از اشتراکات مذهبی شیعه و سنی تا نقشه دشمن برای تفرقه
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کرمانشاه، همایش استانی «استراتژی تقریب و زمینهسازی ظهور با نگاهی به شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی» با حضور محمد نخی مدیرکل آموزش مجمع جهانی تقریب، ماموستا محمد عزیز حسامی امام جمعه شهرستان جوانرود، ابراهیم ابراهیمی امام جمعه اهل سنت قشم و مدیر مذاهب اسلامی هرمزگان، فرهاد گلمحمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، هیئترئیسه واحد کرمانشاه، محسن کرمی مسئول دبیرخانه مهدویت و تقریب مذاهب، رؤسای واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، استادان، کارکنان و دانشجویان در تالار آمفی تئاتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این نشست با تأکید بر جایگاه و اهمیت برگزاری این همایشها در دانشگاه اظهار کرد: مخاطبان اصلی برنامههای فرهنگی در دانشگاه دانشجویان هستند و در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه بیش از ۲ سال است که دفتر دبیرخانه تقریب مذاهب و مهدویت راهاندازی شده، از آنجا که در استان کرمانشاه خانوادههای مختلفی (شیعه و سنی) کنار هم زندگی میکنند با وجود تبلیغات همه روزه رسانههای بیگانه اهل سنت و اهل تشییع در کمال آرامش کنار هم هستند و دلیل اصلی این آرامش نیز وحدت بین جامعه مسلمین است.
فرهاد گلمحمدی اضافه کرد: اشتراکات مذهبی بین شیعه و سنی در استان کرمانشاه بسیار زیاد است، البته ممکن است در برخی مسائل اختلافاتی وجود داشته باشد که نباید با تحریک بیگانه به این اختلافات دامن بزنیم و بهعنوان یک معلم انتظار دارم دانشجویان وحدت را بین خانوادهها، محلات و شهرستانها حفظ کنند و ارتقا دهند.
امام جمعه شهرستان جوانرود هم با تأکید بر موضوع اصلی سخنان خود و راهکارهایی که میتواند در امت اسلامی صلح و برادری ایجاد کند، ادامه داد: ضرورت وحدت در میان بشر ریشه در اجتماعی بودن دارد و علمای جوامع و ملل بر آن تاکید دارند، در اسلام صلح و همزیستی میان مسلمانان و غیرمسلمانان بر مبنای اساسی امت واحده است و صلح حدیبیه، اخذ مشترکات با اهل کتاب، پیمان اخوت میان دو قبیله اوس و خزرج همچنین مهاجرین و انصار بزرگترین دلیل و اقدام در راستای این آرمان والاست، آیات کریمه قرآن کریم نیز با اهمیت وحدت و چنگ زدن به ریسمان الهی دستوری صریح بر این باب است.
**دشمنان اسلام برای تفرقه میان مسلمانان نقشه میکشند
عزیز حسامی تأکید کرد: قرنهاست که دشمنان اسلام از برخورد و جنگ پرهزینه و تحریککننده روحیه جهادی برای مسلمانان دست کشیده و به نقشه تفرقهافکنی روی آوردهاند و در کنار آن مجدانه دنبال سلطه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بر جوامع مسلمانان هستند و تاریخ سیاه تفرقه از دوران خلفای راشدین، گروههای خوارج، جنگهای فرسایشی صفوی، عثمانی، ناسیونالیسم و قومگرایی در میان مردم گواه مدعاست.
وی متذکر شد: در عصر حاضر افراطیگری و تندروی به نام ننگین بنیادگرایی اسلامی در کشورهای اسلامی و جهان غرب نهتنها مانع گسترش و پیشرفت اسلام در غرب شد، بلکه بسیاری از مسلمانان سست عنصر و غیرمتدین از اسلام بری شدند، یعنی اسلامستیزی و اسلامهراسی را در تمام جهان گسترش دادهاند.
امام جمعه شهرستان جوانرود با بیان راهکارهای وحدت در میان مسلمانان اظهار کرد: گام نخست در ایجاد وحدت میان مسلمانان تعهد حقیقی براساس ایمان، ضرورت وحدت، دشمنشناسی و پایبندی کامل به اخلاق اسلامی در راستای اخوت در میان مسلمانان است.
عزیز حسامی یادآور شد: گام دوم پرهیز از مشاجره و جدل، توهین به مقدسات، علما، مشایخ و دوری از تکفیر اهل اسلام و گام سوم براساس تمسک به شریعت، تسلیم کامل در برابر خداوند، تصحیح سبک زندگی، روی آوردن به سادهزیستی، پشت کردن به تفکر سودگرایی و اومانیسم فرهنگ غربی تا روحیه جهادی و زندگی معنوی باردیگر در میان مسلمانان است.
وی تأکید کرد: گام چهارم اتحاد و همافزایی میان دول اسلامی است تا بهتدریج رخنه همهجانبه دشمنان در میان مسلمانان کاسته شده و امت اسلامی با توفق اقتصادی، علمی و سیاسی و فرهنگی نهتنها عظمت حقیقی خود را بهدست آورد، بلکه زمینهساز تمدن مدرن اسلامی باشد.
