دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1401 - 08:53
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

روایت عضو کمیسیون تلفیق از پشت پرده حذف مالیات خانه‌های لوکس

روایت عضو کمیسیون تلفیق از پشت پرده حذف مالیات خانه‌های لوکس
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ با بیان اینکه حذف مالیات از خانه‌های لوکس برای ما هم خیلی تعجب برانگیز بود، گفت: نماینده دولت در زمان طرح پیشنهاد حذف این بند موافق این مسئله بود.  
کد خبر : 835131

جلال رشیدی کوچی درگفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به مصوبه حاشیه‌ساز مجلس مبنی بر حذف مالیات از خانه‌های لوکس، گفت: حذف مالیات از خانه‌های لوکس برای ما هم خیلی تعجب برانگیز بود. چرا که این بند منطبق با لایحه بودجه تقدیمی از سوی دولت بود. در حالی که نماینده دولت در زمان طرح پیشنهاد حذف این بند موافق این مسئله بود. 

وی بیان کرد: اتفاقا یکی از دلایلی که موجب شد نمایندگان به این سمت و سو بروند که به این پیشنهاد رای بدهند، موافقت دولت با حذف مالیات از خانه‌های لوکس بود. 

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه افزود: واقعا یک خطای فاحشی در مجلس بود که آقای قالیباف ورود به موقعی به مسئله داشت و با ارجاع این مصوبه به کمیسیون تلفیق و اصلاح آن، بار دیگر، مصوبه به حالت اول خود بازگشت. 

رشیدی کوچی تصریح کرد: البته استدلال برخی نمایندگان موافق حذف مالیات از خانه‌های لوکس که استدلال قابل اعتنایی هم هست این بود که ما در مجلس مصوبه‌ای را می‌گذرانیم که بار روانی در جامعه دارد و موجب افزایش قیمت در این حوزه می‌شود در حالی که وقتی گزارش عملکرد این مصوبات به مجلس ارائه می‌شود، عملا دولت هیچ درآمدی از آن‌ها نداشته و فقط همان بار روانی است که به جامعه تحمیل می‌شود. 

وی گفت: یکی از مصادیق بارز این موضوع نیز قانون مالیات بر خانه‌های خالی بود که با وجود دائمی بودن، اما از سوی دولت مورد بی توجهی قرار گرفت و عملکرد خاصی در این حوزه ثبت نشده است.

گفتنی است، در هفته جاری یکی از مصوبات بحث‌برانگیز نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده، حذف گزینه اخذ مالیات از خانه‌های لوکس بالای ۲۰ میلیارد تومان بود.

پس از بازتاب‌هایی که این مصوبه داشت، مجلس شورای اسلامی در ۱۰ اسفند با پس گرفتن مصوبه قبلی خود، مالیات بر خانه‌های لوکس و باغ ویلا‌های مجاز را تعیین کردند.

بر اساس این مصوبه، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ‌ویلا‌های مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانه‌های لوکس که ارزش آن‌ها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند.

این مالیات برعهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک املاک فوق بوده و افرادی که فقط مالک یک باب منزل مسکونی هستند و در ده سال اخیر تغییر مالکیت نداده اند از شمول این حکم مستثنی می‌باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب