دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با آنا:

باید راه را برای جهانی شدن پژوهشگران علوم انسانی باز کنیم

باید راه را برای جهانی شدن پژوهشگران علوم انسانی باز کنیم
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مجلات داخلی در حوزه‌های علوم انسانی متنوع شده اند و در رشته مدیریت بیش از ۱۰ مجله رسمی علمی پژوهشی در ایران داریم که سطح علمی بسیار بالایی دارد و کیفیت‌ها قابل تقدیر هستند، اما باید در سطح جهانی شدن پژوهشگران راه را باز کرد.
کد خبر : 830627

احمد علی یزدان پناه، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با بیان اینکه تبدیل کردن علوم انسانی به بازار تولید مقاله کار بسیار پیچیده‌ای است، تاکید کرد: پرداختن به موضوع علوم انسانی فراز و نشیب‌هایی دارد و با توجه به نکات مقام معظم رهبری متوجه بحران قبل از انقلاب شدیم که تاریخ گذشته نشان می‌دهد ایرانیان موفقیتی در منشا تولید نظریه و نوشته‌های جهانی و بین المللی نداشتند. 

وی افزود: از سال ۱۳۸۲ که مقام معظم رهبری به موضوعات جهش و رشد علمی پرداختند مسیر مناسبی مهیا شد تا امروزه پر استناد‌ترین نوشته‌ها را در رشته‌های مختلف داشته باشیم. 

** درخشش ۱۲ پژوهشگر ایرانی در سطح بین الملل 

یزدان پناه تصریح کرد: در سال ۲۰۲۲ تاکنون پژوهشگران ایرانی در لیست برترین پژوهشگران پر استناد دنیا قرار گرفتند و افتخارات زیادی را برای ایران کسب کردند، همچنین ۱۲ پژوهشگر ایرانی در رتبه بین المللی داریم که همه آن‌ها افتخار آفرین هستند. 

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: در علوم کشاورزی، ریاضیات، شیمی، رنگ، برق، سازه ها، الکترونیک و ... موفقیتهای زیادی کسب کرده ایم که مقالات علمی و تولید محصولات دانش بنیانی این ۱۲ پژوهشگر شاخص اصلی در زمینه ارتقای علوم بوده است.

** تربیت اندیشمندان علوم انسانی آمار نظریه پردازی را افزایش می‌دهد

یزدان پناه گفت: در علوم انسانی هیچ پژوهشگر و دانشمندی در جهان برتر نشده و نتواسته نظریه پردازی کند و این موضوع به عنوان ضعف مطرح است، در صورتی که پدیده انقلاب اسلامی مبتنی بر فرهنگ، علم انسانی و انسان است و دانشکده‌های فنی و مهندسی بسیار پیشرو هستند و در سطح جهان به محصولات آن‌ها بسیار نیازمند هستند، اما چرا در علوم انسانی این موفقیت را نداریم؟ اگر پا به پای اندیشمندان تمام حوزه‌های علوم انسانی بنشینیم و آن‌ها را در سطح بین المللی تربیت کنیم در آینده‌ای نه چندان دور شاهد ارتقای کمی و کیفی نظریه پردازان ایرانی از دانشکده‌های علوم انسانی خواهیم بود و گفتنی است نوشته پژوهشگران علوم انسانی قابلیت قد بر افراشتن در دنیای علمی را دارد.

** باید راه را برای جهانی شدن مقالات علوم انسانی باز کنیم

عضو موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به کیفیت مقالات انسانی اظهار کرد: مجلات داخلی در حوزه‌های علوم انسانی متنوع شده اند و در رشته مدیریت بیش از ۱۰ مجله رسمی علمی پژوهشی در ایران داریم که سطح علمی بسیار بالایی دارند و کیفیت‌ها قابل تقدیر هستند، اما باید در سطح جهانی شدن آن‌ها راه را باز کرد.

** برای استادان دانشگاه در صنعت باید اتاق فکر ایجاد شود 

یزدان پناه درباره ارتباط صنعت با دانشگاه‌ها و معیار‌های مورد نیاز برای تحقق آن گفت: بیشتر استادان در بحث ارتباط صنعت با دانشگاه‌ها گلایه دارند و خود را به عنوان نظریه پردازی می‌دانند که متاسفانه تا به امروز در هیچ صنعتی برای کار دعوت نشده اند؛ بنابراین ارتباط صنعت با دانشگاه زمانی صورت می‌گیرد که اتاق فکر برای دعوت شدگان علمی اختصاص دهند تا بتواند نظریه پردازی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب