جشنواره ملی «مشاعره علوی» برگزیدگان خود را شناخت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، برنامه پایانی و اختتامیه جشنواره ملی «مشاعره علوی» از سری برنامههای جشنواره بینالمللی امامت و مهدویت با همکاری مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور شرکت کنندگان از سراسر کشور در بوشهر برگزار شد.
در این برنامه که با اجرای آئینی، پخش کلیپ حماسی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره همراه بود از منتخبان به ترتیب نفر نخست (۵ میلیون تومان)، نفر دوم (۴ میلیون تومان)، نفر سوم (۳ میلیون تومان)، نفر چهارم و پنجم (۲ میلیون تومان) تجلیل شد. با توجه به حمایتهایی که از جشنواره مشاعره علوی شد به همه شرکت کنندگان تندیس جشنواره و یک میلیون تومان کارت هدیه اعطا شد.
سروش حیدری سنگستانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم با گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و نیز تبریک سالروز ولادت مولی الموحدین امام علی (ع)، میزبانی از محبان ائمه(ع) و بهویژه امیرالمؤمنین(ع) را مایه افتخاری دانست که نصیب این جمع شده است، گفت: ایران اسلامی همواره مهد شعر و ادب و خاستگاه بسیاری از جریانهای ادبی در دنیا بوده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه شعر یکی از اصلیترین رسانۀ ایرانیان برای انتقال مفاهیم به سراسر دنیا است، توضیح داد: شعر کارکردهای اجتماعی، سیاسی، دینی، فرهنگی بسیاری دارد که در طول سالیان توانسته اتفاقات اثرگذاری را در جامعه ایرانی رقم بزند.
حیدری سنگستانی با بیان اینکه در برنامههای مشاعره با موضوع مذهبی، هدف ترویج فضیلت در جامعه است، عنوان کرد: ترویج فضائل شخصیتی امام علی (ع) و تمامی معصومین (ع) از وظایف هر فرد و نهادی است. باید در قالب برنامههای اینچنینی که بسیار مخاطب دارد و مورد پسند عامه مردم است، به بعد شخصیتی و سیره ائمه معصوم پرداخته شود.
** ۳۰ متقاضی جشنوراه مشاعره علوی مورد تأیید قرار گرفتند
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز در این مراسم با بیان اینکه کارهای نخستین جشنواره با تشکیل دبیرخانه در اواسط مهر سال جاری آغاز شده بود، توضیح داد: برنامه اجرایی جشنواره ملی مشاعره علوی در ۱۲ جلسه تخصصی و در کمیتههای مختلف علمی، اجرایی، رفاهی و ادبی بررسی و امروز به مرحله نهایی و اجرا رسیده است.
باقر گرگین درباره چگونگی گزینش متقاضیان حضور در جشنواره ملی مشاعره علوی تشریح کرد: ۸۵ نفر از سراسر کشور ثبت نام قطعی خود را به دبیرخانه اعلام کردند که با مصاحبه تلفنی داوران جشنواره از این افراد، ۳۰ متقاضی مورد تأیید قرار گرفتند که امروز شاهد رقابت آنان بودیم.
گرگین با تأکید بر اینکه در برگزاری این جشنواره، نهادهای مختلفی همکاری داشتند و دانشگاه آزاد اسلامی استان نیز با دغدغه و اهتمام تمام، تمامی ظرفیتهای موجود را در برگزاری این جشنواره پای کار آورد، درباره دیگر نهادهای همکار جشنواره گفت: بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر، دانشگاه خلیج فارس، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر، فنی و حرفه ای، دانشگاه فرهنگیان، صدا و سیما استان و بسیاری از نهادهای دیگر یاری رسان دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری وزین این جشنواره بودند.
این مقام مسئول با قدردانی از حمایت تمامی حامیان این برنامه فرهنگی از برگزاری سالیانه جشنواره ملی مشاعره علوی خبر داد و گفت: استان بوشهر، مهد تمدن و فرهنگ است و با تجربیات که از برگزاری مشاعره رضوی و نیز پیش رویداد این برنامه کسب شد، در صدد هستیم این فضای جذابی که استان تزریق شده است، را به صورت هر ساله حفظ و اجرا کنیم.
وی با اشاره به ایام الله دهه مبارک فجر اظهار کرد: دهه مبارک فجر به برکت انفاس قدسیه امام راحل، معنای جدیدی از حیات انسانی در دنیایی که با فقدان حیات معنوی و بشری در حال کارزار بود؛ به جهان بخشید.
** فضائل علوی بیشتر ارائه شود
حسین کارگر دبیر بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر هم در این مراسم با بیان روایتی از حضرت رسول (ص) در خصوص حضرت علی (ع) گفت: داستان حضرت علی (ع) به مانند سوره اخلاص در قرآن است. هرکس یکبار این سوره را بخواند ثوابت قرائت یک سوم قرآن نصیب او میشود. هرکس دوبار بخواند، ثواب دوسوم و هرکس سه بار بخواند ثواب قرائت کل قران نصیب او میشود. حال هرکس حب علی را در دل داشته باشد، یک سوم از ایمانش کامل میشود. هرکس علاوه بر حب علی در دل، آن را بیان کند، دو سوم ایمانش کامل میشود و هرکس علاوه بر حب علی در دل و بر زبان، عملی را در اثبات آن انجام دهد، تمام ایمانش کامل میشود.
کارگر ادامه داد: پیامبر (ص) قسم میخورد به آن کس که او را به پیامبری مبعوث کرد و فرمود: اگر اهل زمین همانطور که اهل آسمان علی را دوست دارند، دوست بدارند، خداوند آتش جهنم را نمیآفرید و کسی از آنان وارد این آتش نمیشد.
دبیر بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر با بیان اینکه این بنیاد در پی نشر مفاهیم امامت و ولایت است، عنوان کرد: قدردان هر فردی هستیم که در این راه یاری رسان ما است. این مشاعره ادبی قطعاً بسیار اثرگذار است و باید تلاش شود تا هر مرحله و هر دوره آن، پربارتر، اثرگذارتر و با بسط رسانهای بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه شعر و ادبیات بخش مهمی از فرهنگ جامعه است، افزود: باید تلاش کرد تا در این بخش مهم، فضائل علوی بیشتر ارائه شود و برآیند آن نیز پایداری نظام انقلاب اسلامی ایران و اسلام باشد.
** قوانین برگزاری جشنواره ملی مشاعره علوی
فتحی شاعر بوشهری و عضو هیئت داوران این جشنواره نیز با تأکید بر اینکه باید در توسعه و تعمیق فرهنگ علوی، نهایت ذوق و استعداد افراد به کار گرفته شود به توضیح قوانین برگزاری جشنواره ملی مشاعره علوی پرداخت و عنوان کرد: ابتدا اینکه اشعار خوانده شده باید حتما با موضوع و محتوای علوی باشند. در خوانش اشعار تلفظ صحیح، معنا، آهنگ، وزن، زیبایی که لازمه خواندن است، باید رعایت شود. در صورتی که شرکت کنندگان از شعر سپید استفاده کنند، باید در یک بند و دارای معنا باشد.
داور جشنواره ملی مشاعره علوی ادامه داد: مشاعره در ۳ مرحله عادی با زمان مکث ۵ ثانیه، مشاعره شتابی با زمان مکث حدکثر ۲ ثانیه و مشاعره مشروط با زمان حداکثر ۱۵ ثانیه برگزار میشود. در دو بخش اول، مسابقه با بیان یک بیت آغاز میشود و سپس شرکت کنندگان با حرف پایانی، مسابقه را ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه داوری مشاعره در لحظه است و نیاز به تمرکز دارد و نتیجه نیز در همان زمان برگزاری مشخص میشود، در خصوص مشاعره مشروط گفت: در این بخش، هر داور یک واژه که کاربرد بیشتری در اشعار علوی دارد، بیان میکند و سپس شرکت کنندگان شعری که ان واژه در آن باشد، میخوانند.
مریم پرهیزگاری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر و پژوهشگر حوزه زبان فارسی، زهرا معصومی شاعر و مقام آور چند دوره مسابقات مشاعره کشوری و محمدرضا احمدی فر از شاعران حماسی سرای بوشهری از دیگر داوران این جشنواره مشاعره بودند.
محمد مدرسی رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر دیگر سخنران این مراسم بود.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/