دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:

تب فناوری باعث بی‌توجهی به علوم پایه شده است

تب فناوری باعث بی‌توجهی به علوم پایه شده است
دبیر علمی یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی گفت: در سال‌های اخیر تب فناوری و ارزش‌گذاری بیش از اندازه به تحقیقاتی که منجر به تولید محصولات پولساز می‌شود، باعث برخی کم توجهی‌ها به علوم پایه شده است.
کد خبر : 832187

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، آمنه رضایوف دبیر علمی یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در آیین افتتاح یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی اظهارکرد: این کنگره فرصت مناسبی است تا درباره پژوهش‌ها و ایده‌های نوین در حوزه‌های مختلف علوم اعصاب گفتگو کنیم و آخرین یافته‌هایمان را به منظور بهبود سلامت انسان، جامعه و زندگی بهتر به اشتراک بگذاریم. 

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰۰  به یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ارسال و ۴۲۰ مقاله پذیرفته شده‌اند، افزود: بیش از ۱۱۰ داور از دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و موسسات آموزشی ارزیابی مقالات را بر عهده داشتند. 

رضایوف گفت: علاوه برای ۱۶۰ سخنران دعوت شده، پژوهشگران ۱۱۰ مقاله پذیرفته شده از سخنرانان کنگره هستند و یک سخنران خارجی از کشور آمریکا به صورت آنلاین در یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی حضور دارد. 

دبیر علمی یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با تاکید بر اینکه کارآمدی سیستم عصبی اساس زندگی سالم است، یادآور شد: طراحی مدل‌های سلولی، حیوانی، کامپیوتری و مطالعات بیوانفورماتیک در حوزه‌های علوم اعصاب و علوم شناختی می‌تواند، شناخت ما را از دستگاه عصبی به ویژه مغز ارتقاء دهد و موجب افزایش کیفیت زندگی و دستیبابی به روش‌های موثر درمانی در انواع اختلالات و بیماری‌های عصبی شود. 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر تب فناوری و ارزش‌گذاری بیش از اندازه به تحقیقاتی که منجر به تولید محصولات پولساز می‌شود، باعث برخی کم توجهی‌ها به علوم پایه شده است؛ اما به خوبی می‌دانیم که خاک علم را دانشمندان و دانشجویان علوم پایه در آزمایشگاه‌ها می‌خورند تا علوم پایه بسترساز فناوری شود. 

وی با بیان اینکه تحقیقات علوم پایه، گنجینه ثروت تمام کشورهای پیشرفته به حساب می‌آیند، افزود: منصفانه نیست که با سیاست‌گذاری‌های زودبازده و محصول محور، زمینه افت کیفیت تحقیقات علوم پایه فراهم شود و امید است با سرمایه‌گذاری دراز مدت و ارج نهادن به نتایج به دست آمده در آزمایشگاه‌ها به پیشرفت علوم اعصاب کمک کنیم. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب