ساخت منظومه ماهوارهای ایرانی در دستور کار صنعت فضایی کشور
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سید مهدی فرحی در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی که پیش از ظهر امروز در موزه ارتباطات برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای بشر در قرن بیستم دسترسی به فضا است و امروز تصور زندگی بدون فناوری فضایی مشکل است.
وی افزود: اکنون دفاع سرزمینی و اقتدار ملی بدون حضور در فضا ممکن نیست. وزارت دفاع با درک صحیح از اهمیت صنعت فضایی طرحریزی و سرمایهگذاری لازم را در این صنعت انجام داده است و در تمام سرفصلهای این صنعت دستاوردهای خوبی داشته است. امروز وزارت دفاع ظرفیت خوبی از بعد ساختاری برای توسعه صنعت فضایی وجود دارد. حالا دانش فنی دانشمندان کشور در صنعت فضایی در سطح بسیار خوبی قرار دارد و زیرساختهای لازم نیز در ۱۵ سال گذشته ایجاد شده است.
جانشین وزیر دفاع بیان کرد: در سال ۸۷ اولین ماهواره ایرانی با نام ماهواره امید به مدار لئو پرتاب شد و از آن زمان ۱۴ بهمن ماه به نام روز فناوری فضایی نامگذاری شده است. این پرتاب سبب شد نام ایران در میان ۱۰ کشور صاحب فناوری ساخت ماهواره و ماهوارهبر قرار گیرد. توسعه فناوریهای راهبردی فضایی به وسیله نخبگان و دانشمندان جوان کشور انجام میشود و حالا نیاز داریم که به سمت ساخت ماهوارههای بزرگتر برویم و در همین راستا به سمت ساخت ماهوارهبر سیمرغ و سروش و موارد دیگر رفتهایم. بنا داریم بیش از ۲۰۰ پرتاب را با ۱۰ مدل ماهوارهبر انجام دهیم.
فرحی عنوان کرد: در دولت سیزدهم توجه ویژهای به صنعت فضایی شده و تصمیمات راهبردی لازم اتخاذ شده است. تامین منابع مالی پروژههای فضایی کشور نیز در دستور کار قرار دارد. وزارت دفاع برای رفع نیازهای صنعت فضایی کشور هلدینگ فضایی کشور را با همکاری بخش خصوصی تشکیل داده است و یکی از ماموریتهای اصلی این هلدینگ طراحی منظومههای ماهوارهای است. منظومههای ماهوارهای امروز در صنعت فضایی از اهمیت خاصی برخوردار هستند و از همین رو وزارت دفاع در هلدینگ فضایی به زودی ساخت منظومه ماهوارهای ایرانی را آغاز میکند.
وی خاطرنشان کرد: امروز با ساخت و رونمایی شانزدهمین ماهواره توانایی دانشمندان ایرانی در ساخت ماهوارههای بهروز و پیشرفته به خوبی نمایان شده است. امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم ماهواره ایرانی برای قرار گیری در مدار ژئو آمادهسازی و پرتاب شود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/