برگزیدگان جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» معرفی شدند + اسامی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از سمنان، آیین اختتامیه نخستین جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان با حضور عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده برگزار و داستاننویسان برتر معرفی شدند.
دبیر جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» در این آیین گفت: این جشنواره از برنامههای دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت است که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و مؤسسه امامت و مهدویت برگزار شد.
بهمن مدیری خاطرنشان کرد: جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» به نیت ۱۴ معصوم علیهمالسلام با محور ۱۴ موضوع در چهار سطح دانشآموزی، دانشجویی، خانواده شاهد و ایثارگر و سطح آزاد در بازه زمانی ۱۵ آبان تا ۱۵ بهمن سال جاری برگزار شد و در نهایت تعداد ۱۵۴ اثر ارسالی که شامل ۲۹ اثر دانشجویی، ۴۱ اثر دانشآموزی، ۶۳ اثربخش آزاد و ۲۱ اثر از خانواده شهدا و ایثارگران وارد مرحله داوری شد.
وی با اشاره به دامنه گسترده مؤلفههای مختلف در داستاننویسی درباره رویکرد هیئت داوران در بررسی آثار تصریح کرد: سه مؤلفه توجه به شخصیت و نحوه شخصیتپردازی، پیگیری پرداخت قصه بر مبنای ساختار داستانی محکم و منضبطی که به پایانبندی موجهی برای حفظ خط اصلی قصه منتهی شود، انتخاب ایدههای بکر و جسورانه برای خلق داستانی که از خلّاقیت نویسنده نشات گرفته باشد از معیارهای اصلی ارزیابی و داوری آثار بود.
مدیری افزود: هیئت داوران جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» را سه نفر از استادان زبان و ادبیات فارسی و داستان نویسان با سابقه استان سمنان، عاطفه شمسالدین، مقصود پرهیز جوان و مهدی زارعی، تشکیل دادند و پس از پایش و داوری آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره آثار برگزیده در هر سطح را به منظور دریافت جوایز نقدی، لوح سپاس و تندیس جشنواره را به شرح زیر معرفی کردند:
بخش دانشجویی
داستان «پشت پنجره» به نویسندگی خاطره شیوندی مقام نخست، «آن زن تویی که ایستادهای» به قلم سیدهطاهره موسوی مقام دوم. در این بخش هیئت داوران اثری را به عنوان مقام سوم معرفی نکرد.
بخش دانشآموزی
دنیا اسکندرزاده با داستانی به عنوان «گلی در دقیقه نود» مقام نخست و از سوی هیئت داوران درباره معرفی نفرات دوم و سوم در این بخش اعلام نظرصورت نگرفت.
بخش خانواده شهدا و ایثارگران
«چهل سال حسرت» به نویسندگی محسن کاویانی مقام نخست و نفرات دوم و سوم این بخش توسط هیئت داوران معرفی نشد.
بخش آزاد جشنواره
مهیا ملائی صاحب اثر «آب، خاک، آتش» نفر نخست، سهیلا سپهری با داستان «گل نرگس» من نفر دوم و مریم ملائی نویسنده «دهمین روز» نفر سوم جشنواره شدند.
دبیر جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» بیان کرد: همچنین هیئت داوران، داستانهای کربلا ۶۱ کیلومتر به قلم سیدحسین یادگارنژاد، خرما، به نگارش سیدقادر حسینی، گیسوان سیاهت، نوشته زهرا جعفریزاده، تخریبچی، اثر بهروز زارعی و بیخوابی، داستانی از فاطمه حلیمیان را شایسته دریافت لوح سپاس و تندیس جشنواره دانستند.
مدیری با اعلام خبر رونمایی از طرح روی جلد کتاب آثار برگزیده جشنواره افزود: تهیه، تنظیم، چاپ و انتشارکتاب آثار برگزیده جشنواره با همکاری و مشارکت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در دستورکار دبیر خانه جشنواره قرار گرفت تا این مهم به زیور طبع آراسته شود و دراختیار علاقهمندان قرار گیرد.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/