بدون وجود مهندسین حتی یک روز هم نمی توان زندگی کرد/ لزوم کاربردی سازی دروس دانشگاهی رشته مهندسی
آرین مشیری، مدرس و دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا اظهار کرد: مهندسی مکانیک یکی از بهترین رشته های مهندسی و در عین حال یکی از سخت ترین رشته های حال حاضر دانشگاههاست. به این دلیل که رشته مهندسی مکانیک بسیار گسترده است و هر شخص با توجه به علاقه و توانمندی های فردی و جسمانی می تواند در شاخه ای از این علم فعالیت نماید.
وی افزود: به عنوان مثال یک مهندس مکانیک می تواند از هواپیما سازی، کشتی سازی، داروسازی و حتی مسائل مربوط به حوزه درمان، سلامت و پزشکی تا تهویه مطبوع و طراحی لوله های آب و فاضلاب فعالیت کند. این گستردگی زمینه فعالیت هاست که رشته مهندسی مکانیک را بسیار جذاب و در عین حال بسیار پیچیده می کند. البته نقریبا هیچ مهندس مکانیکی در دنیا وجود ندارد که بتواند در تمامی این زمینه ها فعالیت کند ، چرا که کسب تجربه و مهارت در هریک به مدت زمان بسیار زیاد و همچنین مطالعات زیادی نیاز دارد.
این دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب درباره فرق بین دانشمند و مهندس گفت: دانشمندان آن چیزی را کشف می کنند که وجود دارد ( مثل جاذبه)، مهندسان آن چیزی را می سازند که وجود ندارد ( مثل هواپیما).
وی ادامه داد: هر روز می تواند روز مهندس باشد چرا که مهندسین فعال در زمینه پزشکی هر روز رنجی را کم می کنند و مهندسین فعال در صنعت هر روز یک نیاز از انسان ها برطرف و شرایط زندگی را آسان تر می کنند. ساده تر بگویم روز و دقیقه ای نیست که شما مستقیم یا غیر مستقیم از تجهیزات مهندسی استفاده نکنید. عینکی که بر چشم می زنید، لباسی که می پوشید، خوراکی که می خورید یا حتی آبی که می نوشید همه به دست مهندسین ممکن شده است. زندگی بشر حتی یک روز بدون وجود مهندسین قابل تصور نیست.
مشیری درباره فعالیت های تحقیقاتی اش عنوان کرد: چند سال قبل یا جمعی از دانشجویان واحد تصمیم گرفتیم در رابطه با روش تولید انواع دستگاه های ساخت افزایشی ( پرینتر سه بعدی) تحقیقاتی را شروع کنیم، هرچه زمان گذشت علاقه ما به موضوع بیشتر شد و در نهایت در سال 1399 با همراهی همان دوستان شرکت توسعه امید صنعت آریا را تاسیس کردیم که فعالت شرکت در زمینه تولید انواع دستگاه های پرینتر سه بعدی و خدمات وابسته به آن است. هم اکنون این شرکت در محل سرای نوآوری دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران غرب مستقر است.
این دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به دلیل به روز بودن علم پرینتر سه بعدی و همچنین استقرار شرکت در سرای نوآوری تعداد زیادی از دانشجویان واحد از رشته هایی نظیر مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، طراحی صنعتی و غیره می توانند به عنوان کارآموز در این شرکت فعالیت نمایند، تا علاوه بر گذراندن دوره کارآموزی مهارت های شغلی هم کسب کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تمرکز اصلی ما در رابطه با طراحی و تولید انواع دستگاه های پرینتر سه بعدی است، اضافه کرد: دستگاه های پرینتر سه بعدی از تکنولوژی بالایی برخوردار هستند و هر دستگاه منحصرا برای کار خاصی طراحی می شود. این طور نیست که با یک دستگاه بتوان هر نوع کاری را انجام داد . تیم ما بعد از چند سال کار مدام موفق شد در سال گذشته اولین نمونه تجاری از دستگاه های پرینتر سه بعدی را روانه بازار کند.
مشیری تاکید کرد: هدف متعالی ما این است که روزی بتوانیم پرینتر سه بعدی بافت نرم و بافت سخت را تولید کنیم . از این نوع پرینتر ها برای درمان بیماری ها، برطرف کردن نقص اندام ها یا پیوند عضو استفاده خواهد شد. این علم آن قدر پیش خواهد رفت که روزی اهدای عضو ( مثل اهدای قلب یا کلیه) از یک فرد به فرد دیگر منسوخ شده و با چاپگر های سه بعدی اندام مورد نظر پرینت و در بدن فرد نیاز مند قرار داده می شود.
وی در پاسخ به اینکه در کدام گرایش از رشته مهندسی مکانیک نیاز جامعه و فرصت شغلی بیشتر است، گفت: رشته مهندسی مکانیگ بسیار گسترده است و کمتر جا و فعالیتی را می توان یافت که به مهندس مکانیک نیاز نداشته باشد، اما به نظر بنده از نظر فرصت شغلی و نیاز جامعه تفاوت زیادی در گرایش های مهندسی مکانیک وجود ندارد. نکته مهم شناخت دقیق دانشجویان مقطع لیسانس از تفاوت های موجود در گرایش های مختلف است ، چرا که هر فرد اگر می خواهد در آینده از نظر شغلی موفق باشد ، شغلی را باید انتخاب کند که به آن علاقه مند است. چرا که اعتقاد دارم شرط لازم برای رسیدن به موفقیت علاقه و پشت کار است.
این دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بیان کرد: به نظر من دروس دانشگاهی در رشته مهندسی مکانیک کمتر از 10 درصد از نیاز های افراد برای فعالیت در آینده را برطرف می کند. اگر دانشجویان علاقه دارند که در آینده در همین زمینه فعالیت کنند بهترین کار این است که کار کردن با نرم افزار های مختلف تخصصی مهندسی مکانیک را آموزش ببینند.
وی ادامه داد: در گذشته اگر شخصی برای استخدام در یک شرکت مراجعه می کرد، اولین سوالی که از او می پرسیدند این بود که از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شده و چه معدلی دارد، در بازار کار امروز نه دانشگاه محل تحصیل اهمیت دارد و نه معدل. مهمترین چیزی که از افراد جویای کار سوال می شود این است که چه مهارت هایی دارید؟ چه نرم افزار هایی را بلد هستید؟ توصیه من به دانشجویان این است که تمرکز اصلی را در فراگیری نرم افزار ها و شرکت در دوره های تخصصی قرار دهند .
انتهای پیام/