دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور دکتر طهرانچی؛

دومین نشست مسئولان‌ امور زنان‌ و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

دومین نشست مسئولان‌ امور زنان‌ و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
دومین نشست مسئولین‌ امور زنان‌ و خانواده واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور در واحد قم برگزار شد.
کد خبر : 832427

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، زینب عبداللهی سرپرست دفتر زنان استانداری قم در دومین نشست نمایندگان استانی دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی پیرامون وضعیت زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: الگوی زن مسلمان، یک گفتمان جدید از حضور زن در جامعه بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت و به سراسر دنیا صادر شد.

وی افزود: در این گفتمان زن مسلمان ایرانی، الگو‌های شرقی و غربی که برای تقلید ازسبک زندگی آنان به او ارائه شده بود، نپذیرفت و بر اساس تفکری جدید در تمامی حوزه‌های مختلف سیاسی علمی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی پا به عرصه میدان گذاشت و خود تبدیل به الگویی برای زنان جهانیان شد؛ پیش از ارائه این الگو، زنان ایرانی در ایفای نقش خود به شکلی موثر در جامعه محدود بودند و امکان حضور در عرصه‌های مختلف را نداشتند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: برای ترویج هر چه بیشتر این گفتمان باید جنبش‌های دانشجویی و مردمی ویژه زنان را در سطح دانشگاه‌ها و استان فعال کرد. تخصیص بیش از پنجاه درصد ظرفیت دانشگاه‌های کشور به زنان، فرصتی بی‌نظیر برای فعال‌کردن انگیزه و نقش آفرینی آنان فراهم کرده است.

او بیان کرد: امسال برای اولین بار در کشور کنگره ملی و بین‌المللی زنان تاثیر گذار برگزار شد. دفتر امور زنان استانداری قم نیز با تاثیر از این رویداد، در ۲۷ بهمن ۱۴۰۱، اقدام به برپایی کنگره زنان تاثیرگذار استان قم خواهد کرد.

سرپرست دفتر زنان استانداری قم تصریح کرد: در مسیر برپایی این کنگره ظرفیت‌های زنان استان قم در حوزه‌های مختلف سیاسی علمی فرهنگی و... شناسایی شد و یک بانک اطلاعاتی چهارصد نفره از زنان موفق قمی در عرصه‌های مختلف بدست آمد. شناسایی این تعداد از زنان موفق قمی منجر به درخواست داوران برای افزایش ظرفیت برگزیدگان زنان تاثیرگذار در کنگره شد.


زینب عبداللهی ضمن تاکید بر ضرورت شناسایی و مرتفع کردن مشکلات زنان در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: امسال، در دفاتر امور زنان و خانواده در استانداری‌ها و همچنین دفتر استان قم، به واسطه هیئت اندیشه‌ورز ملی و استانی، نظام مسائل زنان در حوزه‌های متفاوت شناسایی شد. حوزه زنان حوزه بسیار سخت با ماموریت‌های متنوع و متعدد است و لازمه حرکت در مسیر برداشتن موانع رشد زنان ریل گذاری درست از طریق شناسایی این موانع است.

وی اظهار کرد: با این هدف مسائلی از قبیل کسب و کار، عفاف و حجاب، جمعیت و فرزند آوری، ایجاد نشاط اجتماعی، تبدیل الگوی سوم زن به گفتمان در جامعه، تحکیم خانواده و حقوق و مسئولیت‌های زنان به صورت ملی در دستور کار دفاتر امور زنان استان‌ها قرار گرفت که مختص هر یک از این مسائل کارگروه‌هایی نیز تشکیل شد.

سرپرست دفتر زنان استانداری قم، در اشاره به وضعیت کسب و کار بانوان قمی خاطرنشان کرد: در حوزه کسب و کار بانوان، علاوه بر مشاغل خانگی، فعالیت‌های دانش بنیان نیز مورد حمایت قرار گرفت. همچنین در حوزه عفاف و حجاب، علاوه بر آموزش و اطلاع‌رسانی، خدماتی نیز برای بانوان استان قم در نظر گرفته شد. در حوزه جمعیت و فرزندآوری که یکی از مسائل روز است، ستاد‌های جمعیت شکل گرفت.

وی در رابطه با افزایش نشاط اجتماعی بانوان قمی گفت: نشاط اجتماعی بانوان قمی تحت تاثیر زیست بوم خاص این استان قرار گرفته است و مکان‌های نشاط آفرین برای دختران قم بسیار کم است. مثلا در استان قم تا کنون مجموعه ورزشی برای بانوان وجود نداشته است، اما به تازگی مصوبه احداث ورزشگاهی تحت عنوان تختی ویژه بانوان در سفر اول رئیس جمهور به استان قم گرفته شده و این پروژه در حال حاضر تا فاز یک پیش رفته است.
او ادامه داد: جشن‌هایی نیز برای افزایش نشاط اجتماعی بانوان قمی مانند جشن دختران سرزمینم به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و حضرت زینب (س) در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و ورزشگاه شهید حیدریان برگزار شد.

