دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1401 - 16:20
به زبان‌های کردی و فارسی انجام شد؛

تجلیل از ۳۰ اثر برگزیده جشنواره ملی «شعر نبوی»

تجلیل از ۳۰ اثر برگزیده جشنواره ملی «شعر نبوی»
مراسم اختتامیه جشنواره ملی شعر نبوی به زبان‌های کردی و فارسی با حضور فرماندار کرمانشاه و سایر مسئولان برگزار و از ۳۰ اثر برگزیده جشنواره تجلیل شد.
کد خبر : 832816

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کرمانشاه، اختتامیه جشنواره ملی شعر نبوی به زبان‌های کردی و فارسی از سری برنامه‌های جشنواره امامت و مهدویت با همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ابراهیم رحیمی زنگنه فرماندار کرمانشاه، فرهاد گل‌محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، حجت‌الاسلام امین معظمی گودرزی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، جمعی از مسئولان استان، دانشگاه و شاعران برجسته، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در تالار علامه امینی دانشگاه آزاد اسلامی این استان و معرفی شعرای برتر برگزار شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این جشنواره اظهار کرد: یکی از کار‌های ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی برگزاری جشنواره‌های اسلامی است که جشنواره شعر نبوی به زبان کردی و فارسی سهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بود و یکی از رسانه‌های ارزشمند و کهن اسلامی همین شعر و شاعری است.

معظمی گودرزی اضافه کرد: در تاریخ ما بزرگانی مانند فردوسی، مولوی، حافظ، سعدی و شهریار هرکدام به‌عنوان یک رسانه فرهنگی پیام ایرانیان را به نسل‌های آینده انتقال داده‌اند و امروز وظیفه شاعران جوان ماست که ادامه‌دهنده راه آنان به‌خصوص در زمینه اشعار آئینی باشند.

**جشنواره شعر نبوی به زبان‌های کُردی و فارسی همه‌ساله برگزار می‌شود

دبیر اجرایی جشنواره شعر نبوی به زبان کردی و فارسی هم با بیان اهمیت برگزاری این جشنواره ارزشمند فرهنگی در کرمانشاه گفت: از ۱۳ رجب تا ۱۵ شعبان با تدبیر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به اقلیم و سطح بومی و فرهنگی هر استان، برگزاری جشنواره‌های خاص فرهنگی مورد توجه دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت که جشنواره شعر نبوی در کرمانشاه یکی از این جشنواره‌های مهم بود.

یزدان نصرتی درباره روال اجرایی برگزاری جشنواره شعر نبوی به زبان کردی و فارسی توضیح داد: از زمان کلید خوردن فعالیت دبیرخانه جشنواره، فعالیت‌های تخصصی برگزاری از قبیل تأسیس سایت، ارسال اخبار، دریافت و بررسی آثار انجام شد و در نهایت با توجه به تخصصی بودن موضوع شعر نبوی، نزدیک به ۱۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد و پس از حضور داوران و بررسی‌های لازم ۳۰ اثر برگزیده و خالقان این آثار مشخص و از آنان تجلیل شد.

از ارسال ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی شعر نبوی تا دخالت بخش سلیقه در انتخاب آثار

وی متذکر شد: از این پس همه‌ساله شاهد برگزاری جشنواره شعر نبوی به زبان‌های کُردی و فارسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه خواهیم بود و مطمئناً این جشنواره برکات معنوی ارزشمندی در زندگی ما خواهد داشت.

فرماندار کرمانشاه هم تبیین کرد: حضرت ختمی مرتبت قطب عالم امکان و کامل‌ترین انسان است و به مرتبه‌ای رسید که توانست کامل‌ترین پیام هستی را در شب بعثت دریافت کند و ما انسان‌ها در کره خاکی عیدی بزرگ‌تر از عید مبعث نداریم، عید رهایی انسان و باز شدن دروازه‌هایی وجودی انسان و عید کمال دین که در آن همه حقایق عالم و هستی به یکباره بر قلب نازنین کامل‌ترین انسان تجلی پیدا می‌کند و برای همه زمان‌ها و مکان‌ها به‌عنوان کامل‌ترین دین و سرسلسله انبیاء قرار می‌گیرد.

رحیمی زنگنه اضافه کرد: در طول تاریخ ادبیات بعد از اسلام در کلام هیچ شاعری پیدا نمی‌کنید که بعد از توحید و وصف خدای بزرگ در وصف حضرت ختمی مرتبت سخن نگفته باشند و همواره اشعار نبوی زینت‌بخش تمام دواوین و آثار بزرگان شعر و ادب ما در طول تاریخ بوده و بخشی از ادبیات پر افتخار آئینی ما را پوشش داده است.

**ادبیات آئینی در ایران و ادبیات فارسی جایگاه ویژه‌ای دارد

وی تأکید کرد: ادبیات آئینی در ایران و ادبیات فارسی جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و به تعبیری می‌توان گفت بخش عمده‌ای از ادبیات فارسی، ادبیات آئینی است و ما در این مسیر برجسته مدیون یکی از شاعران بزرگ هستیم و او ثنایی غزنوی است و نخستین شاعری است که مسیر ادبیات فارسی را از آنچه که پیش از آن بود یعنی ادبیات مدحی و درباری که در سایر ملل نیز وجود داشت، به آیینه تمام‌نمای معرفت و عرفان و حقایق قدسی و معنوی تبدیل کرد و بعد از ثنایی شاعرانی مثل عطار نیشابوری، حافظ، مولوی در پی تحولی که ثنایی ایجاد کرد و نخستین کسی بود که مثنوی را با عرفان درآمیخت متحول شدند.

از ارسال ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی شعر نبوی تا دخالت بخش سلیقه در انتخاب آثار

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی تشریح کرد: کرمانشاه یکی از قطب‌های اصلی ادبیات آیینی در کشور است، چراکه این استان دروازه کربلا بوده و اصلی‌ترین مسیر حرکت شیعیان ایران و دوستداران خاندان اهل بیت علیهم‌السلام به سمت کربلا محسوب می‌شد.

فرماندار کرمانشاه متذکر شد: استان کرمانشاه در طول تاریخ همواره از نظر شئون اجتماعی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و حتی معماری تحت تأثیر عتبات عالیات و امام حسین(ع) بوده، ازجمله بناها، تکیه‌ها، کاروانسراها، مساجد، حضور خاندان‌های بزرگ مذهبی و دینی و شعر آئینی کرمانشاه تحت تأثیر این موضوع بوده‌اند.

رحیمی زنگنه بیان کرد: در شهر کرمانشاه افرادی مانند میرزا احمد الهامی و کتاب باغ فردوس را داشته‌ایم، کسانی مانند بیدل کرمانشاهی، میرزا محمد شباب زنگنه کرمانشاه با حدود ۷۰ هزار بیت در رثای اهل بیت علیهم‌السلام و با این وصف، کم مورد توجه واقع شده و خیلی از این آثار چاپ و معرفی نشده‌اند، امیدوارم با اینگونه همایش‌ها بتوانیم کرمانشاه را بیشتر معرفی کنیم.

از ارسال ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی شعر نبوی تا دخالت بخش سلیقه در انتخاب آثار

داوران جشنواره ملی شعر نبوی به زبان‌های کردی و فارسی  مرتضی کلهری، کطیور زیرکساز و کیومرث حیدری مشهور بودند.

کلهری درباره روال اجرایی، داوری آن را بسیار دشوار برشمرد و گفت: اشعار ارسالی به دبیرخانه بسیار سنگین و قابل تأمل بودند و معراج شعر سرگذاشتن بر آستان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام است و اگر شاعری این رسالت را با خود همراه نکند حق شعر و شاعری را به جا نیاورده است.

وی افزود: از ۱۰۰ اثر ارسالی که همگی خوب و گرانسنگ بودند ناچار به انتخاب بودیم و بخش سلیقه را که در آن دخالت دادیم بر ما ببخشید.

در پایان اختتامیه جشنواره ملی شعر نبوی به زبان‌های کردی و فارسی جوایز، لوح سپاس و تندیس ویژه جشنواره شعر نبوی به ۳۰ نفر برتر بخش‌های مختلف تقدیم شد.

به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌های جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استان‌های کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامه‌های جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.

افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته