آلمان پس از ٢۶ سال یک وزیر عالیرتبه را به تایوان می فرستد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از دویچه وله، «بتینا استارک-واتزینگر» وزیر آموزش و پرورش آلمان از قصد خود برای سفر به تایوان ظرف روزهای آینده خبر داد.
این نخستین سفر یک وزیر عالی رتبه آلمان به این جزیره طی ٢۶ سال گذشته تلقی میشود و برای بازه زمانی دوشنبه تا چهارشنبه تدارک دیده شده است.
اصل چین واحد، برقراری رابطه دیپلماتیک مستقل با تایپه را مجاز نمیداند چراکه این اقدام حق حاکمیت پکن بر این جزیره راهبردی را به چالش میکشد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش آلمان میگوید که واتزینگر در این سفر بر همکاری دو طرف در زمینه تراشههای رایانهای، نیمه هادیها و فناوری سبز متمرکز خواهد بود.
انتظار میرود که پکن این دیدار را محکوم کند حال آنکه برلین میگوید که این نشانی از تغییر سیاست عمده آلمان علیه چین نیست.
به گزارش آنا، این اقدام دولت آلمان را میتوان در همپیمانی با آمریکا در پیشبرد رویکرد ایندوپاسیفیک ارزیابی کرد.
آمریکا در راهبرد «ایندوپاسیفیکِ باز و آزاد»، خود را مدعی دفاع از حق خودمختاری تایوان میداند- جزیرهای که به چشم پکن، بخشی از تمامیت ارضی چین است و چنانچه از راههای صلح آمیز میسر نباشد، حتی با توسل به جنگ هم که باشد، روزی به آغوش سرزمین مادری بازخواهد گشت.
اما شاید جایگاه ویژه تایوان در تولید ریزتراشه ها، بخش بزرگی از نیت پنهان در پس رویکرد چرخش به ایندوپاسیفیک آمریکا را عیان کند.
بر اساس برخی برآوردها، تایوان به تنهایی حدود ۹۲ درصد از بازار اصلی ریزتراشهها و «هادیهای نیمه رسانا» را در دنیا کنترل میکند. (برآوردهای دیگر، در کمترین حالت این سهم را ۶۳ درصد تخمین میزنند).
صنعت ریزتراشهها یکی از مهمترین صنایع جهان است تا آنجا که برخی میگویند اگر کنترل نفت و منابع آن در قرن بیستم میتوانست یک کشور را به ابرقدرت اقتصادی-نظامی تبدیل کند، اکنون همین نقش را میتوان در قرن بیست و یکم به کشوری داد که انحصار بازار ریزتراشهها را به دست میآورد.
ریزتراشهها ستون فقرات فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی، صنایع نظامی، ماهواره ها، خودروهای الکتریکی و بسیاری صنایع دیگر را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/