صنایع بزرگ را برای حضور در منطقه آزاد نقرهداغ نکنیم
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ماکو، مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در نخستین همایش ارتقای پایدار شاخصهای توسعه فرهنگی و اجتماعی مناطق آزاد با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل ماکو در منطقه آزاد ماکو برگزار شد با اشاره به ارکان توسعه فرهنگی اظهار کرد: در وهله اول باید زیستبوم این منطقه را بفمیم و حفظ کنیم. مرحله دوم فرصت محوری و مرحله سوم مردم پایگی بوده که اینها ارکان توسعه فرهنگی در مناطق آزاد است.
وی ادامه داد: فرصت بزرگ ماکو، فرصت پایدار ماکو، روابط فرهنگی و روابط تجاری خارجی است، این فرصت باید درک شود و در نظام اولویتهای استان و نظامهای اولویتهای منطقه ورود پیدا کند. اگر صنایع بزرگ منطقه را برای حضور در منطقه نقرهداغ نکنیم، آنها بهترین منابع برای اهداف برنامههای فرهنگی مناطق آزاد خواهند بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور توضیح داد: درباره منطقه آزاد این دیدگاه وجود دارد که الفبای منطقه آزاد برای واردات است نه تولید که باید جلوی این نوع دیدگاه را گرفت. باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه و عراق و نخجوان و آذربایجان صنایع فرهنگی و خلاق را صادر کنیم. چرا اسم گردشگری در ایران شنیده نشده، منطقه زرخیز منطقه آزاد ماکو به غیر از استان آذربایجان غربی شناخته شده نیست؛ زیرا روایتی و سازوکاری برایش نداریم.
امامی اضافه کرد: در مجموعه منطقه آزاد نگاه اصالی و نگاه اصالتی به فرهنگ وجود دارد و این صداقت و حسن نیت ثابت شده که باید سایر این عرصه و فقدان را ببینیم. این سمفونی رشد و حرکت در عرصه فرهنگی باید با هدایت شورای فرهنگی عمومی منطقه که متشکل از سه شهرستان (ماکو، شوط، پلدشت) بوده، نواخته شود. وقتی در حوزه توسعه فرهنگی صحبت میکنیم با نگاهی که به فرهنگ عمومی و شورای فرهنگ عمومی داریم یعنی اول کشف و اصالت و ثانیاً هدایت تغییرات است.
وی با تأکید بر فهم اصالتها بیان کرد: اگر اصالتها را نفهمید اگر اصالتها، داشتهها، باورها و آنچه زمین زندگی فرهنگی مردم را چند هزار سال سامان داده نفهمم، فکر میکنیم از امروز مسائل آغاز شده امروز آمدیم، مسائل آماده و نیازها با ما آغاز شده، باید این بقا و پایداری را بشناسیم که بعداً میتوانیم هدایت و تغییرات را در دست بگیریم. توسعه فرهنگی با منابع آغاز نمیشود حتماً منابع باید ترخیص داده شود؛ برای توسعه فرهنگی و سیاستهای آن در منطقه ازجمله منطقه آزاد ماکو در خدمت مسئولان منطقه هستیم.
**همه دستگاهها برای نیل به اهداف عالی باید پیوست فرهنگی داشته باشند
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز گفت: ارزش و جایگاه فرهنگ به اندازهای است که مقام معظم رهبری میفرمایند حاضرم جانم را فدای فرهنگ بکنم. رسالت در مناطق آزاد نیز تخصیص پیوست فرهنگی در توسعه اقتصادی، زیرساختی و سایر جوانب توسعه و ارتقای شاخصهای فرهنگی در مناطق آزاد و کشور است.
حسین گروسی افزود: همه دستگاهها برای نیل به اهداف عالی و رسیدن به توسعه پایدار؛ باید برای امورات خود پیوست فرهنگی داشته باشند. در چرخه تولید و اقتصاد نیز برای اینکه تأثیرگذاری در اقتصاد ملی افزایش پیدا بکند، باید توجه ویژه به فرهنگ داشته باشیم. در مکتب دین مبین اسلام، درسی به نام مکاسب تدریس میشود که نشان میدهد فرهنگ اسلامی در پیوند با کسبوکارها نیز تأثیرگذاری میکند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در موضوع شبیخون فرهنگی در دهه ۷۰، در بیانیه گام دوم انقلاب با توجه ویژه به موضوع فرهنگ و مبحث مهم جهاد تبیین، مسیر درستی از ضرورتهای موضوعات فرهنگی را بیان کردند. در سالهای اخیر تأکید مقام معظم رهبری بر ارتقای فرهنگ کار، فعالیت و ارتقای شاخصهای اقتصادی است که ریشه در آموزههای دینی دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به فعالیتهای سازمان منطقه آزاد ماکو مطرح کرد: در راستای بهرهمندی مردم منطقه آزاد ماکو از مزایای قانونی مناطق آزاد، پروژه فنس کشی منطقه به جدیت و با سرعت در حال انجام است که امیدواریم با اتمام آن، گشایش ویژهای در توسعه اقتصادی منطقه آزاد ماکو محقق شود.
گروسی درباره حوادث اخیر بیان کرد: با وجود تلاشهای دشمنان قسمخورده کشور و ملت ایران به پشتوانه فرهنگ غنی، عزتنفس و بصیرت مردم شمال استان و با تدبیری که در بزرگان اقوام و مذاهب داشتهاند، هیچ تنشی را در این مناطق شاهد نبودهایم. بحرانهایی که دشمن با طمع به کشور ایجاد کردهاند با حضور پرشور مردم در صحنه راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور، نقشههای دشمن را نقش بر آب کرد.
وی تبیین کرد: امیدواریم این همایش آغاز حرکت خوبی برای ارتقای شاخصهای فرهنگی شمال استان باشد. این منطقه و بهویژه مرز بازرگان بهعنوان مرزی که در ۱۰۰ سال اخیر با فعالیت ۲۴ ساعته یکی از امنترین نقاط مرزی کشور است بهعنوان ویترین کشور فعالیت شایستهای داشته باشد.بر اساس اشارهای که در بند ۱۱ اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری میفرمایند: توسعه مناطق آزاد باید به همراه انتقال تکنولوژی و فناوریهای نوین باشد که برای جلوگیری از خام فروشی باید محقق شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تشریح کرد: موضوعات گردشگری نیز یکی از مباحث ارزشمند این منطقه است که ارتباط مستقیم با شاخصهای فرهنگی و اجتماعی دارد. جشنواره زمستانه منطقه آزاد ماکو و سایر فعالیتهای معاونت فرهنگی سازمان نیز در همین راستا در حال انجام و برنامهریزی بوده که اتفاق مثبتی محسوب میشود. منطقه آزاد ماکو برخلاف بسیاری از مناطق کشور، ظرفیت فعالیتهای گردشگری در تمامی فصول سال را دارد.
گروسی با اشاره به راهاندازی شرکت سرمایهگذاری سهامی عام ادامه داد: مردمی سازی اقتصاد در منطقه آزاد ماکو با آغاز به کار شرکتهای سرمایهگذاری سهامی عام در حال انجام است که با این روش مردم مستقیماً سهامدار فعالیتهای اقتصادی منطقه بوده و در کنار سهامداران و سرمایهگذاران بزرگ کشور، مردم نیز از منافع آن مستقیماً بهرهمند باشند. این اتفاق خوب میتواند ابعاد اجتماعی مثبتی نیز به همراه داشته باشد و مقوله اقتصاد و فرهنگ با هم همپوشانی دارد که ارتقای هر کدام از شاخصهای فرهنگی و اقتصادی موجب ارتقای دیگری شده و افزایش درآمد و فرصتهای شغلی، موجب ارتقای فرهنگ خواهد بود.
**هدف از برگزاری همایش کمک به ارتقای سطح فرهنگ منطقه است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالملل ماکو و رئیس کمیته برگزاری همایش نیز عنوان کرد: در منطقهای قرار گرفتهایم که نیاز به دستیابی به توسعه داریم و در تلاش هستیم که بتوانیم در سطح کشور و استان نقش ایفا کنیم برای این منظور نیازمند این هستیم که تفکرات و نظرات مختلف در مجموعهای جمعبندی شود تا بتواند نظر متعالی ارائه شود تا بتواند به ما کمک کند. برای نیل به این هدف این واحد دانشگاهی تصمیم گرفت که با همکاری منطقه آزاد ماکو و دفتر امام جمعه شهرستان شوط این همایش فرهنگی را برای ارتقای فرهنگی، بهویژه در بعد علوم انسانی و اسلامی برگزار کند.
صدرا علیپور اضافه کرد: هدف این است در بحث فرهنگی و علوم انسانی که یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری بوده بتوان بحث فرهنگ را در بحثهای علوم انسانی و اسلامی مورد بحث و بررسی قرار دهیم بهعنوان دانشگاهی و آکادمیک برای اینکه این کمک را به منطقه بکند تصمیم گرفت با کمک سایر نهادها این همایش را در منطقه برگزار کند.
وی ادامه داد: از یک سال پیش با همکاری امام جمعه شهرستان شوط برای برگزاری این همایش برنامهریزی کردیم و از دانشگاههای مختلف کمک گرفتیم ازجمله دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه تهران، دانشگاه پیام نور، دانشگاه ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه، و استادانی که در برگزاری همایش بهعنوان داور همکاری کردند. دبیرخانه همایش بیش از ۴۰ مقاله از سرتاسر ایران دریافت کرد که از این ۴۰ مقاله ۲۰ مقاله که توانسته بود شاخصهای فرهنگی منطقه را پوشش بدهد بهعنوان مقالات برتر انتخاب شدند که ۱۰ مقاله برای ارائه در همایش برگزیده شدند.
به گزارش آنا، این همایش با ارائه مقالههای برتر و تجلیل از مقالههای منتخب به پایان رسید.
انتهای پیام/