ارتباط مستقیم رشد جامعه با ارتقای سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان
اعظم محمودی عضو هیئت علمی و مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تشریح نقش زنان در پیشرفت کشور اظهار کرد: زنان نه تنها بهعنوان بخش زیادی از جمعیت؛ بلکه به علت داشتن نقش بسیار مهم در کانون خانواده بهعنوان مادر و همسر در تعیین سرنوشت جامعه بسیار تأثیرگذارند. شکلگیری تربیت و زیربنای آن از خانوادهای شکل میگیرد که کودک در آن پرورش مییابد. بدیهی است ارتقای جامعهای که در آینده با این کودکان شکل میگیرد با ارتقای سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان ارتباط مستقیم دارد.
وی با ارزیابی سبک زندگی خانواده اسلامی- ایرانی و عدالت جنسیتی در راستای تحکیم بنیان خانواده و مناسبات خانوادگی عنوان کرد: اسلام دین کاملی است که به همه جوانب نگاه دقیق دارد. این طرز تفکر بستگی به شناخت و اجرای همهجانبه دستورات اسلامی منشأ گرفته از قرآن بوده؛ بنابراین چنانچه بخشی از موارد نادیده گرفته شود، اجرای برخی از امور به خطر میافتد. در تفسیر احکام برگرفته از قرآن و اسلام مقتضیات زمان و شرایط موجود در نظر میگیرند و قطعاً همچنان سبک خانوادگی اسلامی بهترین سبک زندگی خواهد بود.
نقش کلیدی خانمها در تحکیم خانواده، یکی از مشاغل انتخابی و ایثارگرانه آنان است و ثابت کردهاند که میتوانند در کنار این مسئولیت سایر وظایف را نیز بر عهده بگیرند.
مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با برشمردن چالشهای حضور زنان در جامعه کنونی گفت: زنان در زمینههای مختلف اجتماعی وارد شدهاند و شرایط فعالیت در همه حوزهها برایشان فراهم است. چنانچه موفقیت بانوان در عرصههای مختلف نمایان شود، نگاه جنسیتی از سوی مردم اجتماع برداشته شده و بیشتر از پیش توانایی خود را عرضه میدارند.
محمودی بیان کرد: شرایط فعلی جامعه ایجاب میکند که اشتغال منحصر به جنس نباشد. نقش کلیدی خانمها در تحکیم خانواده، یکی از مشاغل انتخابی و ایثارگرانه آنان است و ثابت کردهاند که میتوانند در کنار این مسئولیت سایر وظایف را نیز بر عهده بگیرند. چنانچه زنان با توجه به ظرفیت و توانایی خود به عرصه فعالیت و کار در جامعه وارد شوند در کنار یاری و همکاری سایر افراد خانواده، میتوانند در کنار نقش مهم و تأثیرگذار خود در خانواده با موفقیت همه مسئولیتهای محوله را انجام دهند.
دارنده ۵۰ مقاله علمی در مجلات معتبر با ارائه راهکار برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش اسلامی- ایرانی مطرح کرد: برای کودکان و نوجوانان امروزی هیچ جبری جوابگو نبوده و شرایط تربیتی و پرورشی دهههای گذشته روی کودکان امروزیمان مؤثر نیست. حتی تئوریهای رشد و تکاملی که سالها تدریس میکردیم در کلاسهای این سالها با چالش مواجه میشود؛ بنابراین باید ابتدا شناخت همهجانبه از نسل امروز به دست آورد و با زبان خودشان وارد مذاکره شد.
ارائهدهنده ۱۰ طرح پژوهشی بر عملکرد بهتر و مناسبتر دولتها در فرهنگسازی و معرفی جایگاه زن در خانواده و جامعه در افکار عمومی تأکید کرد و ادامه داد: به دست گرفتن امور کشور با استفاده از راهکار نفوذ در قلب قشر جوان و ابراز همدلی با آنان برای شناخت بیشتر از کودکان و جوانان امروزی از راهکارهای دشمن برای سیاهنمایی و هجمه به زنان جامعه اسلامی، حجاب و عفاف و جوسازی علیه مسئولان است.
محمودی با بیان اینکه جهان همیشه در حال پیشرفت بوده و هر زمانهای فقط با زمان خود قابل قیاس است در ارزیابی پیشرفتهای علمی زنان قبل و بعد از انقلاب اسلامی توضیح داد: مقایسه شرایط یک کشور در دو زمان مختلف منطقی نیست. مقایسه دو کشور در یک زمان منطقیتر به نظر میرسد. رتبه کشور در سطح جهانی در برخی زمینهها در مقایسه با قبل از انقلاب تغییراتی داشته که ارتقای بیشتر مستلزم ورود نخبگان به عرصههای علم و فناوری و استقبال از ایده آنان است.
به گزارش آنا، چاپ بیش از ۵۰ مقاله علمی در مجلات معتبر، شرکت در کنفرانسهای داخل و خارج از کشور، تألیف چهار عنوان کتاب، انجام ۱۰ طرح پژوهشی و اخذ تقدیرنامه آموزشی و پژوهشی از ارگانهای مختلف ازجمله موفقیتها و فعالیتهای تأثیرگذار اعظم محمودی عضو هیئت علمی و مدیر گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در عرصه تحقیق و پژوهش است.
انتهای پیام/