«نهجالبلاغه»؛ از دستورالعملهای حکمرانی و مدیریتی تا ضعف مطالعه و غفلت
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اصفهان، حجتالاسلام احمد سالک رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهجالبلاغه اصفهان در جمع دانشگاهیان، کتاب نهجالبلاغه و حاکم شدن دستورات این کتاب مقدس را راه نجات همگانی و برترین شیوه تربیتی و مدیریتی دانست و اظهار کرد: این کتاب که با تحمل مشقات و تلاش بیمانند علامه سید رضی(ره) در قالب ۲ هزار و ۴۱۰ خطبه، ۷۹ نامه و ۴۸۰ حکمت و کلمه قصار جمعآوری شده، آنچنان که باید مورد بهرهبرداری قرار نگرفته و میان شیعیان بسیار مظلوم واقع شده است.
وی این کتاب را به تعبیر بزرگان (آخ القرآن) و یا به گفته برخی علما تفسیر قرآن بیان کرد و افزود: محتوای این دریای علم که در خطبهها، نامهها و کلمات قصار آمده به محورهایی مانند خداشناسی(معرفه الله)، معرفی قرآن از زبان امیرالمؤمنین(ع)، معرفی پیامبران اولوالعزم و رسول الله(ص) و دوران حیات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی این بزرگوار و توصیف و ترسیم دوران حیات برخی از ائمه اطهار ازجمله حکومت عدل الهی در دوران حضرت بقیهالله(عج) میپردازد.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهجالبلاغه اصفهان عنوان کرد: در کتاب نهجالبلاغه که از علم لایتناهی امیرالمؤمنین نشئت میگیرد از مباحث کاربردی و روزآمدی مانند مباحث سیاسی، اقتصادی، دستورالعملهای حکمرانی و مدیریتی، مباحث آموزشی و تربیتی، حقوق در نظام اسلامی و حتی بهداشت و سلامت روان نیز صحبت به میان آمده که در صورت کشف و استخراج توسط کارشناسان و مسئولان و التفات و اجرای همگان از تقلید نظام و ساختارهای وارداتی در هر یک از این حوزهها بینیاز خواهیم بود.
سالک با اشاره به اینکه نهجالبلاغه یک دوره سودمند از تاریخ ادیان الهی با همه نکات آموزنده آن است، مطرح کرد: همه آنچه در جامعه خوشبخت و خانواده سعادتمند به دنبال آن هستیم در این کتاب استوار و جامع آمده و اگر نهجالبلاغه در همه ابعاد زندگی مردم جاری و ساری و حاکم شود، شاهد نجات و سعادت همگانی خواهیم بود و این همان مسئلهای بوده که اسلام به دنبال آن است.
وی تأکید کرد: نهجالبلاغه که میان کتب دنیا در فصاحت و بلاغت بینظیر بوده و در رشتههای تخصصی در ابعاد مختلف دارای مطالب سودمند فراوان است، مورد غفلت واقع شده و آنچنان که درخور این اثر ارزشمند بوده، مورد بهرهبرداری واقع نشده و شأن این کتاب، محتاج تمرکز و توجه بیشتر از جانب همگان و استفاده در همه ابعاد و لایههای زندگی مردم است.
این استاد حوزه و دانشگاه ضعف مطالعه میان اقشار مختلف را یکی از عوامل مهجوریت نهجالبلاغه خواند و اضافه کرد: علاوه بر این عامل، عواملی مانند سختی الفاظ موجود در این کتاب، انجام پژوهشها و مطالعات در این حوزه با نگاهی غیرعمومی و عمدتاً برای اقشاری ویژه و قرار ندادن مطالب این اثر در متون و محتوای کتب درسی حوزههای علمیه، دانشگاهها، مدارس و مراکز علمی از دیگر عوامل غربت و مظلومیت نهجالبلاغه است و امیدوارم تلاشهای موسسه نهجالبلاغه که بهعنوان موتور محرکه معرفی این کتاب فعالیت میکند سودمند واقع شده و در سالهای آتی شاهد پیاده شدن دستورات و توصیههای آن در جامعه باشیم.
به گزارش آنا، جشنواره «راه نجات» با هدف معرفی هرچه بیشتر نهجالبلاغه در خلال سومین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار میشود.
از چهار سال قبل کنگرههای ملی و بینالمللی حول محور این کتاب و برای معرفی بیشتر آن ترتیب داده شده و امسال سومین آنها با عنوان جشنواره راه نجات در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار خواهد شد. در این واحد دانشگاهی همزمان با آغاز دهه فجر و مصادف با تولد امام جواد (ع)، این جشنواره در دو بخش علمی و فرهنگی آغاز به کار خواهد کرد که در هر دو بخش، آثار و محصولات مربوطه رونمایی و به عموم معرفی میشوند.
انتهای پیام/