تحقق شعار سال با توجه به ۳ مؤلفه «آموزش»، «تعهد کاری» و «نظارت»
عمار اصغری استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل ماکو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا تأکید کرد که در راستای تحقق شعار سال با عنوان «مهار تورم، رشد تولید»، سه مؤلفه «آموزش»، «تعهد کاری» و «نظارت» باید بیش از پیش مورد توجه همگان بهویژه دستگاههای اجرایی قرار گیرد تا شاهد ایرانی باشکوه و رو به رشد و پیشرفت در حوزههای مختلف ازجمله تولید باشیم.
اصغری در پاسخ به این پرسش که دانشگاه و عرصه علم و فناوری چگونه میتوانند به «مهار تورم، رشد تولید» کمک کنند و در این مسیر چه نقشی دارند؟ بیان کرد: با توجه به اینکه امروزه در جوامع پیشرفته یکی از ارکان پیشرفت بحث تلفیق آموزش (دانشگاه) و صنعت است، دانشگاه میتواند با استفاده از روشهای نوین آموزشی مانند آموزش مشارکتی، آموزش پروژهشمحور، آموزش مبتنی بر تفکر، همکاری و... با ایجاد کلاسهای درس معکوس (یادگیری ترکیبی) و تدریس گروهی و افزایش تعامل استاد با دانشجو و استفاده حداکثری از توان استادان در تلفیق این موضوع و تربیت نیروهای انسانی باکیفیت، مؤثر و پویا گام بردارد که در نهایت حضور چنین نیروهای انسانی باعث کاهش بیکاری، رشد تولید و بهرهوری و مهار تورم خواهد شد.
** تبدیل مفهوم «تحقیق و توسعه» به «تحقیق برای کار» در مسیر تولید و نوآوری
وی اضافه کرد: با بررسی ردههای سنی که یک انسان در طول عمر معمولی خود دارد بهراحتی قابل درک است که از دوران کودکی تا بدو جوانی (دوره همت و پشتکار) افراد بیشترین تأثیر را از محیط بهخصوص آموزش صحیح برداشت میکنند و در طول این دوره است که با آموزش صحیح و ایجاد تعهد کاری و نظارت بر افراد میتوان مؤلفههای مهارم تورم مانند تعریف استانداردهای جدید برای تولید، رشد و پیشرفت پدیده فرهنگبنیان و دانش مبنا در راستای اصلاح الگوی مصرف، جلوگیری از فرار مالیاتی بخشهای غیرمولد، تسهیل سازی روند صدور مجوزها و اعطای تسهیلات به تولید، تلفیق دانشگاه با صنعت و تبدیل شدن مفهوم «تحقیق و توسعه» به «تحقیق برای کار» در مسیر تولید و نوآوری برخاسته از بستر جامعه در تمام بخشهای اقتصادی را تدوین کرده و به نتیجه مطلوب رسید.
اصغری ادامه داد: برای رشد تولید با توجه به سطح اشتغال یک واحد تولیدی باید حداکثر حمایتها و مشوقها از قبیل معافیت یا تخفیف در حق بیمه، مالیات، سوخت و انرژی مصرفی و مهیاکردن شرایط صادرات و رقابت بینالمللی برای تولیدات صادراتی و صفرکردن واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند به شرطی که رقابت را حذف نکند، سهولت در صدور مجوز و اعطای تسهیلات و کاهش بروکراسی اداری از طرف مسئولان و استفاده از حداکثر توان تولید، مضاعف سازی کارایی و اثربخشی در تولید، ارتقای سطح کیفیت تولیدات، رعایت استانداردهای بینالمللی، توزیع عادلانه تولیدات با نرخهای رقابتی و رعایت عدل و انصاف از طرف تولیدکنندگان مدنظر قرار گیرد.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که مهار تورم و رشد تولید چه نتایج و پیامدهایی را برای کشور به همراه خواهد داشت؟ به آنا گفت: مهار تورم و رشد تولید باعث افزایش نرخ اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، توزیع عادلانه درآمد، تناسب درآمدهای واقعی، افزایش رقابتپذیری در تولید و کسب و کارها، حذف بخشهای غیرمولد زاید، افزایش امید به زندگی و ریشهکن شدن فقر خواهد شد.
انتهای پیام/