دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1401 - 12:01
ادامه رویکرد ضدچینی آمریکا و شرکا؛

تیک تاک در پارلمان نیوزیلند ممنوع شد

تیک تاک در پارلمان نیوزیلند ممنوع شد
تیک تاک تا پایان ماه مارس، در همه دستگاه‌هایی که به شبکه پارلمانی نیوزیلند دسترسی دارند ممنوع خواهد شد.
کد خبر : 838195

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، نیوزیلند به این بهانه که نگرانی‌هایی درباره امنیت سایبری دارد، تیک تاک را در دستگاه‌هایی که به شبکه پارلمان این کشور دسترسی دارند، ممنوع کرد تا به این ترتیب، به جدیدترین کشوری تبدیل شود که استفاده از این اپلیکیشن اشتراک گذاری ویدئو را در دستگاه‌های دولتی ممنوع می‌کند.

نگرانی‌ها نسبت به احتمال دسترسی دولت چین به اطلاعات مکان و تماس کاربران از طریق «بایت دنس» که شرکت مادر چینی تیک تاک است، در آمریکا و شرکای بین المللی اش رو به افزایش است.

شدت این نگرانی‌ها هفته گذشته پس از آنکه دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از مالکان چینی تیک تاک خواست سهام خود در این اپلیکیشن را بفروشند چراکه در غیر این صورت، با ممنوعیت در آمریکا روبرو می‌شوند، منعکس شد.

در نیوزیلند، تیک تاک تا پایان مارس، در همه دستگاه‌هایی که به شبکه پارلمان دسترسی دارند ممنوع خواهد شد.

ممنوعیت استفاده از تیک تاک در نهاد‌های پارلمانی نیوزیلند در حالی است که وزارت دفاع و وزارت امور خارجه و تجارت نیوزیلند می‌گویند که ممنوعیت استفاده از تیک تاک در دستگاه‌های کاری را مدتی است که به اجرا گذاشته اند. سخنگوی نیروی دفاعی نیوزیلند در ایمیلی به رویترز اعلام کرد این اقدام، یک رویکرد احتیاطی برای حمایت از ایمنی و امنیت پرسنل بوده است.

انگلیس پنجشنبه گذشته، استفاده از اپلیکیشن تیک تاک در تلفن‌های دولتی را ممنوع اعلام کرد که این ممنوعیت بلافاصله به اجرا گذاشته شد. 

سازمان‌های دولتی در آمریکا هم تا پایان ماه مارس مهلت دارند تا اپلیکیشن تیک تاک را از دستگاه‌های دولتی حذف کنند.

شبکه اسکای نیوز روز جمعه گزارش کرد: تیک تاک از تلفن‌ها و دستگاه‌های پارلمان اسکاتلند حذف خواهد شد. به اعضای پارلمان اسکاتلند و کارکنان این نهاد قویا توصیه شده است تا تیک تاک را از دستگاه‌هایی که از آن‌ها برای دسترسی به سیستم‌های فناوری اطلاعات پارلمان استفاده می‌کنند، حذف کنند.

بر اساس گزارش رویترز، تیک تاک اعلام کرده است بر این باور است که ممنوعیت‌های اخیر، بر اساس سوء برداشت‌های اساسی و تحت تاثیر مسائل ژئوپلیتیکی بوده و این شرکت بیش از ۱.۵ میلیارد دلار برای امنیت اطلاعات هزینه کرده است و ادعا‌های جاسوسی را رد کرد.

این نکته نیز قابل تأمل است که پس از تهدید دولت بایدن مبنی بر احتمال اعمال ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا، سهام شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی متا (شرکت مادر فیس‌بوک و اینستاگرام) و اسنپ‌چت افزایش یافت.

بر طبق داده‌های «اینسایدر اینتلیجنس»، بزرگسالان در ایالات متحده روزانه به طور متوسط نزدیک به یک ساعت (۵۵.۸ دقیقه) را در تیک‌تاک صرف می‌کنند که تقریباً دو برابر زمان صرف شده در اسنپ‌چت و اپلیکیشن‌های متا در اینستاگرام و فیس‌بوک است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب