز بعد نیز صبحانه دیرهنگام مصرف شود.
کد خبر : 840073

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتایج یک بررسی جدید که توسط محققان انگلیسی صورت گرفته نشان می‌دهد، صرف دیروقت وعده شام ممکن است به سلامتی ما آسیب نرساند اگر روز بعد نیز صبحانه دیرهنگام مصرف شود، با این حال محققان تاکید می‌کنند شیوه‌های سبک زندگی می‌تواند بر پیشگیری از بیماری قلبی تاثیر داشته باشد و تغییر زمان غذاخوردن می‌تواند راهکاری ساده و قابل اصلاح در کاهش ریسک بیماری قلبی باشد.

 تیم اسپکتور، رئیس گروه تحقیقاتی Twin در کالج کینگ لندن، مطالعه‌ای را روی عادت غذایی ۸۰ هزار بزرگسال و زمان خوردن وعده‌های غذایی آن‌ها انجام و نشان داد که شام دیرهنگام تنها در صورتی به سلامت افراد آسیب نمی‌رساند که صبحانه دیرهنگام به دنبال آن باشد.

مطالعات متعددی نشان داده، خوردن شام دیروقت در شب می‌تواند باعث افزایش وزن و عوارض سلامتی شود؛ پژوهشی که اخیرا صورت گرفته بیانگر آن است، شام دیروقت و سنگین اصلا به نفع سلامت قلب زنان نیست. محققان دانشگاه کلمبیا نیویورک دریافتند کسانی که بیشترین کالری دریافتی‌شان را در زمان شب مصرف می‌کنند با ریسک بالاتر بیماری قلبی روبرو هستند.

یافته‌های جدید حاکی از آن است، اگر افراد رو بعد صبحانه را دیرتر میل کنند، خوردن وعده شام تا ساعت ۲۱:۳۰ مانعی ندارد.

استاد اپیدمیولوژی ژنتیک در کالج کینگز لندن می‌گوید: نکته کلیدی صرفاً صرف صبحانه دیرهنگام، به طور ایده آل در ساعت ۱۱:۳۰ صبح یا بعد از آن، برای دستیابی به پنجره ۱۴ ساعته ناشتایی است که شواهد نشان می‌دهد برای اکثر افراد قابل دستیابی و برای متابولیسم مفید است.

به گفته پروفسور اسپکتور، این ایده که صرف شام زودتربا سلامتی بهتر همراه است بر اساس مطالعات بسیاری است که تاکنون صورت گرفته، اما با توجه به تغییر سبک زندگی افراد در قاره‌های مختلف نیاز به پژوهش‌های جدی احساس می‌شود. تحقیقی بر روی افراد چاق نشان داد، کسانی که شب‌ها دیرتر غذا می‌خوردند در مقایسه با آن‌هایی که شب‌ها زودتر شام می‌خوردند، شاخص توده بدنی و چربی بیشتری داشتند. این تحقیق گرچه شرکت کنندگان زیادی نداشت و در بازه‌ی زمانی کوتاهی انجام شده بود، اما دانشمندان معتقدند نتایج آن مکمل گروه دیگری از شواهد و مدارک است که از تأثیر زمان خوردن غذا بر وزن، هورمون‌ها و سوخت و ساز بدن حکایت دارند.

محقق این مطالعه خاطرنشان کرد، میکروب‌های روده ما، مانند ما، ریتم شبانه‌روزی داشته و نیاز به استراحت از غذا خوردن دارند، اما افراد می‌توانند بسته به برنامه روزانه خود تصمیم بگیرند که چه زمانی آن دوره استراحت را تعیین کنند. مردم اغلب به دلیل شغل و نگهداری از فرزند دیر غذا می‌خورند و نباید در این مورد احساس گناه کنند. نکته مهم این است که شب‌ها میان وعده نخورید، سعی کنید صبحانه را زود نخورید و سعی کنید تا دو ساعت بعد از خوردن شام به رختخواب نروید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب