دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مراسم افتتاح پارک علم و فناوری واحد نجف آباد مطرح شد؛

دانشی‌شدن صنعت با هزینه در تحقیق و پژوهش امکان‌پذیر است

دانشی‌شدن صنعت با هزینه در تحقیق و پژوهش امکان‌پذیر است
مراسم افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف آباد با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 833622

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف آباد با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی حسناتی امام جمعه نجف آباد، سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، عبدالرسول امامی شهردار نجف آباد، مدیران عامل شرکت های فولاد مبارکه، نفت سپاهان و مشعل پویا پالایشگاه برگزار شد.

استاندار اصفهان: پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد یکی از نمادهای توسعه در استان است

سیدرضا مرتضوی استاندار استان اصفهان در این مراسم با بیان اینکه امروز پرداختن به مقوله اقتصاد دانش‌بنیان نه یک تعارف و یا انتخاب، بلکه یک نیاز و الزام است، گفت: ما کاری جز پیگیری و اجرای اقتصاد مبتنی بر دانش برای خدمت به مردم نداریم. 

وی افزود: دیگر توسعه کشاورزی و صنعتی اصفهان به شکل گذشته امکان‌پذیر نیست؛ لذا دو راهبرد کلان اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانش‌بنیان مسیر جدیدی را برای توسعه استان اصفهان پیش روی‌ ما گشوده است. 

مرتضوی با اشاره به ظرفیت‌‌های بزرگی که دانشگاه آزاد اسلامی برای کشور فراهم کرده‌ است، اظهار کرد: وجود دو واحد مهم دانشگاهی نجف آباد و خوراسگان در کنار فرصت‌های صنعتی در استان می‌تواند تحول بزرگی را در توسعه اصفهان رقم بزند. 

استاندار اصفهان تاکید کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد یکی از نمادهای توسعه در استان است که به‌زودی به یکی از موفق‌ترین پارک‌های علم و فناوری کشور تبدیل خواهد شد. 

سیدرضا مرتضوی همکاری‌های صنعت و دانشگاه در سال‌های اخیر را مثال‌زدنی دانست و تاکید کرد: رویکرد اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی سبب می‌شود تا پارک علم و فناوری واحد نجف آباد به یکی از قطب‌های علم و فناوری کشور تبدیل شود.

شهردار نجف آباد: پارک علم و فناوری واحد نجف آباد فرصت بزرگی برای مشارکت علمی و دانشگاهی در حل مسائل و چالش‌های مدیریت شهری ایجاد کرده است 

عبدالرسول امامی شهردار نجف آباد نیز در این مراسم با اشاره به نقش خدماتی مجموعه شهرداری اظهار کرد: تاسیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد فرصت بزرگی برای مشارکت علمی و دانشگاهی در حل مسائل و چالش‌های مدیریت شهری ایجاد کرده است. 

وی ادامه داد: همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد یک معادله برد-برد است که مشکلات شهری مانند آلودگی هوا، درآمد پایدار، ترافیک شهری، زباله و مکانیزه‌سازی خدمات شهری و همچنین استفاده بهینه آب را به نفع مردم حل می‌کند.

نعیمی: پارک علم و فناوری واحد نجف آباد مبتنی بر اقتصاد خصوصی راه اندازی شده است

در ادامه مراسم فرید نعیمی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف آباد خاطر نشان کرد: نقشه‌راهی مبتنی بر ایجاد یک دانش‌شهر در واحد نجف آباد تهیه شده است که ما در بازه‌های زمانی مختلف به دنبال ارائه نمادهای مختلف از این دانش‌شهر هستیم. پارک علم و فناوری نیز یکی از این نمادها است. 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تولید ثروت از مسیر علم، نوآوری و دانش‌بنیانی افزود: یکی از چرخش‌های مورد نظر در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، تحول‌آفرینی در حوزه پژوهش برای دستیابی به پژوهش تاثیرگذار و تولیدگر ثروت است. 

نعیمی تحقق ثروت آفرینی از مسیر دانش را منوط به افزایش ظرفیت خلاقیت نوآوری و ابتکارات از طریق سرمایه‌گذاری بر ابتکارات و آموزش دانشجو دانست و تصریح کرد: طرح پوش دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا به تقویت همه جانبه ارتباط دانشگاه و صنعت می‌پردازد. ارتقای ظرفیت ملی نوآوری دیگر محور ثروت‌آفرینی علمی است که افزایش این ظرفیت رابطه مستقیمی با رشد اقتصادی هر کشوری دارد. 

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد گفت: واحد نجف آباد به دنبال تطبیق پژوهش‌های دانشگاهی بر نیازهای جامعه است. تجربه اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی سرمایه عظیمی در این مسیر است. 

وی بیان کرد: ۵۸ واحد فناور با زیرساخت‌هایی کاملا هوشمند و همچنین فضای کار اشتراکی از جمله نمادهای موثر حاضر در این پارک علم و فناوری است. دانش‌شهر زیست‌بومی است که بتواند تحصیل، تفریج، اشتغال و اقتصاد اعضای آن شامل دانشجو و استاد را تامین کند. 

نعیمی در پایان تاکید کرد: پارک علم و فناوری واحد نجف آباد بدون استفاده از منابع شهریه‌ای و با کمک صنایع بزرگ استان و مبتنی بر اقتصاد خصوصی بنا شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان: حضور صنعت در دانشگاه و حمایت‌ از فعالیت‌های دانش‌بنیان، می‌تواند ارزش افزوده محصولات را افزایش دهد 

محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه رویکرد جدید صنعت خلق یک زیست‌بوم خلاق و نوآور است، اظهار کرد: لذا معتقدیم امروز صنعت‌گران باید به دانشگاه بیایند. مشارکت ما در دانشگاه به منظور تبدیل فولاد مبارکه به یک صنعت علمی است. 

وی افزود: سود صنایع نسبت به هزینه‌تمام شده خود همواره در سال‌های مختلف میان ۲۰ تا ۳۰ درصد و نهایتا ۵۰ درصد بوده است. این درحالی است که با حضور در دانشگاه و حمایت‌ از فعالیت‌های دانش‌بنیان مشابه پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، می‌تواند ارزش افزوده محصولات را تا ۶ برابر افزایش دهد. 

به گفته طیب‌نیا، هدف‌گذاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان تولید دانشی حداقل ۴۰ درصد از محصولات خود به کمک دانشگاه است. 

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان تاکید کرد: تفاوت صنایع ایران با صنایع بزرگ دنیا در تجهیزات و میزان سرمایه‌گذاری نیست بلکه در دانش و میزان و نحوه بهره‌برداری از نیروی انسانی است. دانشی‌شدن صنعت با هزینه در تحقیق و پژوهش امکان‌پذیر است. 

وی افزود: حمایت‌ از ۵۰۰ پایان‌نامه دانشگاهی در افق اولیه همکاری ما با دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه آزاد اسلامی هدف‌گذاری شده تا حداقل ۱۵۰ هسته نوآور تشکیل شود. فولاد مبارکه حداقل در ۵۰ شرکت دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب