دنبالهدار سبز برای آخرین بار از کنار کره زمین عبور میکند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، یک دنبالهدار سبز به نام C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) امروز نزدیکترین فاصله با زمین را در ۵۰ هزار سال اخیر دارد. آخرین باری که این دنباله دار از کنار زمین پرواز کرد، انسانهای نئاندرتالها (گونهای از سرده انسان) هنوز بر روی کره زمین پرسه میزدند. ستاره شناسان بر این باور هستند که احتمالاً آخرین باری است که این دنبالهدار از کنار زمین عبور میکند، زیرا به زودی از مدار خورشید میگریزد.
**ستاره دنبالهدار سبز چه زمانی برای اولین بار مشاهده شد؟
دنباله دار سبز در ۲ مارس ۲۰۲۲ توسط اخترشناسان فرانک ماسی و برایس بولین کشف شد. آنها از دوربین میدان دید وسیع Zwicky Transient Facility در رصدخانه پالومار در شهرستان سن دیگو، کالیفرنیا برای انجام این کشف استفاده کردند. در زمان کشف، این دنباله دار در نزدیکی مشتری، تقریباً ۴۰۰ میلیون مایل از خورشید پرواز کرد. نام این دنباله دار، C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF)، نشان دهنده تاریخ کشف آن و تلسکوپ مورد استفاده برای کشف است.
**چرا دنبالهدار سبز است؟
در ۱۲ ژانویه، C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) به نزدیکترین فاصله خود به خورشید رسید. با نزدیک شدن به خورشید، سنگ فضایی تا جایی گرم شد که یخ آن شروع به تصعید به گاز کرد و آنقدر داغ شد که از حالت مایع خارج شد. این فرآیند است که باعث ایجاد کما در اطراف دنباله دارها میشود. C/۲۰۲۲ E۳، حاوی کربن دو اتمی است که نور فرابنفش خورشید را جذب میکند. واکنش حاصل نور سبز از خود ساطع میکند، در حالی که پوشش دنباله دار باعث میشود نور دنباله دار در منطقه وسیعتری بتابد.
بیشتر بخوانید:
مسیر جمعآوری اطلاعات از ناشناختههای کیهان هموار میشود
ستاره شناسان یک سیاره فراخورشیدی را کشف کردند که در حال نابودی است
**چرا دنبالهدار سبز برای ۵۰۰۰۰ سال دیده نشده است؟
C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) مداری فوقالعاده طولانی دارد، به این معنی که هزاران سال است که در میان بازههای بیرونی منظومه شمسی در حال حرکت بوده است. به نظر میرسد C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) دارای یک مدار فرار است. به عبارتی، دنباله دار سبز با سرعت کافی در حال حرکت است که به محض اینکه مسیر خود را به دور خورشید طی کند، احتمالاً به اعماق فضا پرواز خواهد کرد. سرعت و مسیر حرکت آن اجازه میدهد تا از کشش گرانشی منظومه شمسی فرار کند و دیگر هرگز در نزدیکی زمین دیده نشود.
**چگونه میتوانم دنبالهدار سبز را رصد کنم؟
C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) به خوبی در نزدیکی ستاره شمالی قرار دارد، به این معنی که احتمالاً در بیشتر ساعات شب برای ستارهنگارانی که از نیمکره شمالی نگاه میکنند، قابل مشاهده خواهد بود. تنها چیزی که متأسفانه میتواند مانع از دیدن دنبالهدار در آسمان شب شود، آلودگی نوری است. همچنین در ۵ فوریه ماه کامل خواهد بود، به این معنی که بهتر است قبل از آن به دنبال C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) باشید، زیرا نور ماه میتواند تشخیص دنبالهدار را سختتر کند.
با این حال این دنباله دار در نزدیکی صورت فلکی اوریگا و ستاره قطبی که به عنوان ستاره شمالی نیز شناخته میشود، همچنین دب اکبر، که به عنوان خرس بزرگ نیز شناخته میشود، قابل مشاهده خواهد بود. بسته به شرایط، میتوان آن را با چشم غیرمسلح نیز مشاهده کرد، اما بهتر است با استفاده از یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ به دنبال C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) باشید.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/