عبداللهی در ادامه با تاکید بر ضرورت الویت قرار دادن ظرفیت‌های مردمی توسط دفاتر امور زنان دانشگاه‌ها، افزود: شناسایی ظرفیت‌های مردمی منجر به هم‌افزایی مردم و سازمان‌های دولتی خواهد شد. در واقع ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های دولتی در کنار هم قرار خواهند گرفت و این هم‌افزایی منجر به حل مسائل کلان حوزه زنان کشور خواهد شد.

در ادامه این نشست عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در تشریح فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه زنان بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در اهمیت دادن به حوزه زنان و خانواده در عرصه‌های مختلف همواره پیشتاز بوده است. ابلاغ دستورالعمل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاه آزاد اسلامی، پیگیری و ایجاد مهد‌های کودک در واحد‌های مراکز استان‌ها و واحد‌های واجد شرایط، اختصاص اتاق والد و کودک جهت تسهیل تحصیل مادران دانشگاهی از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر این با هدف ارتقای حوزه زنان و خانواده اقداماتی نظیر ابلاغ دستورالعمل استفاده از اماکن و ظرفیت‌های دانشگاه در امر ازدواج دانشگاهیان، تصویب اساسنامه ستاک سازمان ملی تربیت اسلامی کودک و تعیین هفته اول اسفند ماه بعنوان هفته خانواده در تقویم دانشگاه را نیز انجام داده است.

عاصمه قاسمی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی استان‌ها و واحد‌های ویژه، یک مسئول امور زنان و خانواده و در تمام واحد‌های دانشگاه در سراسر کشور، یک رابط حوزه زنان و خانواده نیز اختصاص داده است. همچنین در سطح کلیه استان‌ها، شورای راهبری زنان و خانواده با حضور ریاست استان و ارکان دانشگاه و مدیرکل امور زنان استانداری نیز تشکیل شده است.

او اظهار کرد: جامعه مخاطب بانوان دانشگاهی ۶۰۰ هزار بانوی دانشجو، ۷ هزار کارکنان زن و ۸ هزار استاد رسمی در سراسر واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی کشور است.

قاسمی در تشریح فعالیت‌های مسئولین امور زنان و خانواده واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و راهبری موضوعات و مسائل در حیطه زنان و خانواده از جمله وظایف مسئولین امور زنان و خانواده واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور است و این مهم با تشکیل شورای راهبری زنان در همه استان‌ها وحضور پویا و فعال آنان در شورای تخصصی فرهنگی، کمیته تعامل دانشگاه و خانواده تحقق می‌یابد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با این نشست تاکید کرد: نشست نمایندگان استانی دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی نیز باهدف تقویت شبکه بانوان دانشگاه، هم‌افزایی مسئولین زنان و خانواده در دانشگاه، تشریح مسائل در حوزه موضوعات مرتبط با حوزه زنان و خانواده در دانشگاه، افزایش توانمندی در ابعاد علمی، نظری واجرایی جهت تحقق الگوی سوم زنان در دانشگاه آزاد اسلامی با دعوت از صاحب‌نظران این حوزه تشکیل شده است.

سمیه حاجی اسماعیلی، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده و مدیرگروه مطالعات زنان و خانواده حوزه علمیه در رابطه با جریان فمینیست عنوان کرد: ریشه این جریان در دوران غرب شامل دوران ماقبل مدرن و مدرن است. در دوران مدرن غرب، امواج متخلف فمینیسمی ایجاد شده بود که شامل موج‌های اول، دوم، سوم و چهارم بود.

وی افزود: فمینیسم در غرب نیز مانند هر تفکر دیگری ریشه در فرهنگ، تفکر و باور‌های مغرب زمین دارد و تا زمانی که نسبت به جایگاه زنان در فرهنگ غرب شناختی نداشته باشیم نخواهیم توانست به درک درستی از این جریان برسیم.


حاجی اسماعیلی بیان کرد: جریان‌شناسی فمینیسم در ایران، شامل دوران قبل و پس از انقلاب می‌شود. در واقع در ایران از مشروطه به بعد با جریان فمینیسم مواجه هستیم و پس از آن پهلوی اول و دوم و در ادامه انقلاب اسلامی.

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده گفت: در دوره پهلوی اول فمینیسم یک رشد کاریکاتورگونه داشت؛ مثلا در حوزه حجاب، زنان را وادار به برداشتن حجاب از سر خود کرد این در حالی است که زنان در عرصه سیاسی محدودیت داشتند و حتی از حق رای برخوردار نبودند. در دوره پهلوی دوم آزادی سیاسی برای زنان اهمیت زیادی پیدا کرد درنتیجه فمینیسم در این دوره پا به عرصه سیاست می‌گذارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب