ناسا مأموریتی برای پاکسازی زبالههای فضایی را آغاز میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ناسا قصد دارد مأموریتی جدید برای پاکسازی گسترده زبالههای فضایی از اطراف کره زمین را آغاز کند. این مأموریت ELSA نامیده شده و در جریان آن 2 ماهواره با وزن 175 و 17 کیلوگرم به فضا پرتاب میشوند. یکی از این ماهوارهها اصطلاحاً سرویس دهنده و دیگری مشتری نامیده میشود.
ماهوارههای بهکارگیری شده در مأموریت پاکسازی فضایی با بهرهگیری از فناوریهایی پیشرفته میدان مغناطیسی قدرتمندی را در اطراف زبالههای فضایی ایجاد کرده و آنها را از مدار زمین خارج میکنند. هم اکنون هزاران ماشین الکترونیکی معیوب در اطراف کره زمین در حال گردش هستند و همین موضوع خطرهای زیادی را برای ماهوارههای جدید که به فضا پرتاب میشوند ایجاد میکند. از طرفی ممکن است زبالههای فضایی از مدار کره زمین خارج شده و وارد سیاره انسانها شوند. چنین اتفاقی میتواند جان دهها هزار نفر از ساکنان کره زمین را به خطر بیندازد.
قرار است مأموریت ELSA با پرتاب ماهوارهها از خاک قزاقستان به زودی آغاز شود. مدیران ناسا این پروژه را تحولی بزرگ در نحوه جمعآوری زبالههای فضایی میدانند و امیدوارند با استفاده از تجهیزات بهکارگیری شده بخش قابل توجه از دستگاههای سرگردان در مدار زمین جمعآوری شود. بررسیها حاکی از آن است که زبالههای فضایی با سرعتی به اندازه 18 هزار کیلومتر در مدار زمین حرکت میکنند و این بدان معناست که مأموریتهای فضایی در خطری جدی قرار دارد.
پیشبینی میشود مأموریت ELSA حدود 6 ماه طول بکشد و پس از آن ماهوارههای بهکارگیری شده به طور خودکار نابود و از مدار زمین خارج میشوند. با توجه به اهمیت این پروژه احتمالاً سازمانهای فضایی دیگری با ناسا همکاری کنند تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/