دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1401 - 07:48
بانوان تمدن‌ساز(۱۴)/ دین اسلام در حوزه بانوان بی‌عیب و نقص است

تربیت اسلامی فرزندان با حضور مؤثر بانوان در آموزش و پرورش

تربیت اسلامی فرزندان با حضور مؤثر بانوان در آموزش و پرورش
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: حضور بانوان در بخش‌های اساسی آموزش و پرورش و بخش‌های فرهنگی جامعه می‌تواند در تربیت اسلامی با فهم و درک بیشتر اسلام بسیار مؤثر باشد.
کد خبر : 830599

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ شبنم شادرو با مدرک دکتری کامپیوتر، حدود ۱۷ سال در این حوزه تدریس کرده و به مدت ۱۴ سال عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بوده است. وی اکنون معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی پردیس بین‌الملل خراسان رضوی - گلبهار بوده و در کنار این پست، ریاست انجمن علمی گروه کامپیوتر و سرپرست تیم مسابقات دانشگاه آزاد را بر عهده دارد.

خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به سیاه‌نمایی دشمنان انقلاب و هجمه به زنان جامعه اسلامی به‌ویژه در عرصه حجاب و عفاف و زیر سؤال بردن موفقیت‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... آنان در انجام رسالت خود در پرونده خبری (بانوان تمدن‌ساز) با معرفی زنان نقش‌آفرین، تمدن‌ساز، موفق و تأثیرگذار جامعه در راستای سربلندی ایران اسلامی، گفت‌وگویی با شبنم شادرو داشته که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: حضور بانوان در رفع نیاز‌های علمی جوانان چقدر به پیشرفت کشور کمک کرده است؟

شادرو: با توجه به اینکه رئیس انجمن علمی گروه کامپیوتر و سرپرست تیم مسابقات دانشگاه هستم، ارتباط زیادی با دانشجویان علاقه‌مند داشته و تلاش شده با برگزاری دوره‌های علمی مهارتی برای دانشجویان، آنان بتوانند از لحاظ مهارتی پیشرفت کرده و برای افزایش اعتمادبه‌نفس، به‌عنوان مدرس در راستای مهارتی که دارند در نظر گرفته‌ و دانشجویان مستعد در حد توان به شرکت‌های مرتبط رشته خود معرفی می‌شوند.

به دلیل اینکه بانوان دقت نظر، حس مسئولیت‌پذیری و مادرانه بالایی دارند در مسیر علمی فقط به فکر پیشرفت دانشجو در یک بعد نمی‌اندیشند در کنار آموزش مفاهیم علمی به مسائل جانبی جوانان اهمیت ویژه‌ای می‌دهند و علاوه بر درک جوان در حوزه علمی، آنان را نیز حمایت می‌کنند.

شاید جوانان فقط به پیشرفت علمی نیاز نداشته و گاهی لازم باشد حمایت‌های مادرانه‌ای از آنان صورت گیرد تا بتوانند به مرتبه علمی مناسب برسند.

آنا: سبک زندگی خانواده اسلامی- ایرانی و عدالت جنسیتی در راستای تحکیم بنیان خانواده و مناسبات خانوادگی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ پیشنهادی دارید؟

شادرو: هر جا اسلام گام نهاده بی‌شک، همه عیوب آن حوزه را برطرف کرده است. لازمه درک سبک زندگی اسلامی و ایرانی مراجعه به زندگی پیامبران و امامان بوده و امروزه در برخی از خانواده‌های ایرانی سبک اسلامی کمتر دیده می‌شود. این هم به دلیل آن است که نشر رفتار‌ پیامبران و امامان در رسانه‌ها کمتر مطرح می‌شود؛ چراکه رسانه نقش زیادی در توسعه فرهنگ‌سازی اسلامی دارد.

استفاده از موشن گرافی‌هایی که به تازگی در رسانه برای تفهیم احکام اسلامی به چشم می‌خورد، خیلی جالب و مؤثر بوده و می‌توانیم با توسعه موشن گرافی، نمایشنامه‌ها و کارتون‌ها سبک زندگی اسلامی پیامبران را در خانواده بیشتر نمایش دهیم تا این سبک زندگی در افکار عمومی نهادینه شود.

آنا: عرصه حضور بانوان در جامعه کنونی با چه چالش‌هایی مواجه است؟ راهکارهایتان چیست؟

شادرو: از نگاه جامعه دانشگاهی امروزه در دانشگاه به بانوان ارزش بیشتری در مقایسه با قبل قائل هستند به دلیل اینکه آنان اثبات کردند، می‌توانند در حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی موفق باشند؛ اما هنوز در برخی از حرفه‌ها این مهم به چشم نمی‌خورد.

اگر زمانی بخواهند فردی را برای پست مهمی در نظر بگیرند، بین مرد و زن، ترجیح می‌دهند به مردان پیشنهاد آن پست را بدهد؛ البته باید این را در نظر گرفت که بانوان شاغل علاوه بر مسئولیت شغلی که دارند، مسئولیت تربیت فرزندان و مسائل خانواده را هم به عهده دارند؛ اما معمولاً بانوان شاغل با برنامه‌ریزی که می‌کنند، می‌توانند هر دو را به‌خوبی انجام دهند. امنیت شغلی و حقوق برابر برای بانوان اهمیت ویژه‌ای دارد؛ اگر زن امنیت شغلی داشته باشد، می‌تواند به مسائل زندگی و کاری با خیال راحت‌تر بپردازد.

با اشتغال و کارآفرینی برای مردان و بانوان هم بسیار موافق هستم و دولت باید از کارآفرینان حمایت لازم را انجام دهد.

آنا: پیشنهاد شما برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش اسلامی- ایرانی چیست؟

شادرو: برای ترویج بهتر فرهنگ حجاب، کافی است در مدارس به فهم حجاب بپردازند و از بررسی زندگی بانوان غربی آغاز و سپس به مزیت‌های اسلام بپردازند.

وقتی نوجوان و جوانان بدانند، اسلام در قرن ۶ چقدر برای زن ارزش قائل بوده در حالی که جامعه غربی در قرن ۱۹ به بعد تازه به فکر افتاده که با زن چگونه و چطور باید برخورد کرد! فهم بهتری نسبت به اسلام و حجاب خواهند داشت.

برای فهم حجاب بهتر است جلسات پرسش و پاسخ برگزار شود تا جوان با درک بیشتر از حجاب اسلامی دفاع کند.

آنا: اهداف دشمن در سیاه‌نمایی و هجمه به بانوان جامعه اسلامی، حجاب و عفاف و جوسازی علیه مسئولان چیست؟

شادرو: حجاب و عفاف در دین اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. تحقیقات نشان می‌دهد سرچشمه بسیاری از انحرافات موضوع بی‌حجابی و عدم رعایت پوشش صحیح است. موضوعی که اسلام برای جلوگیری از آن توصیه‌ها و دستوراتی را برای همه افراد چه زن و چه مرد بیان کرده است. دیدن مستند ایکسونامی برای پاسخ به این سؤال خیلی مفید بوده؛ اگر به گذشته کشور‌های غربی که زمانی پوشش داشتند و با انقلاب فرهنگی به سمت عدم پوشش و بی‌بندوباری پیش رفتند نگاهی بیندازیم، اهداف دشمن را کامل درک خواهیم کرد.

در صورت از بین رفتن حجاب و عفاف، مسائل، مشکلات و ناآرامی‌های بیشتری در کشور ایجاد خواهد شد که دشمن هم به دنبال همین است. چرا از تجربه بی‌بندوباری در غرب درس نگیریم! آیا بانوان غربی خوشحالند. کافی است به آمار‌ها مراجعه کنیم. نکته مهم این بوده که اگر حجاب و عفاف از بین برود، بقیه موارد اسلامی هم به راحتی از بین خواهد رفت. به سمت سبک زندگی غربی پیش خواهیم رفت که امروزه آنها خود در حال ایجاد قوانین مشابه اسلام هستند تا بتوانند مشکلاتشان را حل کنند. در صورتی که اسلام برای حل همه مشکلات راه‌ حل ارائه داده است.

آنا: دولت‌ها تا چه اندازه در فرهنگ‌سازی و معرفی جایگاه زن در خانواده و جامعه در افکار عمومی تأثیرگذار بوده و از جامعه بانوان و فعالیت آنان حمایت کرده‌اند؟

شادرو: حضور بانوان در دولت حمایت آن دولت از بانوان در جامعه است. وقتی در دولتی در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی و ... از بانوان استفاده کنند این نشان از حمایت دولت دارد. آیا در دولت‌ها در همه حوزه‌ها، بانوان حضور داشته‌اند؟

آنا: چنانچه به‌منظور غنابخشیدن به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف جامعه پیشنهاد و نظری دارید تشریح کنید.

شادرو: آموزش و پرورش نقش مهمی در تربیت نسل‌ها دارد. به‌کارگیری بانوان دلسوز و باایمان با دیدگاه‌های غیرافراطی می‌تواند مدارس را محلی برای پرورش نسل‌های باایمان و متعهد قرار دهد. حضور بانوان در بخش‌های اساسی این سازمان و در بخش‌های فرهنگی جامعه می‌تواند در تربیت اسلامی با فهم و درک بیشتر اسلام بسیار مؤثر باشد.

آنا: مقایسه موردی پیشرفت‌های علمی بانوان قبل و بعد از انقلاب اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شادرو: با مطالعه و مطابق با آمار‌هایی که در مقالات به چشم می‌خورد، رشد چشمگیر مشارکت بانوان در اجتماع در مقایسه با قبل از انقلاب به‌وضوح دیده می‌شود. اگر بخواهیم در حوزه علمی بررسی کنیم، افزایش چشمگیری در بانوان تحصیل‌کرده و پزشکان متخصص و استادان دانشگاه داشته‌ایم.

انقلاب اسلامی سعی کرده با توجه به قوانین اسلامی جایگاه زن را مطابق با اسلام نسبت به دوران قبل از انقلاب اصلاح کند و به‌عنوان بانویی که در این جامعه رشد کرده و در جامعه علمی حضور دارم از این مسئله رضایت کامل داشته حتی با وجود اینکه گاهی افکار پوچ و ضد زن را مشاهده کردم.

دین اسلام در حوزه بانوان بی‌عیب و نقص بوده و این رفتار‌های غیر اسلامی نشئت گرفته از فهم نادرست دین اسلام است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب