تمام موسیقی ایران پاپ نیست، باید به موسیقی نواحی بازگردیم
«علیرضا قزوه» شاعر، نویسنده و مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما در گفتوگو با خبرنگار موسیقی خبرگزاری آنا گفت: خوشبختانه سازمان صدا و سیما با جشنواره موسیقی فجر همیشه در ارتباط بوده، چون ما ارکستر سمفونیکمان در جشنواره شرکت میکند.
وی درباره بی توجهی به موسیقیهای محلی، بومی و نواحی در ایران گفت: هر چه ما به سمت موسیقیهای محلی، بومی و نواحی بیشتر برویم، موفقتر خواهیم بود. تمام موسیقی ما موسیقی پاپ نیست که چند چهره بخواهند گاهی آن را تحریم کنند و گاهی حضور داشته باشند، موسیقی ما وامدار این افراد نیست! آنقدر موسیقی ایرانی بزرگ است و افرادی که اسم و رسمی ندارند، برای آن زحمت کشیدهاند که متولیان اصلیاش همین افراد هستند و دیده هم نشدهاند.
قزوه اظهار داشت: من اگر جای متولیان موسیقی کشور بودم، سعی میکردم از همه نحلهها در عرصه موسیقی بیاورم و بیشتر سراغ کسانی بروم که موسقی نواحی ایران را زنده میکنند.
وی با اشاره به اینکه در دفتر موسیقی صدا و سیما تلاش میشود بیشتر از این دست چهرههای جوان معرفی نشده استفاده شود، گفت: اینکه ما فقط با چند چهره که همه آنها را میشناسند، کار کنیم ارزش ندارد، باید به سراغ چهرههای فارسی زبان بینالمللی هم برویم.
این مدیر سازمان صدا و سیما اظهار داشت: در همین چند سال اخیر چهار مرتبه از آقای «دولتمند خالف» موسیقیدان مطرح فُلک تاجیکستان درخواست کردم تا به ایران بیایند، واقعا هم بدون هیچ بهانهای که خیلی ازاین هنرمندان داخلی خودمان دارند، به ایران آمد و اجرا کرد. البته به نظر من ما هم خودمان به یک سری از این هنرمندان بها دادیم تا در تلویزیون دیده شوند که به نظر من اصلا نیازی نبود، ما باید قدر هنرمندانی که در گوشههای ایران دیده نشدهاند را بدانیم. کسانی مثل استاد سمندری و استاد پورعطایی که الان چهره در نقاب خاک دارند، اما در زمان حیاتشان اهل دیده شدن نبودند که برای عروسی یک دختر یتیم کیلومترها پیاده برای نوازندگی میرفتند تا دلش را شاد کنند.
** درب سازمان صدا و سیما به روی جوانان باز است
وی اظهار داشت: من دقیقا رویکردم در واحد موسیقی این است که به افرادی بپردازم که ارزش واقعی هنر را قدر میدانند کسانی که دنبال نان خود هستند تا ازین رهگذر کلاهی برای خود ببافند. من خیلی از اینها رضایت ندارم؛ بنابراین در سازمان سعی میکنم به طیفی از جوانان که داخل هیچ باندبازی نیستند، بپردازم و دقیقا هم دربهای موسیقی سازمان صدا و سیما به روی این جوانان باز است.
قزوه با تأکید بر اینکه رویکردش در عرصه شعر کشور نیز سالها همین بوده، گفت: ده سال برای حضور شاعران خدمت رهبری حضور داشتم همه تلاشم این بود که طیفی از شاعران جوان گمنام شهرستانی را خدمت آقا ببرم، وگرنه شخصیتهای تکراری همیشه بودند. اینکه گاهی میبینم مقاومتهایی در فضای موسیقی وجود دارد علتش این است که فضای موسیقی پیچیده، مبهم و مه آلود است و شکستن این فضا قدری دشوار است، ولی ما در رسانه ملی تلاش میکنیم که قدری این مسائل را رعایت کرده و فضا را تغییر دهیم.
انتهای پیام/