دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1401 - 20:42
معاون پدافند غیر عامل سازمان انرژی اتمی:

ساختار مناسبی برای مدیریت حوادث پرتوی در کشور تعریف شده است

ساختار مناسبی برای مدیریت حوادث پرتوی در کشور تعریف شده است
معاون پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان انرژی اتمی گفت: ساختار مناسبی برای مدیریت حوادث پرتوی در کشور تعریف و متناسب با آن برنامه ریزی و تجهیزات مناسب تهیه شده است.
کد خبر : 835197

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، جواد افشار معاون پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان انرژی اتمی چهارشنبه در حاشیه قرارگاه تاکتیکی پدافند پرتوی شهرستان ری در جمع خبرنگاران افزود: در مجموعه سازمان انرژی اتمی معاونت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وظیفه اصلی مدیریت حوادث پرتوی و سیاستگذاری و هچنین تدوین الزامات و استانداردهای لازم را بر عهده دارد.

وی یادآورشد: ساختار مناسبی در سازمان انرژی اتمی برای مدیریت حوادث پرتوی ایجاد شده و همه سایت های ما همین ساختار و تجهیزات مناسب را دارند و ما هر ساله رزمایش های مختلفی را در خود مجموعه سازمان برگزار می کنیم.

معاون پدافند غیر عامل و مدیریت بحران سازمان انرژی اتمی گفت: طی سال های گذشته اتفاقات بسیار خوبی رخ داده و هم دستورالعمل ها و تجهیزات لازم تهیه و به ویژه این تجهیزات بومی سازی و قرارگاه استانی شکل گرفته و رزمایش های مختلف هم برگزار شده است.

به گفته وی رزمایش سقوط هواپیما با محموله پرتوی اولین رزمایش بود که برگزار شد و در آینده چند رزمایش جامع بوشهر و جامع در اصفهان و ارک نیز داریم.

افشار به موضوع اطلاع رسانی به مردم و آگاه سازی آنان در زمینه حوادث پرتوی نیز خاطرنشان کرد: یکی از کارگروه هایی که در قرارگاه های استانی و ملی وجود دارد، کارگروه اطلاع رسانی است و در حوادث اطلاع رسانی انجام می شود اما قبل از آن نیز برنامه های متعددی داریم که در مجموعه پدافند غیر عامل کشور اطلاع رسانی لازم در این حوادث برای مردم انجام می گیرد و خود قرارگاه پدافندی نیز سایتی را برای آگاهی بخشی به مردم فعال کرده و به روش های مختلف اطلاع رسانی کافی را انجام دهیم.

معاون پدافند غیر عامل و مدیریت بحران سازمان انرژی اتمی کشور گفت: در حوادث پرتوی افراط و تفریط زیادی می شود، گاه حوادث بیش از آنکه به واقع وجود دارد، بزرگ نمایی می شود، در حالی که در حوادث پرتوی گاه اثرات آن به مراتب کمتر از حوادث شیمیایی و زیستی است و با توجه به نوع آلودگی ها اهمیت پیدا می کند.

وی تاکید کرد: به همین دلیل اگر اطلاع رسانی کافی به مردم انجام شود، شاید راحت تر بتوان در این حوادث بهره برد، با یک اقدامات ساده ای می توان اثرات حوادث پرتوی را برای مردم کمتر کرد، فقط نباید اجازه داد که مواد پخش شده در محیط وارد بدن شوند و حتی با یک ماسک خیلی ساده می توان از ورود مواد به بدن جلوگیری کرد به همین ترتیب بخش عمده ای از اثرات آن کاسته می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب