آمریکا با تحریم ایران فرصت همکاری اقتصادی را به چین داد
علاءالدین بروجردی سفیر پیشین ایران در چین و نماینده ادوار مجلس در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در مورد اهمیت سفر رئیسجمهور به چین و لزوم همکاریهای اقتصادی بین دو کشور، گفت: سفر رئیسجمهور به چین با توجه به مجموعه تحولات منطقه از جمله تخلفات آمریکا در ارتباط با برجام، تحولات روسیه و درگیریهای اوکراین، حکایت از حساسیت بسیار بالای مقطع زمانی کنونی دارد.
وی بیان کرد: این سفر، پیام خوبی برای غربیها دارد و آن اینکه آنها بدانند جمهوری اسلامی ایران در هیچ شرایطی متوقف نمیشود و مشکلاتش را هنرمندانه حل میکند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین افزود: برقراری روابط بین ایران و چین به خاطر عدم همکاری آمریکا و اروپا با ما و قرار گرفتنشان در جبهه تحریم جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه این رابطه، بر مبنای یک رابطه راهبردی درازمدت پایهریزی شده است.
بروجردی گفت: حتی اگر مشکلاتمان با غرب نیز حل شود چیزی از استحکام رابطه ما با چین کم نخواهد شد و این سفر هشداری به غرب است که بدانند جمهوری اسلامی ایران، دوستان خوبی مانند چین در عرصه سیاسی جهان دارد که میتواند مجموعه مشکلات خود را حل کند.
وی اظهار کرد: چین از جنبه اقتصادی بهسرعت در حال حرکت بهسوی جایگاه اول جهانی است و از نظر فناوریهای نوین، در برخی از زمینهها مانند هوش مصنوعی، قطار سریعالسیر و انرژیهای نوین، از آمریکا و اروپا هم پیشی گرفته است.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: چین به لحاظ امکانات مالی نیز در شرایطی قرار دارد که کل اروپا نیز قادر نیست سرمایهگذاری بالقوه چین در ایران را انجام دهند؛ بنابراین در این بازی که آمریکا و اروپاییها شروع کردند واقعاً بازنده بازی خودشان خواهند بود، چون عملاً بهجای اینکه جمهوری اسلامی را تحریم کرده باشند، شرکتهای غربی را تحریم کردند و بهراحتی فضا را به چینیها دادند و ما هم به دلیل رابطه دوستانه با چین از این اتفاق استقبال میکنیم.
بروجردی افزود: از اینکه چین نقش فعالتری در ارتباطات اقتصادی، تجاری و فناوریهای نوین با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد استقبال میکنیم و خوشبختانه بستر این کار هم با سند همکاریهای بیستوپنجساله کاملاً مهیا است.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه قبل از سفر رئیسجمهور، جناب صفری در رأس هیئتی از مسئولین عالیرتبه وزارتخانههای مختلف، به چین رفتند که اسناد را آماده کنند تا به امضاء برسد، فکر میکنم اگر دوستان با جدیت، همکاری با چین را دنبال کنند، تحول مثبتی را در عرصه اقتصاد کشورمان شاهد خواهیم بود.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین در مورد همکاری علمی ایران و چین نیز، گفت: در حال حاضر دانشگاههای ما با چین در ارتباط هستند و سه هزار دانشجوی ایرانی در این کشور در رشتههای مختلف در حال تحصیل هستند، اما تصور میکنم گامهای بلندتری در این سفر به لحاظ تبادل فناوری برداشته خواهد شد.
انتهای پیام/