۳۸ برنامه مهدوی با ۱۵ هزار اثر عاشقانه؛ جشنوارهای که ایران را درنوردید
گروه استانهای خبرگزاری آنا- احسان عربی مفرد؛ نخستین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در ۱۰ استان کشور همزمان با ۱۳ رجب (سال ۱۴۰۰) آغاز شد و نیمه شعبان مصادف با ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ با برپایی غرفه مهدوی در مسیر راهپیمایی حرم تا حرم در شهرستان قم پایان یافت.
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار و از برگزیدگان جشنواره و رؤسای واحدهای دانشگاهی ۱۰ استان دانشگاه تجلیل شد.
سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت بودند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار و بیش از ۱۵ هزار اثر تولید و از برگزیدگان هر برنامه تجلیل شد.
مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی امامت و مهدویت با حضور جمعی از مسئولان و مدیران دانشگاهی و فرهنگی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد و مسئولان استانی، عصر روز یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ در محل تالار فرهنگ اداره کل ارشاد اسلامی استان قم به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و با قرائت پیام آیتالله ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان برگزار شد.
بر اساس رأی هیئت داوران؛ جشنواره شعر سرو به میزبانی دانشگاه آزاد کرمان، جشنواره عکس هدایت به میزبانی دانشگاه آزاد دماوند، جشنواره رایحه حسینی به میزبانی دانشگاه آزاد ایلام، جشنواره داستاننویسی به یاد لالهها به میزبانی دانشگاه آزاد سمنان، جشنواره مولودیخوانی نبوی به میزبانی دانشگاه آزاد کردستان، جشنواره شعر نبوی به میزبانی دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان، جشنواره مشاعره علوی به میزبانی دانشگاه آزاد بوشهر، جشنواره نمادهای شهری مهدوی به میزبانی دانشگاه آزاد قم، جشنواره کتاب سال مهدوی به میزبانی دانشگاه آزاد گیلان، جشنواره شعر بانوی بلاغت به میزبانی دانشگاه آزاد زنجان، جشنواره کتابخوانی اختران هدایت به میزبانی دانشگاه آزاد خراسان جنوبی، جشنواره شعر همای رحمت به میزبانی دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی، جشنواره شعر صحیفه به میزبانی دانشگاه آزاد هرمزگان و جشنواره سرود نغمهها به میزبانی دانشگاه آزاد فارس؛ ۱۴ برنامه برتر این جشنواره بودند که با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از آنها تجلیل شد.
افتتاحیه دومین جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از ۱۴ برنامه منتخب جشنواره تجلیل شد. علاوه بر اینکه مانند سال گذشته، موکب مهدوی دانشگاه آزاد اسلامی به مدت دو روز (۱۶ و ۱۷ اسفند ۱۴۰۲) در مسیر راهپیمایی حرم حضرت معصومه(س) تا مسجد جمکران در شهرستان قم برپا میشود.
در ادامه این گزارش به شرح خلاصهای از ۳۸ برنامه از سری برنامههای دومین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی (که ۱۰ برنامه آن برای دومین سال و ۲۸ برنامه آن برای نخستین بار برگزار شد) و برگزیدگان آن پرداخته میشود.
** جشنواره بینالمللی شعر مولود کعبه در ایستگاه دوم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برای دومین سال میزبان جشنواره بینالمللی شعر مولود کعبه با داوری ۳۰۰ اثر در بخشهای ملی و بینالملل بود. برگزیدگان دومین جشنواره بینالمللی شعر مولود کعبه در مراسمی که ۱۸ بهمن با حضور مسئولان، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و شاعران برگزیده از کشورهای ایران، پاکستان، هندوستان، ازبکستان، تاجیکستان و افغانستان در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، تجلیل شدند.
در پایان از برگزیدگان جشنواره در دو بخش ملی و بینالملل و داوران جشنواره با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و معاونان دانشگاه با اهدای لوح سپاس، جایزه نقدی و تندیس جشنواره تجلیل شد.
در بخش ملی جشنواره، علی مقدم (متخلص به عاصی خراسانی) از مشهد، رتبه نخست جشنواره را کسب کرد. ابراهیم قبله آرباطان از تبریز، رتبه دوم و سید حسین سیدی از مشهد رتبه سوم جشنواره را کسب کرد. قاسم بای (متخلص به ساحل) از شهر رامیان استان گلستان هم به عنوان شاعر ویژه جشنواره معرفی و تجلیل شد.
در بخش بینالملل نیز استاد سید حکیم بینش از کشور افغانستان رتبه نخست و منتخب جشنواره را به خود اختصاص داد و استاد سیداحمد حسین از پاکستان، استاد خانم طرفه العین از هندوستان، استاد جنابیل مظفرزاده از ازبکستان و استاد هاشم خال اف از تاجیکستان به عنوان شاعران ویژه جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند و از داوران جشنواره نیز قدردانی شد.
نخستین جشنواره ملی شعر مولود کعبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار و از ۱۴ شاعر برگزیده تجلیل و مجموعه آثار برگزیده(حدود ۷۵۰ اثر در قالبهای مختلف از ۳۴۹ شرکتکننده) و باکیفیت و نمونهای از اشعار داوران و فرهیختگان در قالب کتابی منتشر و از آن رونمایی شد.
** جشنواره ملی «مشاعره علوی» در بوشهر
اجرای جشنواره ملی «مشاعره علوی» از سری برنامههای جشنواره بینالمللی امامت و مهدویت برای نخستین سال به دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر سپرده شد. ۸۵ نفر از سراسر کشور ثبت نام قطعی خود را به دبیرخانه جشنواره ملی مشاعره علوی اعلام کردند و در نهایت ۳۰ متقاضی مورد تأیید قرار گرفتند.
بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر، دانشگاه خلیج فارس، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر، فنی و حرفه ای، دانشگاه فرهنگیان، صدا و سیما استان و بسیاری از نهادهای دیگر یاری رسان دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این جشنواره بودند.
برنامه پایانی و اختتامیه جشنواره ملی «مشاعره علوی» با همکاری مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور شرکت کنندگان از سراسر کشور در بوشهر برگزار شد. در این برنامه که با اجرای آئینی، پخش کلیپ حماسی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره همراه بود از منتخبان به ترتیب نفر نخست (۵ میلیون تومان)، نفر دوم (۴ میلیون تومان)، نفر سوم (۳ میلیون تومان)، نفر چهارم و پنجم (۲ میلیون تومان) تجلیل شد. با توجه به حمایتهایی که از جشنواره مشاعره علوی شد به همه شرکت کنندگان تندیس جشنواره و یک میلیون تومان کارت هدیه اعطا شد.
** میزبانی یاسوجیها از جشنواره «تئاتر کوتاه اسوه»
آیین پایانی جشنواره تئاتر کوتاه اسوه از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت به همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد یاسوج این دانشگاه(برای نخستین سال) با حضور مسئولان برگزار و هیئت داوران با اعلام آرا، برگزیدگان این جشنواره را با مبالغ جوایز معرفی کردند.
۱۵ تئاتر متشکل از ۸۸ نفر در جشنواره تئاتر کوتاه اسوه شرکت کردند که از بین آنها ۹ گروه به مرحله نهایی راه یافت و پس از ارزیابی گروه داوری مورد ارزیابی و انتخاب قرار گرفتند.
«تیمسار خر کیه؟» به کارگردان و نویسندگی محسن محجوبی/ مبلغ ۵ میلیون تومان، «پول بابرکت» / مبلغ ۴ میلیون، «راهزنان علم»، نویسنده و کارگردان یاسر خالقی/ مبلغ ۳ میلیون تومان، «توکل، حرکت و برکت» نویسنده و کارگردان معصومه جهانپور/ مبلغ ۲ میلیون تومان و «پیامبر مهر و محبت»، نویسنده و کارگردان سید صالح زینیپور و سیدحمید عبدالپور/ مبلغ یک میلیون تومان از برگزیدگان نخستین جشنواره تئاتر کوتاه اسوه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج بودند که علاوه بر معرفی و تجلیل از سوی مسئولان، جوایز خود را تحویل گرفتند.
** رونمایی از تندیس جشنواره شعر وحدت در ارومیه
مراسم اختتامیه جشنواره شعر وحدت از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در استان آذربایجان غربی برگزار شد.
۱۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر وحدت ارسال و از این تعداد، ۹ اثر بهعنوان آثار برگزیده انتخاب و در مراسم پایانی از تندیس نخستین دوره این جشنواره رونمایی و از آثار برتر تجلیل شد.
پرداختن به ابعاد مختلف زندگی، تبیین سیره و شخصیت پیامبر اکرم (ص)، امامین انقلاب و وحدت امت اسلام، ایران اسلامی، منادی وحدت و وحدت و مقاومت از اهم موضوعات برگزاری این جشنواره بود. دانش آموزان، دانشگاهیان (استادان، کارکنان، دانشجویان) و عمومی (حرفهای) مخاطبان این جشنواره را تشکیل میدادند.
** وفاداری حضرت عباس(ع) جشنواره شد
در آیین اختتامیه جشنواره «وفا» که در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل برگزار شد، از برگزیدگان در قالب آثار ارسالی به دبیرخانه اعم از شعر، مقاله، مداحی با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
استان اردبیل به واسطه ارادت مردمانش به حضرت عباس (س) عهده دار برگزاری جشنواره وفا شد تا فضائل حضرت عباس (س) در آن مورد بحث و ذکر قرار گیرد.
** جشنواره فرهنگی هنری «اختران هدایت» در بیرجند
مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی و هنری «اختران هدایت» از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت به همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدیوت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند برگزار شد.
۷۰۰ نفر از کارکنان، استادان و دانشجویان در جشنواره فرهنگی و هنری «اختران هدایت» شرکت کردند و در نهایت ۳۰ نفر حائز رتبه برتر و تجلیل شدند.
جشنواره «اختران هدایت» در واقع مسابقه کتابخوانی در حوزه امامت و ولایت و انقلاب اسلامی ایران بود که در دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند و استان خراسان حنوبی برگزار شد.
** دومین جشنواره «مولودیخوانی نبوی» در سنندج چگونه گذشت؟
دومین جشنواره «مولودخوانی نبوی» از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت به همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با مبعث پیامبر اکرم (ص) با حضور جمعی از مسئولان استانی، استادان و دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار و با معرفی نفرات و گروههای برتر به کار خود پایان داد. این جشنواره در بخشهای دانشجویی، آزاد و تکریم از پیشکسوتان در راستای تبیین و توسعه فرهنگ نبوت و امامت برای دومین سال برگزار شد.
هشت مقاله علمی - پژوهشی توسط محققان بخش مولودیخوانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. ۱۵ گروه در بخش دفنوازی و مدیحهسرایی گروهی و ۱۰ اثر در بخش مولودنامه و معراجنامه شرکت کردند. پنج گروه دانشجویی و آزاد مجوز ورود به مرحله مسابقه را دریافت کردند که از سه گروه برتر و صاحبان مقالات و نیز نفرات برتر تکخوانی این جشنواره تجلیل شد.
محورهای جشنواره «مولودخوانی نبوی» شامل گروههای مولودیخوانی، بخشهای انفرادی شعر و مدیحهسرایی و بخش مقاله بود، سال گذشته در این جشنواره از خانواده مرحوم خلیفه میرزا آغه غوثی قدردانی و امسال نیز از خانواده حاج خلیفه عبدالکریم صفوتی تجلیل شد. حاج خلیفه عبدالکریم صفوتی نزدیک به ۸۵ سال از عمرش را در این راه صرف کرد،
جشنواره «مولودخوانی نبوی» برای معرفی طریقت و افرادی است که در زمینه هنر معنوی دف، مولودی، پژوهش، مقاله، تحقیق و مطالعه در کردستان جایگاه والایی دارند و دانشگاه آزاد اسلامی بر خود لازم میداند از همه فعالان این عرصه در طول سال قدردانی کند.
** ارسال ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی شعر نبوی به زبان کردی
جشنواره شعر نبوی به زبان کردی و فارسی برای نخستین بار امسال در کرمانشاه یکی از این جشنوارههای مهم سلسله جشنوارههای امامت و مهدویت بود.
جشنواره شعر نبوی به زبان کردی و فارسی از زمان کلید خوردن فعالیت دبیرخانه جشنواره، فعالیتهای تخصصی برگزاری از قبیل تأسیس سایت، ارسال اخبار، دریافت و بررسی آثار آن انجام شد و در نهایت با توجه به تخصصی بودن موضوع شعر نبوی، نزدیک به ۱۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال و پس از حضور داوران و بررسیهای لازم ۳۰ اثر برگزیده و خالقان این آثار مشخص و از آنان تجلیل شد.
داوران جشنواره ملی شعر نبوی به زبانهای کردی و فارسی مرتضی کلهری، کطیور زیرکساز و کیومرث حیدری مشهور بودند.
در پایان اختتامیه جشنواره ملی شعر نبوی به زبانهای کردی و فارسی جوایز، لوح سپاس و تندیس ویژه جشنواره شعر نبوی به ۳۰ نفر برتر بخشهای مختلف تقدیم شد.
** جشنواره ملی شعر نبوی در ایستگاه دوم
جشنواره ملی شعر نبوی برای دومین سال در بخشهای آزاد، کارکنان و هیئت علمی دانشجویان و دانشآموزان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد و بیش از یکهزار و ۳۰۰ اثر فاخر در قالبهای مختلف شعری به دبیرخانه جشنواره رسید و پس از بررسیهای دقیق توسط داوران، اشعاری برگزیده شدند.
فهرست اسامی برگزیدگان دومین جشنوارۀ شعر نبوی در بخش آزاد جشنواره، مریم میری برگزیدۀ مقام اول در شعر کلاسیک، فاطمۀ بیرانوند برگزیدۀ مقام اول در شعر سپید، علی سلیمیان برگزیدۀ مقام دوم، مختار حقیقت برگزیدۀ مقام سوم مشترک و هاشم علیدادی برگزیدۀ مقام سوم مشترک را شامل شد.
برگزیدگان بخش اعضای هیئت علمی و همکاران دانشگاه آزاد اسلامی هم سیدابوالفضل هاشمی برگزیدۀ مقام اول، هاشم گودرزی برگزیدۀ مقام دوم و حسین اتحادی برگزیدۀ مقام سوم بودند. برگزیدگان شرکت کننده در بخش دانشجویی عبدالرحمن حواشی برگزیدۀ مقام سوم مشترک و ناصر ریگی مقام سوم مشترک و نیایش میر از برگزیدگان شرکت کننده در بخش دانشآموزی جشنواره شعر نبوی بود.
** «به یاد لالهها» به نیت ۱۴ معصوم
جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» به نیت ۱۴ معصوم علیهمالسلام با محور ۱۴ موضوع در چهار سطح دانشآموزی، دانشجویی، خانواده شاهد و ایثارگر و سطح آزاد در بازه زمانی ۱۵ آبان تا ۱۵ بهمن امسال برگزار شد و در نهایت تعداد ۱۵۴ اثر ارسالی که شامل ۲۹ اثر دانشجویی، ۴۱ اثر دانشآموزی، ۶۳ اثربخش آزاد و ۲۱ اثر از خانواده شهدا و ایثارگران وارد مرحله داوری شد.
در جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» در بخش دانشجویی؛ داستان «پشت پنجره» به نویسندگی خاطره شیوندی مقام نخست، «آن زن تویی که ایستادهای» به قلم سیدهطاهره موسوی مقام دوم؛ بخش دانشآموزی، دنیا اسکندرزاده با داستانی به عنوان «گلی در دقیقه نود» مقام نخست، بخش خانواده شهدا و ایثارگران، «چهل سال حسرت» به نویسندگی محسن کاویانی مقام نخست، بخش آزاد جشنواره، مهیا ملائی صاحب اثر «آب، خاک، آتش» نفر نخست، سهیلا سپهری با داستان «گل نرگس» من نفر دوم و مریم ملائی نویسنده «دهمین روز» نفر سوم جشنواره شدند.
هیئت داوران، داستانهای کربلا ۶۱ کیلومتر به قلم سیدحسین یادگارنژاد، خرما به نگارش سیدقادر حسینی، گیسوان سیاهت نوشته زهرا جعفریزاده، تخریبچی اثر بهروز زارعی و بیخوابی داستانی از فاطمه حلیمیان را شایسته دریافت لوح سپاس و تندیس جشنواره داستاننویسی «به یاد لالهها» دانستند.
** گسترش عطر و بوی اهل بیت در دماوند
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند یکی از هفت واحد دانشگاهی استان تهران با دبیری بخش «عکس هدایت» در دومین جشنواره امامت و مهدویت حضور داشت و کانون پرافتخار و رتبه یک کشوری «کارآوند» در کنار کانون تازه تاسیس عکس و رسانه این دانشگاه عهدهدار کار شدند.
جشنواره عکس هدایت از شهریور امسال در سراسر کشور در دو بخش دوربین حرفهای و موبابل در موضوعات آیین سنت عزاداری حسینی، پیادهروی اربعین، خاطرات سفر کربلا و فرهنگ حسینی در زندگی و خانواده به اجرا درآمد و به همین منظور فراخوان و بنر جشنواره تهیه و در ادامه پوسترهای جشنواره به تمام واحدهاس دانشگاهی ارسال شد.
در این جشنواره، یکهزار و ۵۳ عکس از ۳۰۰ شرکتکننده از سراسر کشور دریافت شد که پس از داوری آثار، ۱۸ عکس بهعنوان برگزیده و ۵ عکس بهعنوان اثر برتر انتخاب شد.
در مراسم اختتامیه این مراسم، «هادی دهقانپور» از سبزوار استان خراسان رضوی نفر نخست، «مجتبی گیتینژاد» از سبزوار استان خراسان رضوی نفر دوم، «حمید عزیزی» از سنقر استان کرمانشاه نفر سوم، «عباس مشهدیآقایی» از دماوند استان تهران به عنوان نفر چهارم و «هاجر بیگمحمدی» از استان البرز به عنوان نفر پنجم و شایسته تقدیر، انتخاب شدند.
** جشنواره شعر سرو در ایستگاه دوم
دومین جشنواره شعر سرو بهصورت بینالمللی با سه موضوع ولادت امام حسین علیهالسلام، شهید سلیمانی و شعر پایداری و مقاومت امسال به میزبانی سیرجان برگزار شد.
در کنار شاعران برگزیده، شعرای برجستهای بینالمللی سمانه خلفزاده، زینب عسکری، نذیر جوش، حمزه محمودی و کبری حسینی بلخی به زبانهای: فارسی، عربی، انگلیسی و پاکستانی و هندوستانی در آیین اختتامیه جشنواره آثارشان را در محورهای سهگانه خواندند.
در این جشنواره یک هزار و ۱۱۵ اثر در سامانه جشنواره بینالمللی شعر سرو، شامل ۶۶۷ اثر درباره امام حسین علیهالسلام، هزار و ۱۵۰ اثر مربوط سیدالشهدای مقاومت شهید سلیمانی و ۲۹۸ اثر درباره شعر پایداری و مقاومت ثبت شد.
هیئت داوران، برگزیدگان دومین جشنواره بینالمللی شعر سرو را به این شرح معرفی کرد؛ در بخش دانشجویی اسماعیل محمدپور گیلان، افسانه سادات حسینی نیشابور و حسین عبدی گرگان، بخش حرفهای رزا رودینی کرمان، مرضیه موفق مشهد و محمدرضا شفیعی کرمان.
در این آیین با تندیس، لوح سپاس، کتاب شعر حجتالاسلام علی مسلمی و هدیه از برگزیدگان جشنواره بینالمللی سرو، شاعران مدعو، داوران و دو دانشجوی نقاش و هنرمند ایرانی و افغانستانی تجلیل شدند.
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره سراسری دانشآموزی سروقامتان از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هم در بخش دانشآموزی جشنواره ملی شعر سرو در دو بخش شعر و دل نوشته، اجرای صحنهای با دریافت یک هزار و ۵۶۰ اثر از سراسر کشور با معرفی برگزیدگان با حضور مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان برگزار شد.
منتخبان جشنواره سراسری دانشآموزی سروقامتان در سه مقطع دانشآموزی معرفی شدند. در بخش اجرای صحنهای در دوره ابتدایی تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه به آنا افشار از جیرفت، لوح سپاس و هدیه به ثنا اخلاص پور از بافت و رقیه افشارمنش از جیرفت، لوح سپاس و هدیه به آریا رنجبر از جیرفت و کیانا خواجه کاظمی از سیرجان؛ در دوره متوسطه اول تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه به عرفانه آسیابانی از انار، لوح سپاس و هدیه به رقیه سیاهکویی از سیرجان، لوح سپاس و هدیه به مشترکا آرمان یعقوبی کرمان و مائده حسینی از انار و در دوره متوسطه دوم تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه به یسنا قاسمی نژاد از جیرفت لوح سپاس و هدیه مشترکا به صدرا طباطبایی از تهران و حیدر آقایی پور از رشت و لوح سپاس و هدیه به یلدا محبی از سیرجان اهدا میشود.
در بخش شعر و دل نوشته در مقطع ابتدایی تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه به یسنا محیالدینی رفسنجان، لوح سپاس و هدیه به نیوشا حاج محمدی راین، لوح سپاس و هدیه به محمدپارسا جلینی کاشمر؛ در دوره متوسطه اول؛ تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه به زهرا مؤمن پور شهربابک، لوح سپاس و هدیه به محمدامین ملایی جیرفت، لوح سپاس و هدیه مشترکا به حانیه متصدیزاده زرند و کوثر حسینی نژاد زرند؛ در دوره دوم متوسطه تندیس جشنواره، لوح سپاس و هدیه به مهلا پور خدابخش، لوح سپاس و هدیه به راحله چناریان نخعی چترود و لوح سپاس و هدیه به حنانه سعید کرمان اهدا میشود.
به گزارش آنا، هیئت داوران نخستین جشنواره سراسری دانشآموزی سروقامتان از ۲۳ دانشآموز برگزیده در رشتههای اجرای صحنه، شعر و دلنوشته تجلیل کردند.
** سوگواری همدانیها در «شعر نجوا»
سوگواره «شعر نجوا» از سری برنامههای دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به شکل ملی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد و سوگواره امامت، ایستادگی و ظلمستیزی، شهادتنامه امامان، غمنامه غربت امامان، عدالتخواهی، سوگ و حماسه امامان، معرفتافزایی تا مرز شهادت، مرثیه و تعزیه امامان ازجمله محورهای این سوگواره بود.
آیین اختتامیه سوگواره شعر «نجوا» در قالب شعر کلاسیک و شعر نو از سری برنامههای دومین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در همدان برگزار شد و آثار برتر این سوگواره معرفی شدند.
۱۶۸ اثر در قالب شعر کلاسیک و شعر نو به دبیرخانه این سوگواره رسید و ۱۲ اثر در چهار حوزه استادی، دانشجویی، کارمندی و آزاد بهعنوان آثار برگزیده شناخته شدند.
در بخش آزاد مصطفی توفیقی بهعنوان نفر اول، مهدی رستمی نفر دوم و مهدی فرهادی نفر سوم شناخته شد. در بخش استادی و کارمندی هیئت داوران فقط شعر مهدی روحی و عزیز کمالیان را منتخب اعلام کرد و در بخش دانشجویی احمد طاهریان صدر، نفر اول، سید عباس موسوی فضل- نفر دوم و یگانه نعمتی بهار نفر سوم معرفی شدند. در هریک از سطوح چهارگانه نفر اول؛ ۵۰ میلیون ریال هدیه نقدی، نفر دوم؛ ۳۰ میلیون ریال، نفر سوم؛ ۲۰ میلیون ریال و به هر سه نفر لوح سپاس و تندیس جشنواره نیز اهدا شد.
** جشنواره شعر صحیفه در ۵ سطح
دومین جشنواره شعر صحیفه در خجسته میلاد باسعادت امام سجاد علیهالسلام در ۵ سطح دانشجویی، استادان، کارمندان، آزاد و ملی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار و ۲ هزار اثر در بخشهای مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال و بعد از انتخاب هیئت داوران به چهار نفر از برگزیدگان هر گروه جوایز ارزشمندی همراه با یادبود این جشنواره اهدا شد.
در بخش آزاد و ملی، فائز زرافشان از میبد یزد، نفر اول شد و الهه بیات مختاری از مشهد و فاطمه بیرانوند از تهران به طور مشترک مقام دوم را کسب کردند، محمد زارعی از دلیجان و ناصر دوستی از زنجان به طور مشترک سوم شدند و نجمه سادات هاشمی از قم، اسماعیل سکاک و حسن پاکزاد از زنجان به مقام چهارم این بخش دست یافتند.
در بخش دانشآموزی، نفرات اول و دوم، امیرحسین باقرزاده از سرریگ بوشهر و مغیثا اکبری از تهران به طور مشترک مقام سوم را کسب کردند. در بخش استادان و فرهنگیان قاسم بای از گلستان اول شد، مهدی زارعی از کرج به مقام دومی رسید و علی ناصری از زنجان مقام سوم و احمد حیدری قرا و اصغر ملائی محمدآبادی هر دو از بندرعباس مقام چهارم را از آن خود کردند.
در بخش دانشجویی احمد رفیعی وردجانی از چهارمحال و بختیاری اول شد، فاطمه حلیمیان از مشهد مقام دوم را کسب کرد و در بخش ویژه دانشجویی (زبان ترکی) طلعت و در زبان کُردی مجتبی کرمی از کرمانشاه و در بخش گویشهای محلی مرضیه احمدی از نیشابور به مقامهای برتر دست یافتند.
گزارش برترینهای نخستین جشنواره شعر صحیفه در سال گذشته را اینجا بخوانید.
** طنین سرود نغمهها در شیراز
در مراسم اختتامیه جشنواره سرود نغمهها هفت گروه منتخب سرود دانشآموزی از واحدهای شیراز، لامرد، آباده، کازرون، فیروزآباد و جهرم به اجرای سرودهای برگزیده خویش پرداختند و در پایان از گروههای برتر با اهدای لوح سپاس، تندیس جشنواره و هدایای نقدی تجلیل شد.
گروه سرود دانشآموزی دانشگاه آزاد اسلامی آباده موفق شد در این جشنواره رتبه نخست را به خود اختصاص دهد، گروه سرود دانشآموزی واحد کازرون و گروه سرود دانشآموزان دختر واحد فیروزآباد به ترتیب رتبههای دوم و سوم این جشنواره را کسب کردند.
هیئت داوران جشنواره سرود نغمهها گروههای سرود دانشآموزی واحدهای شیراز، پسران فیروزآباد؛ لامرد و جهرم را نیز شایسته تقدیر و بهعنوان رتبه سوم مشترک تعیین کرد.
** برگزیدگان جشنواره پوستر هدی
در آیین اختتامیه جشنواره پوستر هدی هم برگزیدگان این جشنواره معرفی و با اهدای لوح، تندیس ویژه جشنواره و هدایای نقدی مورد تجلیل قرار گرفتند.
در جشنواره پوستر هدی که به همت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شد، نفرات اول تا سوم جشنواره پوستر هدی به شرح زیر تعیین شدند و به نفر اول علاوه بر لوح و تندیس ویژه جشنواره هدیه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال، به نفر دوم لوح، تندیس ویژه وهدیه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و به نفر سوم لوح، تندیس ویژه و مبلغ ۱۰ میلیون ریال اهدا شد. نفر اول سید محمد سجادیان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، نفر دوم حنان لشکری عضو هبئت علمی واحد زرین دشت، نفر سوم فهیمه کامران دانشجوی واحد زرین دشت بودند.
هیئت دوران این جشنواره اسماعیل خادمی و مهدی سبز پوش و خانم راضیه طاهری را شایسته تقدیر دانست و با اهدای لوح تقدیر، تندیس جشنوراه و هدیه نقدی مورد تجلیل قرار گرفتند.
** پایان کار جشنواره آیهها با ۱۰ اثر
مراسم اختتامیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی امامت و مهدویت (جشنواره آیهها) با تعداد ۸۲ اثر از دانشجویان، کارکنان، استادان و فرزندان کارکنان و استادان در قالب نقاشی، خوشنویسی و نماهنگ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد و پس از داوری آثار، ۱۰ اثر بهعنوان آثار برتر انتخاب و تجلیل شدند.
در حاشیه آیین اختتامیه جشنواره «آیهها، علوم و هنرهای قرآنی» نمایشگاه آثار هنری هنرمندان با محور انسان در قرآن، ثواب مومنان، عقاب کافران، انسانهای بهشتی و جهنمی، قصههای قرآنی و ظهور منجی و آخرالزمان در قرآن در مجتمع فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برپا شد.
** جشنواره «شعر علوی» با ۶ اثر برگزیده در ساری
دومین جشنواره «شعر علوی» از سری برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی مازندران با معرفی برترینها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری به کار خود پایان داد.
این جشنواره با هدف کشف ظرفیتهای شعر علوی، نشر، گسترش و معرفی جایگاه حضرت علی علیهالسلام در لسان ولایی شعر و ایجاد تکاپو میان شاعران ولایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد.
۱۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره «شعر علوی» رسید و از میان این آثار ۸۵ اثر فاخر به مرحله دوم راه یافت و ۸۵ اثر ۲۰ شاعر نیز انتخاب و با داوری آثار سه اثر در بخش دانشجویی و سه اثر در بخش آزاد به عنوان آثار برتر برگزیده شدند.
** «کتابخوانی نیایش» سهم البرز از دومین جشنواره امامت و مهدویت
جشنواره کتابخوانی نیایش (با منبع صحیفه سجادیه) سهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از سری برنامههای دومین جشنواره فرهنگی و هنری امامت و مهدویت بود.
بازه زمانی اجرای جشنواره کتابخوانی نیایش (با منبع صحیفه سجادیه) از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان انتخاب و هفتم اسفند ۱۴۰۱ اختتامیه این جشنواره برگزار شد.
با توجه به ابلاغ سازمان مرکزی، شیوه و روش تبلیغ، توزیع، تبیین در شهر، سازمانها، نهادها و ارسال پوستر و فراخوان به همه ادارات و سازمانهای تابعه انجام شد و در مرحله اول تعداد ۱۲۰ نفر و در مرحله دوم ۲۴۰ نفر و در نهایت تا آخرین روز کاری جشنواره ۳۸۰ نفر در چهار حوزه (استادان، کارکنان، دانشجویان و مخاطب آزاد) ثبت نام کردند و در هر حوزه نیز پنج نفر بهعنوان رتبه برتر شناخته و در مراسم اختتامیه از آنان شدند.
** فیلم کوتاه بعثت به گرگان رسید
نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه بعثت به مناسبت عید سعید مبعث و بهمنظور گسترش فرهنگ و سیره نبوی و گفتمان سازی امامت، مهدویت و انتظار در گلستان برگزار و مراسم اختتامیه با حضور مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان انجام و از ۱۲ اثر، شامل سه اثر در بخش فیلم کوتاه داستانی، سه اثر فیلم مستند، دو اثر فیلمنامه، یک اثر نماهنگ و در بخش دانشجویی نیز از سه اثر قدردانی شد.
دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه بعثت در بخش هنری از مرداد ۱۴۰۱ کار خود را در استان گلستان آغاز کرد و آثار شرکتکنندگان در سه بخش فیلم کوتاه، نماهنگ و فیلمنامه شامل ۳۵ اثر فیلم کوتاه داستانی، ۱۲ فیلم کوتاه مستند، ۱۵ فیلمنامه و ۱۶ نماهنگ به دبیرخانه ارسال شد.
** طنین آواها و نواهای نبوی در بجنورد
مراسم اختتامیه دومین جشنواره آواها و نواهای نبوی از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برگزار شد.
در دومین جشنواره آواها و نواهای نبوی ۱۴۲ اثر هنرمندان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بخش نواهای نبوی به دو صورت فردی و گروهی (تکنوازی و گروهنوازی) سرودهای نوجوانان مورد داوری قرار گرفت و در بخش گروهی ۸ برگزیده و بخش انفرادی ۶ برگزیده معرفی شدند. از مداحان و پیشکسوتان نیز ۳ نفر در بخش آواها و ۳ نفر در موسیقی مقامی تجلیل با اهدای لوح، تندیس و جوایز نقدی تجلیل شدند.
به گزارش آنا، ۷۳ اثر هنری به دبیرخانه جشنواره «آواها و نواهای نبوی» در دوره نخست ارسال شد که بعد از داوری ۲۰ اثر به مرحله دوم راه یافتند و در مرحله نهایی ۶ اثر بهعنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.
** نوای شعر بوتراب در لرستان
از سری برنامههای دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی، جشنواره شعر بوتراب به زبانها و لهجههای بومی و محلی استان لرستان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد برگزار شد.
مسعود سپه وندی دبیر تخصصی جشنواره شعر بوتراب در مراسم اختتامیه این جشنواره، گزارشی از روند برگزاری و چگونگی انتخاب اشعار برتر را ارائه کرد و سپس شاعران برگزیده اشعار خود در منقبت مولای متقیان امیر المؤمنین علی (ع) را قرائت کردند.
در پایان به ۱۲ اثر برگزیده تندیس جشنواره به همراه جایزه و لوح سپاس اهدا شد.
** «گفتمان مهدویت در تمدن اسلامی» و «کتاب سال مهدوی» در رشت
نخستین جشنواره کتاب سال مهدوی با حضور مسئولان استانی و میهمانان کشوری در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.
محمد دوستار دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان اظهار کرد که ۱۵۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد ارسال شد و آثار مورد داوری قرار گرفت و در نهایت ۱۲ اثر برگزیده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
همایش گفتمان مهدویت در تمدن اسلامی از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هم در دانشگاه آزاد اسلامی رشت برگزار و ۱۸۰ مقاله از نقاط مختلف کشور به این همایش ارسال شد.
** طنینن شعر انتظار در استان مرکزی
مراسم اختتامیه جشنواره سراسری شعر انتظار از سری برنامههای دومین جشنواره امامت و مهدویت، همراه با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و ادبی با حضور مدیران و مسئولان سازمانها و نهادهای استان مرکزی، شاعران برگزیده و رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه، اساتید، کارکنان و دانشجویان در تالار آیت الله هاشمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد.
در ادامه شاعران منتخب اشعار خود را قرائت کردند و همچنین بعد از اهدای لوح و تندیس جشنواره به برگزیدگان توسط مسئولان استان از کتاب (در ساحت سپدار) منتخب اشعار ارسالی به جشنواره سراسری شعر انتظار رونمایی شد.
در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در بخش جشنواره شعر انتظار ۴۸۰ اثر ارزنده مورد داوری قرار گرفت و ۱۲ اثر به عنوان اثر برتر انتخاب شدند.
** «بشارت» خوزستان برای آبادان
جشنواره بینالمللی شعر بشارت (مهدویت) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان برگزار شد.
در جشنواره بینالمللی شعر بشارت دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان از سری برنامههای دومین جشنواره سراسری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی، صاحبان ۴۵ اثر از شعرای نامدار کشورهای ایران، سوریه، یمن و عراق و ۲۱ شاعر بهصورت حضوری و دو شاعراز طریق ویدئوکنفرانس به ارائه آثار خود پرداختند.
این آثار توسط داورهایی از کشور عمان و ایران مورد ارزیابی قرار گرفت و در پایان از نفرات برتر (۲۰ اثر) با اهدای لوح و جوائز نفیس تجلیل شد.
** پویانمایی منجی به اسلامشهر رسید
مراسم اختتامیه جشنواره ملی پویانمایی منجی با موضوع مهدویت از سری برنامههای دومین جشنواره امامت و مهدویت با تلاش مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور جمعی از مسئولان شهر و مسئولان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در این واحد دانشگاهی برگزار و با معرفی و تجلیل از نفرات برتر این جشنواره به کار خود پایان داد.
۲۶ اثر به این جشنواره ارسال شده بود که با رأی هیئتداوران دو اثر برای رتبههای دوم و سوم انتخاب شدند و۶ اثر هم شایسته قدردانی بودند.
** همای رحمت روی دوش برگزیدگان
جشنواره بینالمللی «همای رحمت به زبان ترکی» توسط دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد. این جشنواره از سلسله جشنوارههای حوزه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی بوده که برای دومین سال برگزار و ۶۰۴ اثر از کشورهای مختلف جهان به دبیرخانه این جشنواره رسید که نشاندهنده اهمیت موضوع و استقبال چشمگیر شعرای ترک زبان کشورهای مختلف بود.
در مراسم اختتامیه ۱۰ قطعه شعر جشنواره همای رحمت به عنوان شعر برگزیده و ۱۰ قطعه شعر عنوان شایسته تقدیر را کسب کردند، صاحبان این ۲۰ اثر هم با اهدای تندیس جشنواره و لوح سپاس تجلیل شدند و از داوران این جشنواره نیز قدردانی شد.
** نامهای به گل نرگس
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک امیدبخشی را یکی از ویژگیهای مهم فرهنگ مهدویت برشمرد و عنوان کرد: فرهنگ مهدویت، فرهنگ امیدواری بوده و لازم است برای گسترش و رونق بخشی این فرهنگ از تمام ظرفیتها و ابزارهای ادبی، هنری و فرهنگی بهره برد.
وی ادامه داد: جشنواره ملی «نامهای به امام زمان (عج)» با همکاری بنیاد بینالمللی غدیر در چهار رده سنی ۷ تا ۱۲ سال، ۱۲ تا ۱۸ سال، ۱۸ تا ۳۵ سال، ۳۵ سال به بالا در پلتفرم اشاره (بستر کار) برگزار شد.
پهلوان افشاری افزود: بیش از ۷۹۱ اثر ادبی و دلنوشته خطاب به امام زمان (عج) از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره رسید که پس از داوری توسط کمیته داوران ۹ اثر برگزیده و ۴۳ اثر شایسته تقدیر شدند.
** راه نجات به اصفهان رسید
نخستین جشنواره بینالمللی نهجالبلاغه با عنوان «راه نجات» در دو بخش اصلی علمی و فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد.
آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در بخش علمی شامل مقاله، پایاننامه و کتاب و در بخش فرهنگی شامل فعالیت در فضای مجازی، شعر، پادکست (وبآوا) تولید نرمافزار، فیلم کوتاه، تبلیغات (تیزر)، گویندگی (نریشن) و گرافیک متحرک (موشن گرافیک) بود.
محورهای این رویداد انسان اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، مدنی و سالم در تراز نهجالبلاغه بود و علاوه بر علما، استادان و دانشجویان از سراسر کشور، استادانی از کشورهای عراق، لبنان، افغانستان و پاکستان نیز در این همایش از طریق فضای مجازی شرکت کردند.
در نخستین جشنواره بینالمللی نهجالبلاغه ۱۲۰ مقاله مُنتخب به صورت سخنرانی یا پوستر دریافت و از ۱۰ مقاله برتر تجلیل شد.
** جشنواره تولیدات صوتی (پادکست) برای تهرانیها
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تولیدات صوتی (پادکست) با موضوع امام علی(ع) از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت با حضور حجت الاسلام و المسلمین شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم تحقیقات این دانشگاه برگزار شد.
این جشنواره از ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ آغاز و بیش از ۶۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که پس از داوری ۱۴ اثر برگزیده و تجلیل شدند.
** بانوی بلاغت در زنجان
کنگره ملی شعر بانوی بلاغت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان برگزار شد و با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.
این کنگره از ۲۰ شهریور آغاز به کار کرد و کمیته اجرایی و علمی تشکیل شد و فراخوان این کنگره منتشر و ۳۶۹ اثر از سراسر کشور به این کنگره ارسال و از بین این اشعار ۶۴ اثر برگزیده و به صورت یک مجموعه کتاب چاپ شد.
این کنگره در سه رده دانشجویی، عمومی، آزاد یا سپید و در دو بخش ترکی و فارسی برگزار شد، در بخش عمومی سماء روشنایی از قم رتبه اول و رضا اسمخانی از زنجان رتبه دوم را کسب کردند. در بخش دانشجویی رتبه اول سمانه خلفزاده از استان قم، مهدی حنیفه از زنجان و قاسم بای از رامیان گلستان به عنوان رتبه سوم برگزیده شدند. در بخش آزاد یا شعر سپید هم مجتبی صفری از رشت رتبه اول و فاطمه بیرانوند از خرمآباد رتبه دوم را کسب کردند.
در بخش ترکی این کنگره نیز محمدرضا قربانی از ارومیه رتبه اول و جواد کریمی از زنجان رتبه دوم را کسب کردند.در این مراسم علاوه بر تجلیل از برگزیدگان این کنگره، کتاب مجموعه اشعار اولین کنگره ملی بانوی بلاغت نیز رونمایی شد.
** جزئیات جشنواره ملی شعر حضرت علی اکبر(ع) در یزد
جشنواره ملی شعر حضرت علی اکبر(ع) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. هدف از برگزاری این جشنواره الگوسازی از شخصیتهای جوان مانند علی اکبر (ع) بود و برای دومین سال در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد برگزار شد.
در این جشنواره که در قالب مجموعه دومین جشنواره فرهنگی، هنری و علمی با محور امامت و مهدویت انجام گرفت؛ بیش از ۱۷۰ اثر شعری از ۷۰ شاعر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال و از برگزیدگان تجلیل شد.
** قزوینیها و خوشنویسی جلوه
آیین اختتامیه جشنواره سراسری خوشنویسی جلوه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار و از نفرات برگزیده این جشنواره تجلیل شد.
در این مراسم از۱۳۰ اثر خوشنویسی ارسال شده در بخشهای دانش آموزی، دانشجویی و آزاد، ۸ اثر به عنوان برگزیده و ۴ اثر به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند که در مراسمی با حضور مسئولان علاوه بر اهدای لوح سپاس، تندیس با اعطای هدایا از آنان تجلیل شد.
** «سجاده رنگین» برای استاد فرشچیان
آیین اختتامیه دومین جشنواره نقاشی، نگارگری، خوشنویسی و نقاشیخط «سجاده رنگین» همزمان با میلاد باسعادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان در دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان برگزار شد. نهادینهکردن گفتمان معنوی و هنر متعهد در جامعه معاصر ایران اسلامی هدف اصلی این رویداد هنری بود.
در این دوره از جشنواره، ۴۰ اثر از سوی هنرمندان، اساتید و دانشجویان سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره رسید. آثار دریافتی از حیث ارزشهای فنی و هنری کیفیت بالایی داشتند به گونهای که داوران برای انتخاب آثار برگزیده کار سختی داشتند.
در هر کدام از رشتههای نگارگری، نقاشیخط و خوشنویسی سه اثر برگزیده شد. به موازات این رویداد هنری که با محور «مهدویت» و «فرهنگ انتظار» و با شعار «او خواهد آمد» رقم خورد، کارگاه خلق اثر نقاشیخط توسط استاد محمد گلیج برگزار شد. برگزیدگان این دوره از جشنواره هدایایی را به رسم یادبود دریافت کردند. ضمن این که به سایر شرکت کنندگان هم گواهینامههایی اعطا و مقرر شد آثار در قالب یک کتاب نفیس آماده شود.
** رایحه حسینی به مرز مهران رسید
اختتامیه دومین جشنواره سراسری سفرنامه و خاطره نویسی رایحه حسینی در ایلام با محور امامت و محدویت در دانشگاه آزاد اسلامی ایلام برگزار شد. دبیرخانه اجرایی و علمی این همایش چهار ماه پیش تشکیل و پس از رونمایی و فراخوان صورت گرفته در نهایت بیش از ۸۰ اثر به دبیرخانه واصل شد.
تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاههای استان ایلام وظیفه داوری جشنواره را برعهده داشتند و در نهایت ۱۰ اثر را شایسته تقدیر دانستند و ۵ اثر مربوط به افراد بالای ۱۸ سال و ۵ اثر نیز متعلق به افراد زیر ۱۸ سال به عنوان نفرات برتر برگزیده و تجلیل شدند. هدف از برگزاری این جشنواره حرکت در بستر فرهنگ مهدوی در سنین دانش آموزان بود.
**نمادهای شهری مهدوی
نمادهای شهری مهدوی عنوان جشنوارهای بود که اجرای آن به دانشگاه آطاد اسلامی استان قم سپرده شد.
از آنجایی که عرضه آثار هنری در هر سطح و با هر شیوهای مشروط به پایبندی هنرمند به ذات معنوی خود میتواند رسالت هنرمند در جامعه را به انجام برساند، کمیته علمی جشنواره مهدویت در دو بخش دیوارنگاری و طراحی نمادهای شهری به جداسازی و قضاوت آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره پرداخت و در هر بخشش کوشش کرد تا معیارهای اکران و اجرای آثار را در اولویت قرار دهد.
از بین بیش از ۱۳۰ اثر دیوارنگاری بنا به معذورات جشنواره در نهایت سه اثر در بخش دیوارنگاری انتخاب و از آنجا که اغلب آثار رسیده در بخش طراحی نماد قابلیت اجرا نداشت، یک اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
به گزارش آنا، اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه ایثار(دانشگاه آزاد شهرقدس)، جشنواره تئاتر مشکوه(دانشگاه آزاد تهران مرکزی) و جشنواره تئاتر کوتاه داستان راستان(سمای استان تهران) سال آینده برگزار و برگزیدگان آن معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/