امام جمعه شهرستان جوانرود افزود: در دنیای مدرن، جهان ارتباطات و عصر رسانه پیشتاز اساسی پیروزی در عرصه جنگ شناختی، مقابله با توطئههای دشمن در جنگ رسانه، مقابله به مثل و تولید محتواهای فرهنگی، مذهبی و عقیدتی ارزشمند و جذب برای کودکان، نوجوانان و جوانان و سایر اقشار بهویژه بانوان و معلمان است.
عزیز حسامی تبیین کرد: ضمنا الگو قرار دادن بزرگانی مانند شهید سلیمانی میتواند عامل مهمی در نیل به وحدت اسلامی باشد.
**وحدت و تقریب به مهدویت نزدیکتر است
مدیرکل آموزش مجمع جهانی تقریب هم با تأکید بر موضوع ظهور بیان کرد: در قرآن کریم آیهای است که در این آیه اهل جهنم به اهل بهشت میگویند: اگر ما گوش میدادیم و یک جو عقل داشتیم هیچ وقت اهل جهنم نمیشدیم و این مسئله برای ما اهل دنیاست، ضمناً من بارها و در اجتماعات مختلف شنیدهام که میگویند ما مشکل و اختلافی باهم نداریم که این درست نیست، حتی در داخل خانواده هم افکار مختلفی وجود دارد و با وجود این اختلافنظرها آیا باید سریع به دادگاه مراجعه کرد؟ خیر، باید بدانیم اختلاف وجود دارد، بهعنوان مثال در کرمانشاه دین و گرایشهای مختلفی وجود دارد و اختلاف بد نیست، بلکه موجب ارتقا و پیشرفت و تعالی جامعه است.
محمد نخی در ادامه توضیح داد: برای خداوند یک چیز مهم است و آن اینکه اهل عقل و اخلاق باشیم، اختلاف بد نیست و در همه چیز اختلاف وجود دارد، مانند مثل شب و روز، سیاه و سفید، مذکر و مونث و خیلی موارد دیگر، پس اختلاف اندیشه هم طبیعی است.
وی با تأکید بر موضوع همایش یعنی استراتژی تقریب و زمینهسازی ظهور گفت: آیات بسیار زیادی در قرآن کریم درمورد مسئله وحدت و تقریب وجود دارد که به مهدویت نزدیک است؛ البته در ادیان مختلف همگی به موعود، مهدی، سوشیانت، عیسی و اسامی مختلف اعتقاد دارند و ما به اسامی مختلف کاری نداریم؛ بلکه اینکه به ما وعده داده شده که قرار است موعودی بیاید برای آن است که انتظار دلیل رسیدن به بلوغ فکری است و در سوره زمر آیات نهم و دهم با موضوع وحدت و تقریب و مهدویت میخوانیم: «خوشا به سعادت آنهایی که حرفهای مختلف را میشنوند و بعد از بین آنها بهترین را انتخاب میکنند» که این حرفها هم حق است و هم باطل و در فصلالخطاب آیه میآید که اینها انسانهای باشعور هستند.
مدیرکل آموزش مجمع جهانی تقریب اضافه کرد: فصل مشترک تقریب، مذهب و مهدویت نخست بلوغ فکری و عقلانیت است و دوم وجود جامعه اخلاقمحور، ما نباید همه مشکلات و اختلافات خود را گردن دیگران بیندازیم و باید قبول کنیم که دغدغه اصلی ما باید اخلاق و عقلانیت باشد، بنابراین اختلاف موجب رحمت است، اما تفرقه، نفاق و دورویی از شیطان است.
امام جمعه اهل سنت قشم و مدیر مذاهب اسلامی استان هرمزگان هم با تأکید بر مسئله تقریب و مهدویت اظهار کرد: خدای متعال را شاکریم که نعمت احترام و حدت را در کشوری که در محور تقریب و وحدت حرکت میکند به ما عنایت کرد و پیشرفت و ترقی جامعه در گرو همدلی و اتحاد است و اگر خواهان پیشرفت هستیم، باید به وحدت اعتقاد قلبی داشته باشیم.
ابراهیم ابراهیمی افزود: اگر اعتقاد به وحدت نداشته باشیم و این اعتقاد قلبی نباشد در جایی متضرر خواهیم شد، بنابراین این اعتقاد نباید ظاهری بلکه باید قلبی باشد، دین اسلام بهعنوان آخرین دین الهی دو شاخص دارد، نخست جامعیت و دوم کمال و اعتقادات شیعه و سنی به گفته استادان این مذاهب بسیار به هم نزدیک است، حتی در خانوادههای اهل سنت معمولاً اسم نخست دختر فاطمه یا اسامی پسران حسن و حسین است و با افتخار نیز این اسامی را انتخاب میکنند.
وی افزود: اعتقاد به منجی در همه ادیان و مردمان مختلف وجود دارد و در اهل سنت اعتقاد به مهدویت متواتر آمده است، سؤالی هم معمولاً مطرح میشود که آینده جهان از آن کیست که بدون تردید این اسلام است که در آینده سیطره کامل بر دنیا خواهد داشت.
امام جمعه اهل سنت قشم و مدیر مذاهب اسلامی استان هرمزگان درباره راهکارهای زمینهسازی ظهور هم گفت: از رسول گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم بارها درباره زمینهسازی ظهور حدیث فراوان داریم و باید بدانیم که مهمترین دلیل ضعف امور جهان اسلام وجود تفرقه است که باید برای رفع آن بکوشیم.
انتهای پیام/