دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1402 - 15:38
دانستنی‌های گردشگری؛

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه
ساوه از جمله شهر‌های قدیمی ایران است که برخی قدمت آن مربوط به دوران ساسانی می‌دانند.
کد خبر : 837969

به گزارش خبرگزاری آنا، ساوه از جمله شهر‌های باستانی و قدیمی است که براساس اسناد موجود از دوران ساسانی بر جای مانده است و در گذشته در میان راه کاروان‌هایی قرار داشته که از ری باستان، همدان، اصفهان، قزوین، زنجان، قم و کاشان سفر می‌کردند.

براساس اسناد موجود درباره نام این شهر می‌توان اینطور تشریح کرد که، گروهی نام آن را مأخوذ از واژه اوستایی «سَوا» Sava یا واژه پهلوی «سَوَکا» Savaka می‌دانند.

از سوی دیگر ساوه بر وزن کاوه، از نام پهلوانی تورانی به نام «ساوه‌شاه» گرفته شده‌ است.

بسیاری ساوه را تغییریافته واژه سه‌آبه به معنای مکانی با سه رودخانه خوانده اند و بسیاری معتقدند ساوه در زبان فارسی به معنای خرده‌طلا است و نام بخش‌هایی مانند زرند، گواه کاربرد این معنی برای منطقه ساوه‌است.

بسیاری نیز می‌گویند ساوه نام شهری است نامدار در عراق عجم، که دریاچه‌ای در آن جا بود که هر سال یک نفر را در آن غرق می‌کردند تا از سیلاب ایمن بمانند و در شب ولادت پیامبر اسلام آن دریاچه خشک شد.

معرفی اماکن دیدنی ساوه

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه

قلعه دختر ساوه

قلعه دختر ساوه در فاصله حدودا ۲۳ کیلومتری شهر ساوه، قرار دارد که گویا متعلق به دوران ساسانی است و بر بلندای کوه ساخته شده است.

قیز قلعه به سراسر دشت ساوه دیدی وسیع دارد و حتی از درون قلعه، گاه می‌توان با چشم غیر مسلح قله دماوند را نیز دید. قلعه با سنگ و ساروج بر فراز کوه ساخته شده است و دسترسی به آن بسیار مشکل است و فقط از طریق پلکانی که در ضلع جنوبی تعبیه شده است می‌توانید وارد قلعه شوید.

دریاچه مصنوعی ساوه

دریاچه مصنوعی ساوه با ۳۳ هزار متر مربع سطح آبگیر، گنجایش ۶۰ هزار متر مربع آب دارد که برای تفریح یکی از بهترین اماکن دیدنی این شهر محسوب می‌شود.

موزه گنبد چهارسوق 

گنبد چهارسوق یا تکیه چهارسوق که این روز‌ها موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی ساوه را نیز در خود جای داده است متعلق به دوران صفویان و حدود ۵۰۰ سال پیش است.

گنبد چهارسوق در سال ۱۳۵۶ به ثبت ملی رسیده و در سال ۱۳۸۶ به موزه جالب و دیدنی مردم‌شناسی ساوه تبدیل شده است.

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه

آوه ساوه

شهر زیرزمینی آوه از دیگر اماکن دیدنی این شهر است، محلی تاریخی و شگفت انگیز که ساخت آن را به اردشیر بابکان نسبت می‌دهند یعنی این شهر قدمتی نزدیک به ۱۵۰۰ سال دارد.

این شهر و محوطه اطرافش به مساحت ۲۲۰ هکتار، یکی از شهر‌های مهم تاریخی بوده‌است که در دوران مغول خالی از سکنه و در زیر خاک مدفون شد.

پارک جنگلی شهید چمران ساوه

یکی از زیباترین اماکن دیدنی ساوه پارک جنگلی این شهر است، محلی دنج که با وجود امکانات تفریحی ساعاتی خوش را به شما هدیه خواهد داد.

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه

مسجد جامع ساوه 

مسجد جامع ساوه یکی از اولین مساجدی است که در ایران ساخته شده و براساس شواهد موجود بنای اولیه این مسجد، در دوران پیش از اسلام آتشکده بوده است که پس از سال‌ها مسلمانان آن را به مسجد تبدیل کرده‌اند.

مسجد سرخ ساوه

مسجد سرخ، مسجدی متعلق به دوران شاه اسماعیل صفوی، یکی از دیدنی‌ترین بنا‌های تاریخی ساوه با تزئینات زرشکی رنگ و کتیبه‌هایی به رنگ سرخ است که به همین دلیل هم به آن مسجد سرخ می‌گویند.

بام ساوه 

بام ساوه، یکی دیگر از اماکن دیدنی ساوه در شمال شرقی این شهر و در بلندترین منطقه ساوه است که می‌توان ساعاتی را به دور از دغدغه در آن سپری کرد.

بازار ساوه

بازاری سنتی ساوه بازاری است به جا مانده از دوران صفویه که به عنوان یکی از آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. 

امامزاده سید اسحاق

امامزاده سید اسحاق، از دیگر اماکن تاریخی و دیدنی ساوه است که بجز بعد مذهبی آن بعد تاریخی جذابی نیز دارد و معماری به کار گرفته شده است.

بقعه برج‌مانند بنا متعلق به دوران سلجوقیان یعنی حدود ۷۰۰ سال پیش است و گنبد آن متعلق به دوران صفوی است.

پل‌های یک چشمه و ۹ چشمه سرخده

بر روی ساحل جنوبی رودخانه قره‌چای در نزدیکی سرخده، پلی مربوط به دوران صفویان وجود دارد که بازدید از آن در سفر خالی از لطف نیست.

این پل که اهالی ترک زبان منطقه به آن «دوفورگوز» می‌گویند، دارای ۹ دهانه بوده که این روز‌ها به دلیل دیوارچینی یکی از دهانه‌ها مسدود شده است. این پل از سنگ و آجر ساخته شده است و دارای دهانه‌هایی با طاق رومی است که نمایی جذاب به آن می‌دهد. 

روستای گردشگری سامان

روستای گردشگری سامان در شمال غربی شهرستان ساوه قرار دارد. روستایی که نام آن بار‌ها در کتب تاریخی آورده شده است و در ایام گذشته از نظر سیاسی اهمیت ویژه‌ای داشته است.

 دهکده گردشگری سنگستان

یک منطقه ییلاقی و سرسبز در نزدیکی روستای سامان وجود دارد با نام روستای سنگستان با درختانی سر به فلک کشیده، آب و هوای معتدل و چشمه‌سار‌های زلال و خنک و ... که مناسب گردشگران است.

آبشار هندس

طبیعت بکر منطقه هندس، منطقه کوهپایه‌ای دارای طبیعتی بی‌نظیر و باغ‌های پربار انار است و در میان کوه‌های ما بین ساوه و تفرش قرار گرفته است.

آبشار فصلی هندس در دره‌ای خوش آب و هوا جای گرفته است و ۱۵ متر ارتفاع دارد.

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه

چشمه کبیر بالقلو

چشمه کبیر بالقلو از دیگر اماکن گردشگری شهر ساوه است که در روستای بالقلو قراردارد.

این روستا در غرب شهرستان ساوه و در جنوب غرق‌آباد واقع شده و طبیعتی بسیار دیدنی دارد.

چشمه بالقلو چشمه‌ای با آب فراوان و بسیار زلال است که آب دو روستا در اطراف را تامین می‌کند. 

دریاچه سد الغدیر

دریاچه سد الغدیر، دریاچه‌ای به مساحت ۷۵۰ هکتار که پشت سد الغدیر منظره‌ای فوق‌العاده خلق کرده است.

این دریاچه محل مناسبی برای ماهیگیری و البته کمپ زدن است. 

آبشار آقچه قلعه

روستای آقچه قلعه در مسیر رودخانه قره‌چای قرار دارد و خود روستا نیز برای خود جاذبه‌هایی دارد و خاک سفید آن باعث شده تا در و دیوار همه جای روستا به نظر رنگ‌پریده‌تر و خاص‌تر جلوه کند .

کلیسای چناقچی علیا

در روستای جناقچی علیا، از توابع شهرستان زرندیه استان مرکزی، کلیسایی قدیمی با نام چناقچی علیا یا سرکیس مقدس وجود دارد. این کلیسا حداقل دارای ۳۰۰ سال قدمت است و به مسیحیان ارتودوکس تعلق دارد. این کلیسای زیبا را از جنس خشت، چوب و آجر بنا کرده‌اند. 

رودخانه مزلقان

این رودخانه مزلقان چای یا مزلقان یکی از مهم‌ترین اماکن دیدنی ساوه محسوب می‌شود و در بخش نوبران شهرستان ساوه قرار دارد.

این رودخانه از کوه‌های قارقان نوبران مسیر خود را آغاز می‌کند و پس از پیمودن مسیری ۱۰۸ کیلومتری به رودخانه قره چای می‌ریزد که در ۱۷ کیلومتری پایین سد ساوه یا همان سد الغدیر قرار دارد.

معرفی اماکن گردشگری و تفریحی شهرستان ساوه

کاروانسرای عبدالغفارخان

کاروانسرای عبدالغفارخان یکی از قدیمی‌ترین اماکن دیدنی ساوه محسوب می‌شود که در ۸ کیلومتری جاده ساوه و کنار روستایی با نام باغ شیخ قرار دارد.

قدمت این کاروانسرا به حدود ۱۵۰سال پیش باز می‌گردد و خوشبختانه ظاهر نسبتاً سالمی دارد. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب