هشدار استاد دانشگاه درباره کاهش منابع آبی و تغییرات اقلیمی در لرستان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از خرمآباد، نشست تخصصی اصلاح الگوی کشت با نگاه به تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی در راستای تحقق بستههای کاری و راهکنشهای مندرج در سند تحول و تعال دانشگاه آزاد اسلامی و برابر برنامه اعلام شده قبلی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد برگزار شد.
این نشست تخصصی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، شرکت سهامی آب منطقهای استان لرستان، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد و محققان، پژوهشگران و صاحبنظران برگزار شد.
سیامک بهاروند رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در این نشست نسبت به کاهش منابع آبی و تغییرات اقلیمی صورت گرفته در این استان هشدار داد و اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای بسیار خوبی که در استان لرستان از نظر نیروی انسانی متخصص وجود دارد، باید به نحوی مؤثر ارتباطات چندجانبهای بین دستگاههای متولی و دانشگاهها و نهایتاً بهرهبرداران ایجاد و از دستاوردهای به دست آمده در راستای بهینهسازی تولید استفاده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان هم با برشمردن دستاوردهای جهاد کشاورزی استان لرستان در زمینههای مختلف تبیین کرد: با توجه به سیاستهای جمعیتی کشور و منابع طبیعی موجود در بخش کشاورزی، باید برنامهریزی دقیق و اقدامات مؤثری در رسیدن به اهداف تأمین غذا در کشور برداشته شود که از مهمترین ارکان این اقدامات، هدفمند کردن بخش تحقیقات در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی است.
سید عماد شاهرخی یادآور شد: به منظور استفاده صحیح از منابع موجود، تولید پایدار اجرای صحیح الگوی کشت ضروری بوده و نیاز است که اعتبارات پیشبینی شده برای اجرای طرح در اختیار استانها قرار گیرد تا تعهدات پیشبینی شده در طرح و ترغیب کشاورزان به رعایت الگوی کاشت بهموقع انجام شود.
در ادامه ۶ نفر از صاحبنظران در حوزه کشاورزی و منابع آب استان لرستان مطالبی را بیان کردند و پس از بحث و تبادلنظر در خصوص موارد مطرح شده، مقرر شد اقدامات زیر انجام شوند.
- با توجه به کاهش بارندگیهای استان لرستان در مقایسه با میانگین بارش درازمدت اجرای الگوی کشت با جدیت پیگیری شود.
- با تغییر زمان کاشت برخی محصولات مانند سیبزمینی و نخود از نزولات جوی استفاده بهینه شده تا بخشی از صرفهجویی منابع آبی محقق شود.
- مطالعات دقیقتر و تعیین فاکتورهای مؤثر در هر منطقه برای اجرای اصلاح الگوی کشت انجام شود.
- در نظر گرفتن تشویقهای مؤثر و قابل جبران به کشاورزان و بهرهبردارانی که الگوی کشت را رعایت میکنند.
- ایجاد بانک اطلاعاتی از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی اساسی و غیراساسی.
انتهای پیام/