هدف از افزایش تعرفه گاز، تنظیم رفتار مصرفکننده است
رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در گفتگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه گزارش دقیق تصمیم اخیر رئیس جمهوری درباره بخشش مبالغ قبوض گاز، عمومی نشده است، گفت: نکتهای که وجود دارد این است که نظام تنظیم گری برای نرخ گاز در مجموعه دولت، در کمیتههای تخصصی مختلفی بررسی میشود. این در حالی است که این کمیته ها، روی خوش برای شنیدن نظرات متخصصین خارج از این مجموعه، نشان نداده اند.
وی افزود: سه پله نخست نظام تعرفه جدید قیمت گاز، که حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد مشترکین را در بر میگیرد و مصرف متعادلی دارند، معاف از تغییر قیمت قبوض گاز هستند. این در حالی است که عمده مصرف بالا و افزایش قبض برای ۳۰ تا ۳۵ درصد مشترکین است.
به گفته این مقام مسئول، در حقیقت تخفیفی که رئیس جمهوری به قبوض گاز دادند، شامل ۳۰ تا ۳۵ درصد مشترکین (پله ۴ تا ۱۲) میشد.
نوشادی با اشاره به اینکه به نظر میرسد یکی دیگر از انگیزههای این بخشودگی قبوض گاز، مدت زمان کمی است که از زمان ابلاغ تغییر تعرفهها گذشته است، اظهار داشت: از آنجایی که هزینه تمام شده تولید گاز تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد، بسیار گرانتر از رقمی است که حتی بر اساس تعرفههای جدید، افزایش داشته است؛ بنابراین تخفیف کنونی اثر چندانی ندارد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران توضیح داد: هدف از افزایش قیمت گاز در قبوض به صورت پلکانی، در حقیقت تنظیم رفتار مصرف کننده است. به عبارتی دیگر هدف از این افزایش قیمت گاز، صیانت از بیت المال نیست. فلسفه و حکمت اصلی، تغییر رفتار مصرف کننده است.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه هنوز در ایران، پالایش گاز و گازرسانی را، خدمت میدانند، در حالیکه باید نگاه اقتصادی به این مقوله داشت، گفت: اگر طرح هوشمندسازی کنتورها که مبلغی حدود ۳ میلیارد دلار برای اجرایی کردن آن نیاز است، نهایی و عملیاتی شود، میتوان به جرات گفت که بخش بسیار زیادی از مشکلات بخش مدیریت مصرف گاز حل میشود. این مبلغ در مقابل میزان صرفه جویی و منافعی که دارد، رقم ناچیزی است.
انتهای پیام/