دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با محور تقریب مذاهب؛

در دیدار دانشگاه آزادی‌ها با استاندار سیستان و بلوچستان چه گذشت؟

در دیدار دانشگاه آزادی‌ها با استاندار سیستان و بلوچستان چه گذشت؟
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: باید برای ظرفیت‌های این استان آینده‌نگری کرد؛ بنابراین دانشگاه باید همراه و همگام با آموزش و پرورش برای آینده‌نگری این ظرفیت همکاری کنند.
کد خبر : 827187

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زاهدان، علی سروری‌مجد مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام سیدحامد علم‌الهدی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با سردار محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

استاندار سیستان و بلوچستان در این دیدار اظهار کرد: محرومیت استان سیستان و بلوچستان به‌دلیل کم‌کاری ماست، نعمتی که خداوند در این استان به ودیعه گذاشته بی حد و حساب است؛ بنابراین با برنامه‌های پیش‌ رو و ظرفیت‌های شناخته شده در منطقه سیستان و بلوچستان، آینده درخشانی برای استان رقم خواهیم زد.

وی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که اکنون دامنگیر تمام ممالک شده و دشواری‌ها را پیش روی آنها گذاشته، مشکل فرهنگی و دوری از فرهنگ توحیدی است، تفاصل از نگاه توحیدی و عدم اتکا به خداوند، تسهیل در کار‌ها را به عقب می‌اندازد، مدیران باید با نگاه توحیدی حرکت کنند تا سد‌های پیش رو را در دوران تحریم ظالمانه بشکنند. معتقدم مدیری که توحیدی برخورد کند و خدا را ناظر بر اعمالش ببیند، قلمش نمی‌لرزد و تلاش برای مردم را سرلوحه‌ کار خود قرار می‌دهد.

استاندار سیستان و بلوچستان توضیح داد: اسلام کارآمدترین دین است، در حوزه تعلیم و تعلم، تربیت اجتماعی، اقتصاد، خلاقیت و تفکر و بسیاری موارد دیگر پیام دارد، با این نگاه دینی باید به منویات مقام معظم رهبری که برخاسته از نگرش توحیدی و اسلامی است، عمل کنیم.

کرمی تأکید کرد: علوم و دانش توقف ندارند و پشتوانه رشد در جامعه دانش، تغییر در تولید نشانه‌ پژوهش و آموزش درست نخستین گام مؤثر برای پیشرفت و خودکفایی است.

وی تبیین کرد: اگر در هر زمینه‌ای آموزش درست انجام شود، آن حرکت متوقف نخواهد شد، تجربه و علم مکمل یکدیگرند و باید در کنار هم باشند. اصل پیشرو از آموزش و پرورش آغاز می‌شود، به همین دلیل باید دانشگاه‌ها را تقویت کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تشریح کرد: سیستان و بلوچستان جوان‌ترین استان کشور است و باید برای این ظرفیت‌ها آینده‌نگری کرد، از سویی دانشگاه باید همراه و همگام با آموزش و پرورش برای آینده‌نگری این ظرفیت همکاری کند و مقام معظم رهبری هم به این مهم تأکید کرده‌اند.

کرمی درباره استفاده بهینه از موقعیت استان سیستان و بلوچستان در امر صادرات و واردات اضافه کرد: چابهار دروازه صادرات و واردات است، بنابراین دانشگاه باید در حوزه کشاورزی، شیلات و شهرک‌های پتروشیمی چابهار سرمایه‌گذاری کند و استانداری هم قطعاً در این زمینه‌ حمایت جدی خواهد کرد و انتظار می‌رود دانشگاه از پشتوانه علمی خود برای توسعه فرهنگ و اقتصاد در استان سیستان و بلوچستان استفاده کند.

وی عنوان کرد: دانشگاه و حوزه علمیه فاصله زیادی با یکدیگر ندارند و دشمن سعی دارد این فاصله را ایجاد کند؛ بنابراین دشمن به دنبال فتنه‌افکنی است و سعی دارد از مسیر فضای مجازی به تحریک شیعیان و اهل سنت بپردازد و از راه اختلاف در مذهب به مقصد برسد؛ بنابراین دانشگاه و حوزه علمیه باید برای اتحاد مسلمین و تقریب مذاهب و جلوگیری از تهاجم فرهنگی بیگانگان با یکدیگر به صورت جدی کار کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان درباره پایداری در بخش تولید هم تشریح کرد: باید بخش‌هایی را تقویت کرد که پایدار باشند و بارش فکری به‌وجود آورند، تولید علم توأم با مهارت‌پروری و برای سال‌های طولانی کارآمدی داشته باشند و با اندک تغییری منقرض نشوند، اینگونه علوم تولید ثروت می‌کنند و خاستگاه تولید چنین فرصت‌هایی دانشگاه است و با سابقه‌ای که از دانشگاه آزاد اسلامی داریم، قطعاً این ظرفیت را دارد.

** گشایش ۲۶ دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب هم تشریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی ۲۶ دفتر تقریب مذاهب گشایش یافته و استان‌های سیستان و بلوچستان و کردستان به‌صورت ویژه مدنظر قرار گرفته‌اند، از استادان اهل سنت در دانشگاه به‌عنوان مسئولان دفتر تقریب استفاده شده‌، به همین دلیل کارنامه خوبی هم داشته‌ایم به حدی که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزایش و کارآمدی این دفاتر را با توجه به شرایط روز بیشتر می‌دانند.

علم‌الهدی درباره اغتشاشات اخیر در کشور گفت: دشمن فتنه‌های زیادی را برنامه‌ریزی کرده و تلاش دارد به خوبی آن را هدایت کند، به تعبیر مقام معظم رهبری در فتنه اخیر محاسبه دشمن اشتباه بود، درغیراینصورت طراحی خوب بود و قصد داشتند با این فتنه مردم را روبه‌روی هم قرار دهند که شکست خوردند.

وی تأکید کرد: اثر نزدیک شدن افکار درست به یکدیگر موجب اتحاد درجامعه می‌شود و در نگاه بین‌المللی هم باید با تقریب افکار و مذاهب اتحاد جهان اسلام را به خوبی نشان داد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب با توجه به تحرکات افراطیون در مرز‌های کشور ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان با توجه به مرزی بودن با کشور‌های پاکستان و افغانستان در برخی مواقع با فتنه مواجه می‌شود که دست‌نشانده‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی از طریق افراطیون عملی می‌کنند، باید در این زمینه همواره هوشیاری به‌خرج داد و با بهره‌مندی از نیرو‌های وحدتی از فتنه جلوگیری کرد.

علم‌الهدی تشریح کرد: دشمنان در فتنه‌ اخیر بدحجابی، بی‌حجابی و کمرنگ بودن نقش زنان در جامعه را نشانه رفتند، در صورتی که آمار‌ها به‌صورت حقیقی نشان می‌دهد که اغلب زنان در جمهوری اسلامی تحصیل کرده‌اند و کرسی دانشگاه دارند، در وزارتخانه‌ها مشغول به فعالیت‌های اساسی هستند که در تصمیمات کشوری مؤثر است و بسیار هم به نظام معتقد و متعهدند.

**استادان دانشگاه‌ سربازان علمی وطن هستند

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی هم در این جلسه گفت: در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه را حل مسئله و در خدمت نظام و دولت سیزدهم می‌دانیم؛ چراکه سربازان علمی دانشگاه در نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم.

از سودآوری 300 میلیون تومانی آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد تا فاصله اندک «حوزه و دانشگاه»

سروری مجد تشریح کرد: پس از کرونا از اسفند ۹۸ آموزش غیرحضوری را با بهترین امکانات آغاز کرده و جدی گرفتیم و نخستین دانشگاهی بودیم که این اقدام را انجام داد و از فروردین ۱۴۰۱ آموزش حضور را جدی گرفتیم؛ چراکه می‌دانستیم که در این شرایط باید آموزش عالی را جدی گرفت، دانشجویان امانت‌هایی در دست دانشگاه هستند و نباید آن‌ها را رها کنیم، به همین دلیل از ۱۲ اسفند آموزش غیرحضوری دانشگاه‌های دولتی و از مهر سال جاری آموزش حضوری جدی گرفته شد.

وی تأکید کرد: ۶ ماه در این زمینه جلو بودیم و دوران کرونا در مسئله تزریق واکسن با دانشگاه علوم پزشکی همکاری کردیم و در واحد‌های زاهدان و ایرانشهر برای راه‌اندازی پایگاه‌های تزریق کرونا با دانشگاه علوم پزشکی همکاری تنگاتنگی داشتیم.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: در سفر‌ اعضای هیئت رئیسه دانشگاه به شهر‌های مختلف استان سیستان و بلوچستان از مسئولان خواستیم که ظرفیت کشور را به استان سیستان و بلوچستان بیاورند؛ چراکه دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت علما، مردم و خیّران از روز نخست تأسیس شد و رهبر کبیر انقلاب اسلامی هم از همان نخست این دانشگاه را مورد تفقد قرار دادند.

سروری مجد افزود: استادان دانشگاه‌ها سربازان علمی وطن بوده و در راستای آموزش به جوانان غیور در تراز انقلاب اسلامی کوشا هستند و خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این دوره با تمامی نیتی که امام خمینی(ره) داشت در خدمت خود مردم است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی در سیستان و بلوچستان به امام جمعه زابل پیشنهاد کردیم که در زمینه دامپروری باید فعالیت کرد، اکنون چرم و کفش استان آذربایجان‌شرقی در کشور حرف نخست را می‌زند و باید این صنعت را به کمک استان سیستان و بلوچستان رساند.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: ظرفیت راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی را داریم و این مدارس مهارتی که به فارغ‌التحصیلان مدرک معتبر هم ارائه می‌کنند زمینه اشتغال را برای جوانان به خوبی فراهم خواهند کرد.

سروری مجد با توجه به ترانزیت بودن شهرستان زاهدان که در میانه‌ استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته و کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی درباره بافت بلوچ در ایرانشهر که مورد عنایت و توجه مقام معظم رهبری هم است، مسئله تولید به شیوه‌های مدرن را مطرح کرده است.

از سودآوری 300 میلیون تومانی آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد تا فاصله اندک «حوزه و دانشگاه»

وی اضافه کرد: موقعیت چابهار در کشور منحصر به فرد است و برای چابهار مسئله آبزی‌پروری را مطرح کرده‌ایم و باید روی مناطق آزاد دانشگاه آزاد اسلامی حساب باز کرد؛ چراکه استادانی در رشته‌های مختلف داریم که موظفی استادان را آزاد گذاشته‌ایم تا در خدمت توسعه منطقه باشند.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: چابهار در حوزه‌های مهارتی، مراکز تبلیغاتی، آبری‌پروری آمادگی مناسبی دارد، دانشگاه در فولاد مکران نیز سرمایه‌گذاری کرده است.

سروری مجد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در کنار آموزش با طرح پویش به این نتیجه رسیده که «هر دانشجو یک مهارت» را باید فراگیرد، این موضوع موجب می‌شود که در آینده پس از فارغ‌التحصیلی بازار کاری مناسب برای دانشجو به وجود آید و دانشجو جذب این بازار کار شود و در این راستا باید تمام ظرفیت‌ها را در کنار هم قرار داد و از امکانات موجود استفاده کرد.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: تفاهم‌نامه‌هایی را با ارگان‌های مختلف در راستای جهش تولید و افزایش اشتغال با نگاه به آینده‌ای رو به رشد داشتیم تا اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

سروری مجد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی و آستان قدس رضوی ارتباط بسیار خوبی با یکدیگر دارند و براساس این تفاهم‌نامه‌ها در آینده از ظرفیت‌های موجود در راستای رشد و توسعه همه‌جانبه استان سیستان و بلوچستان استفاده خواهیم کرد.

وی مطرح کرد: استادان به عنوان سرباز نظام آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تربیتی و مهارتی در خدمت نظام هستند و با استادان نشاط، شادابی و پویایی بیشتری را حس می‌کنیم.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی به امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آزمایشگاه و کارگاه بسیار پیشرفته‌ای دارد که باید از گذشته بیشتر فعال شوند، در واحد کرمان با نگرش جدیدی که روی کارگاه‌ها داشته‌ایم در یک ماه ۳۰۰ میلیون تومان سودآوری برای دانشگاه آورده‌ایم.

سروری مجد افزود: در راستای توسعه مدارس معارف اسلامی برنامه تحولی داشته و در خراسان رضوی و سیستان این مدارس را تأسیس کرده‌ایم و در سایر شهر‌ها با توجه به قابلیت‌های موجود اقدامات دیگری در راستای راه‌اندازی این مدارس خواهیم داشت، کمیته امداد امام خمینی در این زمینه همکاری خوبی داشته، به طوری که با همکاری کمیته امداد امام خمینی نخستین مدرسه معارف اسلامی راه‌اندازی شد.

وی تبیین کرد: در کنار مدارس معارف اسلامی، هنرستان قرآنی برهان قرآنی را خواهیم داشت که از ابتکارات دانشگاه آزاد اسلامی است.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی درباره اداره و مدیریت این مدارس گفت: مدارس معارف به صورت رایگان و کمک خیّرین کمیته امداد امام خمینی(ره) اداره می‌شود.

سروری مجد مطرح کرد: با توجه به اینکه زابل تنگه احد جمهوری اسلامی است، بنابراین نخستین مدرسه معارف اسلامی در زابل افتتاح شد تا به این وسیله به فرهنگ نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت کرده باشیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیچیدگی‌هایی که در حوزه فرهنگی وجود دارد انتخاب کار و استادان مدارس معارف کار مشکلی است که دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه از طریق مصاحبه اهتمام ویژه‌ای داشته است.

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: دشمن در فتنه اخیر جامعه‌ هدف را نشانه رفت و به بهانه شعار «زن، زندگی، آزادی» اغفال دختران این سرزمین ولایتی را در دستور کار خود قرار داد، پیش از آنکه این فتنه آغاز شود دانشگاه بیانیه تعلیم و تربیت اجتماعی را به واحد ابلاغ کرد که از پیش‌بینی‌های درست دانشگاه بود؛ چراکه در اغتشاشات ثابت شد که قصد دشمن دور کردن جوانان و نوجوانان از تعلیم و تربیت اجتماعی و اسلامی و فرهنگ توحیدی است.

سروری مجد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کرسی‌های آزاداندیشی عنوان کرد: کرسی‌های آزاد اندیشی و ترویجی در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار پررونق است و مقام معظم رهبری در این زمینه پیامی خاص به دانشگاه‌ها دادند و فرمودند که سایر دانشگاه‌ها هم با همین رونق در این زمینه فعالیت کنند.

وی یادآور شد: «مودت فی القربا» امری قرآنی است و اهل تسنن هم به آن اهتمام و علاقه دارند، به همین دلیل این علاقه به‌عنوان مهم‌ترین مسیر پیوند ما در بحث تقریب مذاهب مطرح است، بنابراین از تاریخ ۱۳ رجب تا نیمه شعبان فرصت مناسبی دیدیم که درباره امامت و مهدویت فعالیت تقریبی داشته باشیم و در این راستا همایش‌ها، نشست‌های تخصصی، بحث‌ها و گفتگو‌ها مشاعره و تألیف کتاب در دستور کار قرار گرفت و نخستین جشنواره شعر نبوی را برگزار کردیم و دومین دوره آن را هم دوم اسفندماه سال جاری به صورت ملی برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب