دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 فروردين 1402 - 08:52
اولین سالگرد مجاهد انقلابی؛

آیت‌الله ری شهری پرونده پیچیده مهدی هاشمی را به سرانجام رساند

آیت‌الله ری شهری پرونده پیچیده مهدی هاشمی را به سرانجام رساند
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز گفت: آیت‌الله ری شهری(ره) پس از پیروزی انقلاب فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داد که شاخص‌ترین آن‌ها مسائلی از قبیل به سرانجام رساندن پرونده پیچیده مهدی هاشمی در اصفهان و همچنین پرونده ملی مذهبی‌ها بود.
کد خبر : 837471

گروه سیاست خبرگزاری آنا- اول فروردین ماه سال گذشته بود که خبر درگذشت حجت الاسلام محمد ری شهری در رسانه‌ها منتشر شد، او که نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شد؛ در دهه پایانی عُمر خود تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهرستان ری را عهده دار بود و همزمان عضو مجلس خبرگان رهبری بود.

او داماد آیت الله مشکینی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان حاکم شرع در دادگاه‌های انقلاب و سپس به عنوان قاضی دادگاه نظامی ارتش فعالیت داشت و از سال ۶۳ تا ۶۸ وزیر اطلاعات بود؛ دادستان کل کشور، دادستان داده ویژه روحانیت، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و سرپرستی حجاج ایرانی از دیگر مسئولیت‌های وی در طول چهار دهه پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

مرحوم ری شهری از مبارزان علیه رژیم طاغوت بود و سال‌ها در زندان‌های ساواک به سر برد. 

وی علاوه بر فعالیت‌های سیاسی، در زمینه علوم دینی نیز فعال بود و کتاب‌های بسیاری را در عرصه به رشته تحریر درآورد؛ آیت الله ری شهری در سن ۷۵ سالگی و به دلیل بیماری درگذشت.

در اولین سالگرد ارتحال مجاهد انقلابی با حجت الاسلام «احمد سالک» عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز که اولین فرمانده سپاه اصفهان نیز بود پیرامون تحرکات انقلابی، سیاسی و علمی آیت الله ری شهری(ره) گفتگو کردیم.

آیت‌الله ری شهری پرونده پیچیده مهدی هاشمی را به سرانجام رساند

 

حجت‌الاسلام‌ احمد سالک عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزار آنا، در مورد شخصیت آیت‌الله ری‌شهری و میزان اثرگذاری او در روشنگری مردم، گفت: آیت‌الله ری‌شهری، داماد مرحوم آیت‌الله مشکینی از چهره‌های عالم، فاضل، انقلابی و ولایتمدار بود و عُمر شریف خود را در راستای تبیین مطالب قرآن و به‌خصوص احادیث و تلاش برای ارائه اسناد و مطالب اهل‌بیت(ع) به کار برد.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم عُمر مرحوم آیت‌الله ری‌شهری را تقسیم کنیم، به دو بخش قبل از انقلاب و پس از انقلاب که ریاست دادگاه انقلاب ارتش را برعهده داشته‌اند تقسیم می‌شود،افزود: او پس از پیروزی انقلاب فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داد که ازجمله آن‌ها می‌توان به مسئولیت وی در وزارت اطلاعات و پاک‌سازی‌هایی که در آن دوره صورت گرفت اشاره کرد که شاخص‌ترین آن‌ها مسائلی از قبیل به سرانجام رساندن پرونده پیچیده مهدی هاشمی در اصفهان و همچنین پرونده ملی مذهبی‌ها بود.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر او در دوره مسئولیت خود در وزارت اطلاعات مقابل جریانات مختلف معاند و فعالیت‌های مخرب اسرائیل و دشمنان، اقدامات گسترده‌ای را به انجام رساند.

سالک خاطرنشان کرد: فعالیت دیگر مرحوم ری شهری، تشکیل مرکزی پژوهشی برای تبیین مطالب نورانی اهل‌بیت(ع) در قالب کتاب میزان‌الحکمه بود که احادیث اهل‌بیت(ع) در موضوعات مختلف را به ترتیب حروف الفبا تدوین و جمع‌آوری کرد. در حقیقت می‌شود گفت که در کتاب میزان‌الحکمه او، گنجینه‌ای از احادیث اهل‌بیت(ع) متجلی شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از فعالیت‌های وی به کلاس‌های آموزشی در موضوعات مختلف برمی‌گشت که در صداوسیما نیز پخش می‌شد،تاکید کرد: در کل می‌توان گفت که او عُمر بابرکتی داشت و باقیات‌الصالحاتی برای خود باقی گذاشت.

علت فعالیت آیت الله ری شهری در حوزه علم و دانش چه بود؟

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به این سؤال که علت سرمایه‌گذاری آیت‌الله ری‌شهری در حوزه علم و دانش و تأسیس دانشگاه علوم حدیث چه بود و چرا باید نگاه ویژه‌ای به این بخش داشت؟ اظهار کرد: یکی از پایگاه‌هایی که می‌تواند منجر به ارتقاء علمی، بصیرتی و دانش شود، تأسیس مراکز آموزشی مثل همین دانشگاه علوم حدیث و یا دانشگاه امام صادق (ع) مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی است.

سالک تصریح کرد: هدف اصلی تشکیل این دانشگاه‌ها، تربیت نیرو و مربی بود و امروز کسانی که در این مراکز آموزشی تربیت شدند، اساتید جامعه اسلامی و انقلابی ما هستند و آنها در مکتب شیعه و اسلام رشد کردند که این کار در ابعاد علمی قابل‌تقدیر است.

وی با بیان اینکه نباید ساده از زحماتی که آنها برای رشد علمی و بصیرتی جامعه در این مدت کشیدند بگذریم،افزود: تبیین مطالب و رشد انسان‌ها و همچنین تربیت کادر و مربی از طریق دانشگاه‌ها و مراکز حوزوی و علمی، خدمت بزرگ و مهمی بود که آنها نسبت به جامعه اسلامی و انقلابی ما انجام دادند؛ تربیت انسان‌هایی متناسب با رشته‌های مختلف علمی باید ادامه پیدا کند.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: رشته تخصصی مهدویت، رشته تفسیر، مسائل جهان‌شناسی بر اساس جهان‌بینی اسلامی، روان‌شناختی، روان‌شناسی و رشته‌های متعددی که امروز در سطح جهان رشد پیدا می‌کند، ناشی از تربیت‌یافتگان این مکتب و مراکز آموزشی و پژوهشی است که امیدواریم ادامه پیدا کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب