دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طی یک نشست خبری اعلام شد:

جایزه جشنواره «شعر و داستان انقلاب» ۲۰ برابر شد

جایزه جشنواره «شعر و داستان انقلاب» ۲۰ برابر شد
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی عنوان کرد: جایزه این جشنواره نسبت به دوره اول خود از سیزده دوره قبل، بیست برابر شده است حالا این جایزه را با جوایزی که نسبت به تورم هرسال کمتر می‌شود، مقایسه کنید.
کد خبر : 831755

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، نشست خبری سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب، جایزه امیرحسین فردی با حضور بهزاد دانشگر، دبیر علمی جشنواره داستان و شعر انقلاب، محمدرضا شرفی خبوشان، مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی، تیمور آقامحمدی دبیر استان‌ها و نویسنده، محمدرضا زنگنه، مجری ساعتی پیش، بیست و چهارم بهمن ماه در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

** جشنواره شعر و داستان انقلاب میراث امیرحسین فردی است

در ابتدای نشست شرفی خبوشان طی صحبت‌هایی گفت: این جشنواره جریان ساز در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی و میراث امیرحسین فردی است، هم اکنون شاهد برگزاری سیزدهمین دوره این جشنواره هستیم که دو سال بخاطر کرونا به تاخیر افتاد و امسال با برنامه‌هایی بدیع درخدمت نویسندگان و شاعران هستیم.

** جایزه این جشنواره بیست برابر شده است

وی در ادامه افزود: مرکز آفرینش‌های ادبی به سه ضلع هنرمند، اثر و مخاطب در رویکرد جدید خود می‌پردازد. همانطور که برنامه هایی، چون افتتاح اثرخانه و باغ رمان ایرانی برپا و حال جشنواره شعر انقلاب را داریم. این جشنواره ناظر بر تشویق و ایجاد زمینه‌هایی برای تولید اثر متفاوت از سایر جشنواره‌ها خواهد بود.

شرفی بااشاره به اینکه رویکرد این جشنواره تولید اثر در زمینه‌های ادبیاتی و شعر است، گفت: اتفاق این دوره توجه ویژه به نویسندگان و شاعران با رقم جایزه چشمگیر است و نسبت به دوره قبل بیست برابر شده است و همین انگیزه نویسندگان را بالا می‌برد و همینطور مهلت ارسال اثر هم بیشتر است چرا که اختتامیه ما بهمن ماه سال بعد است. پیش بینی ما این است که این شیوه باعث شود همه نویسندگان صاحب سبک و حرفه‌ای تا شاعران و نویسندگان جوان در جشنواره شرکت کنند. امیدواریم این حرکت تبدیل به جنبشی پرشور شود و آثارش ماندگار شود.

** تشریح دسته بندی محتوایی جشنواره

در ادامه بهزاد دانشگر در صحبت‌هایی گفت: ما در بحث مفاهیم، موضوعات و فضا‌ها در این دوره یک سری چیز‌هایی را دسته بندی کردیم و محدود به دوره انقلاب نشدیم، چون انقلاب یک مفهوم زاینده است، مرتب نو می‌شود و می‌تواند دستمایه هنرمند قرار بگیرد.

وی اظهار داشت: امروزه ما با اشکال مختلفی در انقلاب خودمان مواجهیم، کار هنر همین است که به امروز و آینده بپردازد و آن‌ها را روایت کند. پس ما با چهار دسته فضا روبروییم؛ ابتدا یک دسته مفاهیم عدالت، انسانیت، اخلاق و دین، گفتمان انقلاب، وحدت اسلامی و..؛ که در سال‌های قبل مورد توجه بوده است دوم اتفاقات مربوط به پیروزی انقلاب، مبارزات و دفاع مقدس حتی مسائل مبارزاتی امروز مثل کرونا و قهرمانان، سوم دستاورد‌های عرصه‌های مختلف، دانش بنیان و... چهارم جایگاه انقلاب اسلامی در عرصه جهانی است.

دانشگر درباره جوایز توضیح داد: چهار بخش شعر کلاسیک و آزاد (مجموعه شعر)، جایزه ۵۰ میلیون و انتشار ۵ اثر برگزیده، مجموعه داستان کوتاه جایزه ۱۰۰ میلیون، رمان نوجوان جایزه ۱۰۰ میلیون، بخش بزرگسال، رمان بزرگسال جایزه نفر اول ۲۰۰ میلیون باانتشار ۵ اثر برگزیده است.

شرفی خبوشان درباره میزان جایزه نیز توضیح داد: به نظرم این میزان برای کار هنرمند نویسنده کم هم هست و این رویکرد حوزه است که چنین کاری انجام شد. ما ۲۴ اثر برتر را در هر بخش ۵ اثر به انتشار خواهیم رساند. حتی آثاری که قرار است چاپ شود، قرار است تا ۳ هزار نسخه حق التالیفش را به مولف بدهند که این باز به جوایزشان اضافه می‌شود و در جمع حدود یک میلیارد جوایز این جشنواره می‌شود.

** جشنواره شعر و داستان انقلاب برای خواص نیست

سپس آقامحمدی نیز در صحبت‌هایی گفت: پانزده سال پیش در همین مکان دوره اول این جایزه با حضور آقای فردی برگزار و شور و شوق در استان‌ها ایجاد شد تا به اینجا رسیدیم. این جشنواره برای خواص نیست بلکه برای تمام نویسندگان و شاعرانی است که دغدغه خلق اثر ادبی دارند، چون به ادبیات ایرانی فکر می‌کند و انسان معاصر فارغ ازین‌ها نیست.

وی در ادامه گفت: در ادوار گذشته همواره نویسندگان استان‌ها و تهران جزو بدنه اصلی آن بودند. در استان‌های مختلف کارگاه‌های تخصصی با حضور مسئولان و کارشناسان خواهیم داشت؛ بنابراین صرفا به انتشار فراخوان اکتفا نمی‌کنیم ما فراخوان نوشتن را تسهیل می‌کنیم تا یک رمان اولی اگر نیاز به مشاوره و کمک دارد به او توجه کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب