دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مرحله دوم دیدار مشترک؛

درخواست‌های علمی استاندار سیستان و بلوچستان از دانشگاه آزادی‌ها چه بود؟

درخواست‌های علمی استاندار سیستان و بلوچستان از دانشگاه آزادی‌ها چه بود؟
محمد کرمی تأکید کرد: همه استادان باید پشتوانه علمی مراکز صنعتی باشند و ایده‌ها با خروج از روی کاغذ و حالت تئوری به مرحله تولید رسیده و تجاری‌سازی شوند.
کد خبر : 835437

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زاهدان، محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان در دیدار با هیئت رئیسه، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان بر توجه به دانش‌بنیان‌ها تأکید و اظهار کرد: در روند اداره و تولید ایده در پارک علم و فناوری باید هنرمندانه عمل کرد، باید توسط دانشگاهیان در این روند تغییراتی اساسی صورت بگیرد، به‌روزرسانی و عملیاتی شود؛ بنابراین همه استادان باید پشتوانه علمی مراکز صنعتی باشند و با خروج از روی کاغذ و حالت تئوری، ایده‌ها تولید و تجاری‌سازی شوند.

** حوزه گردشگری به سمت صنایع تولیدی بومی پیش برود

وی تأکید کرد: در حوزه گردشگری استان شکل محیط‌های اقامتی و رستوران‌ها را باید تغییر داد و از سمت‌وسوی تزئین غربی و حتی پایتختی به سمت صنایع تولیدی بومی پیش برد، همیشه شکل محیط‌ها که نماد فرهنگ آن منطقه است برای گردشگران جاذبه داشته که البته در این مهم تا حدودی موفق بوده‌ایم. معتقدم باید به تفریحات سالم و ارزشمند با توجه به محیط بکر استان توجه ویژه‌ای داشت، نمونه‌اش در چابهار که می‌تواند تفریحات ماهیگیری و سفر دریایی را در محدوده استان برای گردشگران مهیا کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: اجرای ظرفیت‌های موجود استان نیاز به همت دانشگاهیان دارد. دانشگاه جامعه را به حرکت درمی‌آورد با شتاب علمی می‌توان فاصله‌ها را با کشور‌های دیگر کم کرد این امر با توجه به امکانات و ظرفیت استان امکان پذیر است. در موضوع علم حد و سقفی وجود ندارد و باید همیشه کار جهادی انجام داد که مهندسی معکوس یکی از این روش‌هاست. در حوزه شیلات کشور به منطقه‌ای ترانزیت برای واردات و صادرات دام تبدیل می‌شود، یعنی دام از پاکستان گرفته و به کشور‌های دیگر فرستاده می‌شود.

کرمی ادامه داد: در استانداری معاونت علمی برنامه‌ریزی شده و این نشان می‌دهد که توجه به دانشگاهیان برای دریافت ایده‌ها و تبدیل آن به امور عملیاتی عام‌المنفعه در رأس نگاه مدیریتی استانداری سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.

وی مطرح کرد: استان سیستان و بلوچستان استانی کاملاً مستعد و برخورداری است، انتظار می‌رود استادان باید ایده‌پردازی کنند تا در این استان رؤیاپردازی به واقعیت برسد و ظرفیت‌های آن کشف شود. در بحث‌های مرزی آبی و غیرآبی حرکت‌هایی صورت گرفته و حتی رایزنی‌ها برای توسعه استان در سطح بین‌المللی تا قاره آفریقا توسعه این استان انجام شده است. درباره ورود دام و پرورش اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته، زیرساخت‌های برخی از کار‌ها هنوز آماده نیست در حال انجام بوده، بازارچه‌های مرزی و محلی در منطقه میرجاوه در حال ساماندهی هستند.

** تفاهم با سرمایه‌گذاران هندوستان برای صادرات و واردات

استاندار سیستان و بلوچستان توضیح داد: در بحث ظرفیت معادن ناچاریم به سمت صنایع تبدیلی برویم و مقرر است که کارخانه‌های متفاوتی در ارتباط مستقیم با همین معادن ساخته و راه‌اندازی شود، سرمایه‌گذاری‌ها در حال شتاب بوده و با سرمایه‌گذاران کشور هندوستان برای صادرات و واردات در بخش کشاورزی به تفاهم رسیده‌ایم و در منطقه زرآباد درباره کشت موز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

درخواست استاندار سیستان و بلوچستان از دانشگاه آزادی‌ها چه بود؟

کرمی بیان کرد: انتظار می‌رود طرح‌ها از دانشگاه‌ها به میدان برسد و اجرایی شود. شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت توسعه رفته و تقویت این شرکت‌ها با مدیریت استادان دانشگاه صورت بگیرد. باید استادان دانشگاه برای دانشجویان وقت بگذارند تا علاوه بر تحصیل در ساعت کلاس اطلاعات خارج از کلاس را دریافت و سمت‌وسوی مطالعاتشان به طرف مهارت افزایی و امور دانش‌بنیان برود.

** دانشگاه در تقویت باور‌های دینی تأثیرگذارترین باشد

وی با اشاره به عدم سرمایه‌گذاری توسط افراد حقیقی در استان سیستان و بلوچستان تشریح  کرد: باید در شهر‌های استان اقتصاد مردمی اوج بگیرد، اقتصاد دولتی آنقدر پاسخگو نیست؛ بنابراین باید برای تولید ثروت به نفع استان و کشور سرمایه‌داران را به استان آورد و مشوق‌هایی را برای آنها به وجود آورد تا برای سرمایه‌گذاری ترغیب شوند. در ایده پردازی و راهکار‌های جذب سرمایه‌ها به استان باز هم دانشگاه می‌تواند در رتبه نخست قرار بگیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تبیین کرد: باید طرح‌هایی را برای توانمندی روستا‌ها به وجود آورد؛ زیرا بخش زیادی از امنیت استان توسط روستاییان به وجود می‌آید، امروز باید به شیعه و سنی در کمال وحدت برای بیداری ادیان دیگر همت کنند برای مردم ولایتمدار سیستان و بلوچستان که مردم متمدنی دارد هم شیعه و هم سنی در طول تاریخ عمل با آموزه‌ها بسیار مهم بوده از مشخصه‌های عمل به آموزه‌های دینی وحدت است که در این استان وجود دارد.

کرمی افزود: دانشگاه در تقویت باور‌های دینی باید تأثیرگذارترین باشد، رفتارشناسی دانشجویان توسط استادان دانشگاه می‌تواند به امر تقویت باور‌های دینی آنان کمک کند، انسجام خانواده‌ها در استان‌های سیستان و بلوچستان که پرجمعیت هم هستند و هنوز از سنت‌های گذشتگان و باور‌های دینی بهره می‌برند، اهمیت دارد و دشمن درصدد بوده این انسجام را از بین ببرد، پس هوشیاری استادان دانشگاه برای جلوگیری نقشه دشمن واجب است.

**حل مشکلات دانشگاه آزاد با با تدابیر استانداری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: در مرحله نخست (دیدار) گزارش پیشرفت‌های دانشگاه و برنامه‌های آتی دانشگاه را ارائه کرده و در این مرحله مشکلات و موانع پیش رو را عنوان می‌کنیم تا با تمهیدات و تدابیر استانداری بتوان این مشکلات را حل کرد.

مسعود اکبری‌زاده در زمینه املاکی که در کل استان به دلایل مختلف از تصرف دانشگاه خارج شده‌اند و این امر توانمندی دانشگاه را تحت تأثیر قرار داده است، اضافه کرد: اگر این املاک به دانشگاه بازگردند در زمینه ساخت پارک علم و فناوری و جذب شرکت‌های‌ دانش‌بنیان‌ در زمانی بسیار کوتاه موفق خواهیم بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب