برای رشد جایگاه علمی باید تجهیزات آزمایشگاهی را تقویت کنیم
محمد مهدی فکور معاون پژوهشی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره وضعیت فعالیتهای پژوهشی گفت: برای رشد جایگاه علمی به خصوص در علوم فنی باید زیرساختها را به لحاظ تجهیزات و آزمایشگاهها تقویت کنیم.
وی افزود: بودجههای حمایتی باید از تحقیقات استادان حمایت کنند، در حال حاضر به سمت و سوی تحقیقات کاربردی حرکت کرده ایم که قابل قبول است، اما تحقیقات پایهای را باید کمرنگتر کنیم.
فکور تصریح کرد: باید در تحقیقات هزینه کنیم و از کنار تحقیقات بنیادی به موضوعات مرتبط با کسب و کارهای دانش بنیان برسیم، در حال حاضر صنایع مختلف تمایل زیادی به سرمایه گذاری در این زمینه ندارند و گرنتهای استادان کفاف نمیدهد.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: این نگرانی وجود دارد که تحقیقات بنیادی و پژوهشهایی که انجام شوند و استادان در آن مسیر حرکت کنند کمرنگتر شود.
وی درباره راهکارهای بهبود کیفی فعالیتهای پژوهشی گفت: باید به وضعیت آزمایشگاهها رسیدگی کنیم، البته وزارت علوم در این زمینه برنامههایی دارد و جلساتی را برای به مطلوب رساندن شرایط برگزار خواهد کرد.
فکور با بیان اینکه باید به پژوهشهای بنیادی اهمیت داده شود، تاکید کرد: ممکن است پژوهشها با واسطه منجر به کسب و کار شده باشند و حاصل آنها حتما بحث کاربردی یا محصول نباشد تا بتوانیم باعث ارتقای فعالیتهای پژوهشی و مقالات با کیفیت و در نهایت دیپلماسی علمی شود که این عوامل تکنولوژیهای جدید را رقم میزند.
** ۱۰ برابر شدن حمایتهای مالی از پایان نامهها
معاون پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: آئین نامه حمایت مالی از رسالهها و پایان نامههای دانشجویان دانشگاه تهران را مصوب کرده ایم و میزان آن تا ۱۰ برابر افزایش یافته است. همچنین باید ورود دانشجویان به پارک علم و فناوری دانشگاه تسهیل یابد.
وی در پایان گفت: دانشگاه تهران جامع است و گروههای اجتماعی و انسانی رتبه اول کشور را دارد. رویکرد ما در علوم انسانی جنبه حمایتی دارد. ما باشگاه طلایه داران علم را راه اندازی کرده ایم. سعی بر تقویت ارتباط کمیسیونهای علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه تهران با جامعه داریم، اما توجه به مسائل جامعه مورد نظر ماست که بتوانیم پیگیری کنیم.
انتهای پیام/