ارسال یکهزار و ۳۰۰ اثر به جشنواره ملی شعر نبوی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از زاهدان، دومین جشنواره ملی شعر نبوی از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت با همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور امام جمعه شهر زابل، مشاور و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور آموزش و جمعی از شاعران آئینی برجسته استان و کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در آغاز این جشنواره اظهار کرد: جشنواره شعر نبوی زیرمجموعه برنامههای مؤسسه فرهنگی، هنری و علمی امامت و مهدویت است.
مسعود اکبریزاده با توجه به اهمیت تأسیس مؤسسه فرهنگی، هنری و علمی امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این مؤسسه سال گذشته بنیانگذاری شد و در دو سال گذشته جشنوارههای مختلفی را در قالبهای مختلف هنری بهصورت ملی در هفت استان برگزار کردهایم و از میان هفت استان جشنواره ملی شعر نبوی به سیستان و بلوچستان پیشنهاد شد.
وی متذکر شد: امروز جشنواره ملی شعر نبوی در بخشهای آزاد، کارکنان و هیئت علمی دانشجویان و دانشآموزان برگزار شده و بیش از یکهزار و ۳۰۰ اثر فاخر در قالبهای مختلف شعری به دبیرخانه جشنواره رسیده و پس از بررسیهای دقیق توسط داوران اشعاری که امروز خوانده میشوند، پذیرفته شدند.
اکبریزاده فهرست اسامی برگزیدگان دومین جشنوارۀ شعر نبوی را در بخش آزاد جشنواره، مریم میری برگزیدۀ مقام اول در شعر کلاسیک، فاطمۀ بیرانوند برگزیدۀ مقام اول در شعر سپید، علی سلیمیان برگزیدۀ مقام دوم، مختار حقیقت برگزیدۀ مقام سوم مشترک و هاشم علیدادی برگزیدۀ مقام سوم مشترک برشمرد.
این مسئول برگزیدگان بخش اعضای هیئت علمی و همکاران دانشگاه آزاد اسلامی را سیدابوالفضل هاشمی برگزیدۀ مقام اول، هاشم گودرزی برگزیدۀ مقام دوم و حسین اتحادی برگزیدۀ مقام سوم دانست و گفت: برگزیدگان شرکت کننده در بخش دانشجویی عبدالرحمن حواشی برگزیدۀ مقام سوم مشترک و ناصر ریگی مقام سوم مشترک بودند و نیایش میر از برگزیدگان شرکت کننده در بخش دانشآموزی جشنواره شعر نبوی بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان متذکر شد: در رتبهبندی سال گذشته استان سیستان و بلوچستان مقام پنجم را کسب کرد، اما امسال با همکاری حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی، گروه زبان و ادبیات فارسی، معاونت مدارس سما و روابط عمومی به لحاظ کیفیت برنامهها، آثار و آمار شرکتکنندگان نسبت به گذشته رتبه دوم را کسب کردهایم.
تأکید بر لزوم شناخت و تجزیه و تحلیل مسائل مذهبی
اکبریزاده یادآور شد: جشنواره شعر نبوی که با نام مبارک رسول مکرم اسلام(ص) گره خورده در حقیقت مجرای ترویج فرهنگ ناب محمدی است و تعمیقدهنده اندیشه نابی است که از دل دین مبین اسلام برخاسته و تاکنون با گسترش این فرهنگ غنی در زندگی ایرانی اسلامی ما و زندگی مسلمانان جهان تأثیر آن نمایان شده است.
وی با تأکید بر لزوم شناخت و تجزیه و تحلیل مسائل مذهبی ادامه داد: آشنایی بیشتر با مسائل دینی و مذهبی و مفاهیم اصیل اسلامی در دورهای که اکثر اطلاعات اشتباه جوانان از فضای مجازی و کانالهای معاند کسب میشود و دشمن سعی در گمراهی جوانان دارد و بیدینی و فاصله از آیینهای برجسته و ارزشمند و مرتبط با مناسک مذهبی را در این فضا رواج داده و با لطایفالحیل و طراحیهای مختلف تبلیغ میکنند و صد البته این اطلاعات بی بار و بدون پایه و اساس است، برنامههای فرهنگی همچون جشنواره شعر نبوی میتواند دشمنان را مأیوس کند و سدی را در برابر حرکتهای ضد اسلامی به وجود آورد.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور آموزش هم عنوان کرد: خداوند متعال را شاکریم که فضایی ایجاد شد که در کشور محافلی اینچنینی در رابطه با تدوین و تشریح مسائل مرتبط با حوزه امامت و مهدویت مطرح شود.
جواد علمایی با توجه به اشتراک حب اهل بیت علیهمالسلام بین شیعه و سنی ادامه داد: واقعیت آن است که اجماع علمای بزرگ اهل سنت در رابطه با اهل بیت بهخصوص امام زمان (عج) بیانات و مکتوبات مبسوطی دارند که نشان از محبوب بودن ائمه اطهار علیهمالسلام نزد ایشان است.
وی اضافه کرد: احادیثی از محضر پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم مطرح شده که اگر یک روز از این دنیا باقی مانده باشد، مهدی موعود ظهور خواهد کرد، این موارد با جزئیات کامل در کتب اهل سنت آمده است. تمام فرق اسلامی این موضوع را تصدیق میکنند که روزی امام زمان(عج) ظهور خواهد کرد، در کتب اهل سنت آمده از پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم میپرسند: مگر شما امام همه زمانها نیستید و حضرت پاسخ میدهند: پس از من ۱۲ امام ظهور خواهند کرد و آخرین امام را به اسم و نام عنوان میکنند.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور آموزش تبیین کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: «دانشگاه قوه عاقله است و باید از نظر علمی ارتقا پیدا کند»، بنابراین در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی بر ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی، حفظ کیان دانشگاه و برنامه پنج سالهای که تدوین شده تکیه کردهایم که نتیجه این نگاه میشود حرکتهای مفید و منحصر به فرد فرهنگی و این چرخشی تحولآفرین در حوزه فرهنگ در راستای کارآمدی امور فرهنگی و تربیتی است، یعنی از پیامدهای نگاه علمی و فرهنگی و بحث تعلیم و تربیت که مبنای علمی و فرهنگی دارد موضوعاتی مانند جشنواره شعر نبوی به منصه ظهور میرسد.
دانشگاه مأموریتگرایی و علمی بودن را سرلوحه کار خود قرار داده است
علمایی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: دانشگاه اکنون مأموریتگرایی و علمی بودن را سرلوحه کار خود قرار داده و دقیقاً از همین نگاه است که امروز علما، نخبگان، شعرا و اندیشمندان شیعه و سنی در گوشهای از این استان پهناور در چنین محفلی با عزت و احترام گرد آمدهاند تا در نعت رسول اکرم(ص)، اهمیت موضوع نبوت و لزوم حضور اهل بیت اشعار زیبای شان را قرائت کنند و این نتیجه بسیار ارزشمندی است.
امام جمعه زابل هم در این جشنواره با اشاره به اهمیت برگزاری چنین محافلی اظهار کرد: نبی مکرم اسلام (ص) در قرآن کریم انحایی توصیف شده است.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی عزیزی افزود: در سوره مبارکه احزاب آیات شریفه ۴۵ و ۴۶ وجود قدسی نبی مکرم اسلام(ص) را به این صورت توصیف کردند- پیامبر تو را فرستادیم تا اول ببینی، سپس بشارت دهی و پس از آن بیم دهی. فرستادیم تا به سمت خدا و به اذن خداوند دعوت کنی و سراج باشی و منیر.
وی درباره مسئله شهود در وجود انبیای الهی گفت: شهود در مقام نبی مکرم اسلام(ص) حدسی نیست، بلکه شهود حسی بوده و آن هم به علم لدنی الهی است. عالم با همه طول و عرضش در محضر رسول خداست، این شاهد ابتدا با مژده آمد، «قولوا لا اله الا الله تفلحوا»، بعد که نافرمانی دید هشدار داد، پیامبر دعوتکننده است قرار نیست پیامبر کسی را به سمت خودش دعوت کند و نمیکند، هیچ پیامبری دیگران را به سمت خودش دعوت نکرده است، همه به ذات اقدس احدیت دعوت کردهاند، یعنی دعوت اذن الهی میخواهد، اساس دعوت به نطق بوده و نه به اذن حضرت حق وابسته است.
امام جمعه زابل درباره تقدم و تاخر این دو واژه ادامه داد: چرا اول سراج و سپس منیر؟ آنجایی که با ما ارتباط دارد منبع فیض و رحمت و منشأ فیض بوده، رسول خدا(ص) سراج است، اما وقتی در سیره و سلوک او دقت میکنیم میبینیم هر آنچه دارد از خداست، بنابراین بازتابدهنده خداست، خوش اخلاقی رحمت پیامبر بازتابدهنده رحمت و رحمان و رحیم بودن خداست، بنابراین منیر در مرحله بعد از سراج قرار میگیرد و باید دعوت رسول اکرم(ص) را پذیرا بود، چراکه هدف دعوت حیات است، نه حیات حیوانی، بلکه حیات اخروی، حیات ربانی، در حقیقت محتوای دعوت بندگی خداست و میوه بندگی خدا این است که همیشه بر شما عزت میگذارد و شما را تنها در سختترین شرایط نمیگذارد.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/