بررسی پیش نویس برنامه دولت برای تحقق سیاستهای کلی تامین اجتماعی
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، اعضای هیئت عالی نظارت مجمع، به ارزیابی برنامه ارسالی دولت در اجرای سیاستهای کلی تامین اجتماعی و نیز بررسی فصل سوم گزارش نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پرداختند.
محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به «سند الزامات تحقق سیاستهای کلی» گفت: دولت برنامههای خود را برای اجرایی شدن سیاستهای کلی تامین اجتماعی ارائه کرده است و هیئت نظارت مجمع وظیفه دارد، طبق سند الزامات تحقق سیاستهای کلی، برنامه دولت را بررسی نماید.
وی گفت: هشت وظیفه و اقدام برای تحقق بند ج-۱ سند مذکور وجود دارد که از جمله آنها «شناسایی قوانین مغایر»، «تصویب قوانین مورد نیاز» و «مشخص کردن منابع لازم» برای تحقق هر سیاست کلی است.
ذوالقدر همچنین به «شناسایی موانع تحقق سیاستهای کلی در مقام اجرا» و نیز «برنامه برای رفع موانع اجرا» در جهت تحقق سیاستهای کلی اشاره کرد و گفت: نتایج بررسیهای هیئت نظارت به اطلاع دستگاه متولی و مسئول اصلی هر سیاست کلی خواهد رسید. بررسی برنامه اجرایی دولت برای سیاستهای کلی تامین اجتماعی، اولین تجربه هیئت عالی نظارت در این خصوص است.
در این جلسه، حسین مظفر، رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه مجمع، گزارشی از پیگیریهای این کمیسیون از دولت و نهادهای مرتبط درباره اجرایی شدن سیاستهای کلی تامین اجتماعی، ارائه کرد.
سپس گزارش بررسی کارشناسی کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه مجمع درباره برنامه جامع مرتبط با الزامات تحقق سیاستهای کلی تامین اجتماعی» قرائت شد.
مظفر گفت: در بررسی کمیسیون علمی، فرهنگی، اجتماعی دبیرخانه مجمع، مشخص شد دولت برای تحقق سیاستهای تامین اجتماعی، صرفا به تهیه پیش نویس چندگانه اکتفا کرده است. پیش نویس لوایح «تنظیمگری حوزه رفاه اجتماعی»، «نظام تامین اجتماعی چند لایه (امور امدادی)»، «امور حمایتی نظام چند لایه تامین اجتماعی»، «ساماندهی نظام بازنشستگی و امور بیمه ای»، «الزام به تهیه پیوست تامین اجتماعی» و همچنین «پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان» که با سیاستهای کلی مغایرت سنجی شده است.
وی با اشاره به اینکه این لوایح هنوز در کمیسیونهای دولت در حال بررسی است، گفت: بررسی پیش نویس لوایح دولت برای اجرای سیاستهای کلی تامین اجتماعی در کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه مجمع صورت گرفته و موارد مغایرت آنها با سیاستهای کلی استخراج شده که برای انعکاس این مغایرتها به مخاطب اصلی سیاست ها، باید منتظرتصویب نهایی آنها باشیم.
در ادامه، اعضای هیئت عالی نظارت، با اشاره به اهمیت سیاستهای کلی تامین اجتماعی، نظرات خود را در خصوص نحوه اعمال نظارت در سطح مقررات گذاری و اجرا و نیز الگوی بررسی برنامههای جامع تحقق سیاستهای کلی، بیان کردند.
پس از بحث و تبادل نظر اعضای هیئت، مقرر شد: هیئت عالی نظارت در نامه ای، محورهای برنامه مورد انتظار خود را برای تحقق سیاستهای کلی تامین اجتماعی به اطلاع دولت برساند.
در ادامه جلسه اعضای هیئت عالی نظارت در پنجمین جلسه خود درباره «نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» به بررسی بندهای مربوط به «اقتصاد دانش بنیان» و «رشد بهره وری» در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پرداختند که ادامه این مباحث در جلسه آینده هیئت عالی دنبال خواهد شد.
انتهای پیام/