دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

بخش بزرگی از پایان‌نامه‌ها علم نافع نیست

بخش بزرگی از پایان‌نامه‌ها علم نافع نیست
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: بخش بزرگی از این پایان‌نامه‌ها علم نافع نیست، چون از این کتاب و از آن کتاب، یک چیزی می‌گیرند و سر هم می‌کنند که به هیچ دردی هم نمی‌خورد؛ بعد هم یک جلسه دفاع می‌گذارند و در نهایت هم پایان‌نامه می‌رود که در قفسه نگهداری شود.
کد خبر : 832142

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در اولین نشست شورای عالی «نشان عالی دانش» دانشگاه تهران که در سالن شورای دانشگاه برگزار شد، با تاکید بر اینکه صاحبان علم نافع در اعطای این نشان مورد توجه قرار گیرند، بیان کرد: به نظر می‌رسد جایزه به عالمان و دانشمندانی اعطا شود که قائل به علمی هستند که یک تحول در جامعه ایجاد می‌کند و پاسخگوی نیاز‌های جامعه است. بین افرادی که کاربردی شدن علم برایشان دارای اهمیت است با افرادی که علم را فقط برای علم دنبال می‌کنند، فرق قائل شویم.

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این نشست، ایده اعطای این نشان را قابل تقدیر و تحسین دانست و تاکید کرد: یکی از شرایط موفقیت این نشان‌ها و جایزه‌ها، تداوم و استمرار آن‌ها است. رویداد چهره‌های ماندگار در کشور یک حسن شهرتی ایجاد کرده بود و برای جامعه شناخته شده بود، اما بعد از چند دوره متوقف شد.

** دایره علم را محدود نکنیم

حداد عادل نیز مانند اعضای دیگر نظیر دکتر فرجی دانا، روش «خوداظهاری» را شیوه مناسبی برای شرکت در فراخوان نشان عالی دانش ندانست و در پی تاکید دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بر توجه به صاحبان علم نافع در این رویداد، گفت: علم نافع اعم از علم کاربردی و مطلق علم، همه می‌تواند مشمول نشان عالی دانش شود؛ بنابراین نافع را در یک پهنه وسیع‌تری تعریف کنیم.

نگاه عمومی جهانی، همه علوم از علوم پزشکی و مهندسی تا فلسفه و نجوم را نافع می‌داند؛ بنابراین علم نافع را به معنای وسیع آن تفسیر کنید.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: علوم بنیادی که چشم‌انداز‌ها را ترسیم می‌کند، قطعاً نافع است. قطعاً نفع جامعه و کاربردی بودن علم باید مورد توجه باشد، ولی این را هم مدنظر داشته باشیم که دایره علم را محدود نکنیم. تحقیقات یک حوزه علم ممکن است نفع اجرایی هم نداشته باشد، اما ارزشمند باشد.

** بخش بزرگی از پایان‌نامه‌ها علم نافع نیست

 حداد عادل همچنین در ضمن سخنانش، با رویکردی انتقادی درباره برخی پایان‌نامه‌ها، گفت: بخش بزرگی از این پایان‌نامه‌ها علم نافع نیست، چون از این کتاب و از آن کتاب، یک چیزی می‌گیرند و سر هم می‌کنند که به هیچ دردی هم نمی‌خورد؛ بعد هم یک جلسه دفاع می‌گذارند و در نهایت هم پایان‌نامه می‌رود که در قفسه نگهداری شود.

محمدرضا عارف، رئیس اسبق دانشگاه تهران نیز در نشست شورای عالی «نشان عالی دانش» با طرح نقطه نظراتی در ارتباط با نحوه فراخوانی مخاطبان نشان، تاکید کرد: آیین‌نامه ضوابط اعطای نشان طوری باشد که افراد فقط یک بار بتوانند نشان را در طول حیات علمی خود دریافت کنند.

 غلامعلی افروز و علی‌اکبر موسوی موحدی استادان ممتاز دانشگاه تهران، رضا فرجی دانا رئیس اسبق دانشگاه تهران، محمود کمره‌ای معاون آموزشی دانشگاه تهران و جمعی از اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران و پورحسین دبیر شورای عالی «نشان عالی دانش» نیز در این نشست به طرح دیدگاه در خصوص فراخوان رویداد اعطای نشان عالی دانش و موارد مرتبط پرداختند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب